اهم اخبار

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران خبر داد:آرامش در بازار نهاده‌های کشاورزی

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران از وضعیت مناسب نهاده‌های کشاورزی موثر در تولیدات دامی سخن گفت.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران با اشاره به سهم بیش از ۷۰ درصدی قیمت خوراک در قیمت تمام شده فرآورده های دام و طیور اظهار داشت: تغییرات این نهاده ها به طور مستقیم منجر به افزایش قیمت محصولات نهایی پروتئینی منجمله شیر، گوشت و تخم مرغ خواهد شد.

مجید موافق قدیری یادآورشد: در دوره ۴ ساله اخیر کلیه نهاده‌های مورد نیاز اعم از داخلی و وارداتی در مقایسه با مدت مشابه دولت قبل به طور متوسط ۵ درصد رشد داشته است.رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران از وضعیت مناسب نهاده‌های کشاورزی موثر در تولیدات دامی سخن گفت.

وی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد بیشترین افزایش قیمت در بین ۱۸ نهاده دامی مورد مصرف در صنعت مربوط به پودر ماهی خارجی با ۳۲ درصد افزایش و کمترین آن مربوط به ذرت دامی خارجی با منفی ۱۸درصد بوده است.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران بابیان اینکه متوسط قیمت ذرت داخلی و خارجی در ۴ سال گذشته به طور میانگین ۲۰ درصد کاهش داشته است، گفت: قیمت کنجاله سویای داخلی و خارجی نیز ۱۸ و ۱۲ درصد کاهش داشته است.

موافق قدیری تاکید کرد: ذرت دامی مهمترین محصول وارداتی کشور است و بیش از ۸۰ درصد آن وارداتی است. ضمن اینکه کنجاله سویا رتبه پنجم اقلام وارداتی کشور است و سالیانه بیش از یک میلیون تن وارد کشور شده است. نکته جالب این است که در سالهای قبل بیش از ۹۰ درصد کنجاله مورد نیاز کشور وارداتی بود.

این فعال اقتصادی افزود: جو دامی نیز یکی از اقلام پرمصرف کشور بوده و تقریبا بیش از ۳۵ درصد جو مورد نیاز کشور وارداتی بوده، به‌طوری‌که رتبه آن همیشه بین پانزده اقلام وارداتی کشور است. نکته جالب توجه اینکه قیمت جو دامی نیز در این مدت اعم از داخلی و خارجی به ترتیب با ۲ و ۷ درصد کاهش مواجه شده است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ارزش واردات این سه نهاده اصلی مورد مصرف در تولید خوراک دام طی این دوره نسبت به دوره قبل دولت تغییرات زیادی داشته است. به طوریکه از لحاظ وزنی ۱۱ درصد افزایش ولی به لحاظ ارزش ۱۵ درصد کاهش داشته است.

موافق قدیری تصریح کرد: واردات کنجاله سویا به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۲۱ و ۴۵ درصد کاهش داشته است. ضمن اینکه جو دامی نیز به لحاظ وزنی تقریبا ثابت و به لحاظ ارزش حدود ۱۲ درصد کاهش داشته است.

رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در پایان با بیان اینکه امسال سال توسعه روابط اقتصادی خوراک دام ایران در سطح بین الملل نامگذاری شده گفت: به طور کلی تجارت بین المللی، منجر به افزایش تخصص و کارآیی در بخش های صادراتی شده و در نهایت باعث تخصیص مجدد منابع از بخش های غیرتجاری و غیرکاری به بخش‌های تجاری می‌شود.

وی گفت: تولید بدون تجارت و بازرگانی فرا ملی منجر به شکست است و این پدیده می‌تواند به رشد تولید صنعت خوراک دام، کار آیی در تخصیص منابع، پیشرفت تکنولوژی و در نهایت دامپروری کشور کمک کند.

امیرسامان اسکندری
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *