اهم اخبار

توسعه کشاورزی شهری با محوریت گلخانه‌های کوچک مقیاس

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: توسعه کشاورزی شهری با محوریت گلخانه‌های کوچک مورد توجه بخش کشاورزی قرار گرفته است.

به گزارش ایلنا، محمدعلی‌طهماسبی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در آیین‌تجلیل‌از نمونه‌های بخش کشاورزی استان البرز در سال جاری که در موسسه تحقیقاتی علوم دامی کشور واقع در کرج برگزار شد، افزود: صرفه جویی بسیار بالای آب در گلخانه‌ها از مهمترین علل توجه به این بخش است .

وی ادامه داد: به تازگی وزارت جهاد کشاورزی ایجاد گلخانه‌های کوچک مقیاس به خاطر درآمد زیاد و صرفه جویی در مصرف آب به تصویب رسانده که تولید ارزان و انبوه را در پی دارد به طوریکه باید کوچک مقیاس ها زیاد شوند تا تولید در سطح اروپایی ولی قیمت ها چینی باشد.

وی با بیان اینکه شهرداری ها باید به دنبال سرمایه گذاری در ایجاد گلخانه های شهری بود، اظهار داشت: ایجاد این گلخانه ها موجب ایجاد اشتغال و تولید فراوان می‌شود.

وی این روند را کشاورزی شهری عنوان کرد که در دنیا به عنوان یک کسب و کار رونق گرفته است.

رشد تولید محصولات کشاورزی در پی تحقیقات

طهماسبی در ادامه به تاثیر دانش و تحقیقات در افزایش تولید کمی و کیفی محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: در سال ۹۲ تولید محصولات کشاورزی ۹۷ میلیون تن بوده که این عدد در سال ۹۵ به ۱۲۰ میلیون تن رسیده است و این در حالی است که میزان بارندگی ها از ۲۴۲ میلی متر بارندگی به ۲۰۷ میلی متر رسیده و بارش ها نیز از برف به باران های لحظه ای تغییر کرده است.

وی به برخی از ظرفیت های ایجاد شده در این بخش اشاره کرد و افزود: در طول ۶ سال گذشته ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار به بخش آب و خاک اختصاص یافته که ماحصل آن دراراضی سنتی ۷۰۰ هزار هکتار و در اراضی تجدید شده ۲۵۰ هزار هکتار آبیاری تحت فشار است.

وی با بیان اینکه در سال جاری نیز سه هزار میلیارد تومان اعتبار به آبیاری تحت فشار اختصاص یافته، ادامه داد: برای تسهیلات ارایه شده در این بخش ۸۵ درصد بخشودگی ارایه می شود که فقط با هدف صرفه جویی آب و بالارفتن بهره وری آب و محصول انجام می شود.

وی با بیان اینکه صنایع تبدیلی جزو طرح های اولویت دار وزارت خانه است و تسهیلات خوبی هم به آن اختصاص می دهند، تصریح کرد: گلخانه ها، صنایع تبدیلی و تکمیلی و انبارها که جزو تغییرکاربری ها نیستند، وزارت خانه برای آن ها بخشنامه کرده و برای سرمایه گذاری در آن مشکلی وجود ندارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به فعالیت مراکز تحقیقاتی کشاورزی ایران در البرز گفت: این استان ویترین کشاورزی در کشور است، یعنی هر اتفاقی در البرز بیفتد تاثیر خود را در استان های دیگر می گذارد.

وی ادامه داد: هنرمندی کشاورزان البرزی باعث شد که سرآمد تولید در کشور باشند.

طهماسبی اظهار داشت: وجود مراکز دانشگاهی، موسسات تحقیقاتی و پژوهشی، کشاورزان پیشرو و نخبه و وجود ارتباط در سطح ملی و بین المللی موجب شده که البرز ویترین کشاورزی کشور باشد.

وی گفت: کشاورزان استان البرز به دلیل پیشرو بودن در کارهای کشاورزی، نوآوری و به کارگیری فناوری ها در کشور تاثیرگذار هستند.

طهماسبی در ادامه با توصیه به کشاورزان حاضر در این آیین به بعضی از روش های مناسب باغداری اشاره کرد و یکی از این روش ها را گرده افشانی دانست و افزود: باغداران این استان باغ های خود را به عنوان پایلوت در این روش تولیدی و پرورشی قرار دهند زیرا استفاده از این روش حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش محصول از نظر کمی و کیفی در باغات و مزارع ایجاد می‌کند.

وی بیان داشت: ستاد گرده افشانی در وزارتخانه و ستادهای استانی تشکیل شده و از کشاورزان می خواهیم مزارعشان را پایلوت کنند و در موقع سمپاشی از محصولات دوست دار محیط زیست استفاده کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی خطاب به کشاورزان گفت که دوران کشت های متراکم به خصوص در باغ ها سرآمده و پایه های جدیدی برای کشت بافتی تکثیر شده‌است و دیگر نباید انرژی و نیروی انسانی را برای کشت متراکم هدر داد.

وی همچنین استفاده از سایه بان را یکی از روش های مناسب برای بهره وری از آب و جلوگیری‌از خسارت به گرده افشانی عنوان‌کرد و گفت: از محل تسهیلات گلخانه ای برای ایجاد سایه بان در تمام نقاط ایران وام می دهند که این سایه بان ها برای حلوگیری از خسارات تگرگ و همچنین استفاده از آب آن است که حداقل ۳۰ درصد صرفه جویی آب را در پی دارد.

دراین آیین از ۴۸ نمونه بخش کشاورزی استان البرز که ۵ نفر از آنان نمونه کشوری شده بودند، تجلیل شد.

امیرسامان اسکندری
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *