اهم اخبار

ذبح غیربهداشتی را تعطیل کنید تا “تب‌ کریمه‌کنگو” نگیرید

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

در شرایطی که روز گذشته خبر مرگ یک زن در کرمان به دلیل ابتلا به بیماری “تب کریمه کنگو” از سوی دانشگاه علوم پزشکی این استان تایید شد، رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد که اگر به گونه‌ای عمل کنیم که حتی یک مورد ذبح غیربهداشتی دام نداشته باشیم، مطمئنا خبری از “تب کریمه کنگو” هم نیست.

به گزارش ایسنا، تب کریمه کنگو بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دامی است که هیچ علائم و نشانه‌هایی روی دام زنده ندارد و از دو طریق خون و گوشت آلوده و کنه‌های ناقل این ویروس به انسان منتقل می‌شود و فصل خاصی برای شیوع این بیماری وجود ندارد.

در این راستا مهدی شفیعی – مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کرمان – مرگ یک نفر به دلیل ابتلا به تب کریمه کنگو را تایید کرده و گفته که این زن ۴۶ ساله ساکن یکی از روستاهای شهرستان بافت به دلیل گزش کنه آلوده به تب کریمه کنگو مبتلا شده بود که با وجود انجام اقدامات درمانی متاسفانه جان خود را از دست داد.

علیرضا رفیعی‌پور – رییس سازمان دامپزشکی – ضمن تایید این خبر درباره چگونگی و کم و کیف بیماری تب کریمه کنگو به ایسنا اینگونه توضیح داد که تب کریمه کنگو بیماری است که در ۱۲ ماه سال خطر شیوع و گسترش آن وجود دارد و چرخش این ویروس در کشور قابل انکار نیست و هرجایی کوتاهی صورت بگیرد شاهد اتفاقات ناگواری مانند تلفات انسانی رخ داده اخیر در استان کرمان خواهیم بود.

وی افزود: اگر همه موارد و نکات بهداشتی به ویژه در زمینه ذبح دام رعایت شود، قطعا شاهد بروز و شیوع این بیماری در جمعیت انسانی نیستیم و اگر به گونه‌ای به توصیه‌ها عمل کنیم و حتی اگر یک راس دام بدون نظارت متخصصان و ناظران دامپزشکی ذبح نشده و فروخته نشود، حتی یک مورد تلفات انسانی نخواهیم داشت. در غیر این صورت وقوع چنین اتفاقات و بروز مشکلات ناشی از تب کریمه کنگو دور از انتظار نخواهد بود.

رییس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: در کل باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کنیم که برای هیچ مناسبت مذهبی و غیرمذهبی ذبح دام در کوچه و خیابان‌ها بدون نظارت دامپزشکی انجام نشود و حتی قصاب‌های روستایی و عشایری نیز در این زمینه آموزش دیده باشند.

رفیعی‌پور گفت: گرچه تب کریمه کنگو در ۱۲ ماه سال خطر شیوع و بروز آن در جمعیت دامی و انسانی وجود دارد، اما در فصل گرما نیز علاوه بر عواملی مانند ذبح غیربهداشتی، خون و گوشت آلوده، کنه‌های ناقل این ویروس که روی دام‌های آلوده به این بیماری نشسته‌اند نیز می‌توانند از طریق گزش، ویروس کریمه کنگو را به انسان منتقل کند.

وی تاکید کرد: همه باید در این زمینه کمک کنیم تا تمام نکات بهداشتی برای مقابله با این بیماری خطرناک رعایت شود، چراکه مانند دیگر بیماری‌ها امکان واکسیناسیون تب کریمه کنگو وجود ندارد چرا که هیچ نشانه‌ بالینی برای تشخیص این بیماری در جمعیت دامی نیست.

امیرسامان اسکندری
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *