اهم اخبار

جنگ تجاری با چین صنعت سویای آمریکا را به دردسر انداخت

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

صنعت سویای آمریکا در پی خودداری چین از خرید این محصول به دنبال پیدا کردن کاربردهای جدید برای آن است که شامل سوخت بیودیزل، لاستیک و پوشش جاده ای می شود.

 

 

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی (اگروفودنیوز)؛ به نقل از یاهو فاینانس، کشاورزان سویا کار آمریکا که در درگیری های تجاری بین چین و آمریکا گیر افتاده اند، می گویند  با کاهش تجارت دانه های سویا از طرف بزرگترین واردکننده این محصول در جهان کنار می آیند ولی مطمئن هستند موضع سخت چین در تجارت پایدار نخواهد ماند.

برزیل، بزرگترین صادر کننده دانه های سویا در جهان نمی‌تواند به تنهایی سویای مورد نیاز چین را تامین کند. طی سه سال گذشته چین به تولیدکنندگان سویا در برزیل و آرژانتین روی آورده است و انتظار می رود این کشور ها صادرات خود را طی سال مالی آینده افزایش دهند.

طبق گزارشاتی که طی این هفته منتشر شد، چین خرید محصولات کشاورزی از آمریکا توسط شرکت های دولتی خود را متوقف کرده است و شرکتهای خصوصی چین هم که برای خرید  دانه های سویا از آمریکا، معافیت دارند، از ترس جنگ تجاری این کار را انجام نمی دهند. ولی به نظر نمایندگان گروه‌های مختلف تجارت محصولات کشاورزی  در آمریکا، این شرایط غیرقابل توجیه است.

مدیر عامل مجمع سویای کارولینای شمالی گفت:« واقعیت این است که آمریکا بزرگترین تولید کننده دانه های سویا در جهان و دومین صادر کننده این محصول پس از برزیل است. دنیا به آمریکا برای محصولات کشاورزی نیاز دارد».

«  کاری که در واقع چین توانسته انجام دهد، ارزان کردن دانه‌های سویای ما در مقایسه با محصول برزیل بوده است ولی نمی تواند نیاز خود را به دانه های سویای آمریکا نفی کند».

موفق نبودن تحریم خرید دانه های سویا از آمریکا توسط چین یک دلیل دیگر هم دارد. کاهش وابستگی چین به دانه‌های سویای آمریکا باعث تغییر جریان تجارت جهانی شده و کشاورزان آمریکا حالا به دنبال بازارهای جایگزین می گردند. آمریکا در افزایش صادراتش به اروپا موفق بوده و طی سال گذشته ۱۰ میلیون تن به اروپا صادرات داشته است. این مقدار از اواسط دهه ۱۹۹۰ تا حالا بی سابقه است. صادرات دانه‌های سویای آمریکا به مکزیک هم طی دو سال گذشته افزایش یافته است.

یک عامل مهم دیگر برای کاهش  نیاز چین به دانه های سویای آمریکا، کاهش نیاز آن به غذای خوک بوده است. چین از سویا برای تهیه غذای خوک استفاده می کند. شیوع تب خوک آفریقایی جمعیت خوک های این کشور را ۵۰ درصد تا پایان ۲۰۱۹ کاهش می‌دهد. این یعنی به سویای کمتری برای تامین غذای آنها نیاز است.

صنعت سویای آمریکا به دنبال پیدا کردن کاربردهای جدید برای این محصول است که شامل سوخت بیودیزل، لاستیک و پوشش جاده ای می شود. افزایش تقاضا برای محصولات جدید باعث کاهش وابستگی تولیدکنندگان آمریکا به چین خواهد شد.

علارغم نوآوری های آینده ،تولید کنندگان سویا می خواهند تجارت خود را با چین و سایر کشورهای دنیا افزایش دهند.  کشاورزان آمریکا نیاز به یک قرارداد تجاری دارند و به نظر نمی رسد دولت ترامپ قدم های قابل توجهی برای رسیدن به این قرارداد با چین بر داشته باشد.

 

آرش مجتهدی

نویسنده

آرش مجتهدی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *