اهم اخبار

کسب درآمد ماهانه ۶ میلیون تومان به فروش تخم بلدرچین

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

بلدرچین پرنده‌ای پرجنب و جوش از خانواده ماکیان و زیرخانواده کبک‌سانان است و دارای گوشت بسیار لذیذ، خوش‌طعم و مقوی است. دلیل طعم مطبوع گوشت این پرنده وحشی، جست‌و‌خیز فراوان و پروازهای متناوبی است که در طول حیات خود انجام می‌دهد.

 

به گزارش ایلنا، این فعالیت‌ها منجر به افزایش میزان ماده‌ای به نام گلیکوژن در ماهیچه‌‌های این پرنده شده و منجر به بهبود کیفیت گوشت آن می‌شود. به طور کلی هر چقدر که ماهیچه‌ها در طول حیات پرنده فعال‌تر باشند بر میزان گلیکوژن آنها افزوده شده و گوشت آنها لذیذتر می‌‌شود.

گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، روی، آهن، سلنیوم و غنی از ویتامین‌های ۱ B 2 ،B ، و ۶ B است. لذا وجود این عناصر معدنی و ویتامین‌ها در گوشت بلدرچین موجب شده که برای امراضی چون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب یا در مواردی ناراحتی‌های روانی، عقب‌افتادگی جسمی و همچنین بی‌خوابی داروی معجزه‌آسایی محسوب شود. به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا پزشکان برای افراد مسن و از کارافتاده که احتیاج مبرمی به بازیابی سلامت و شادابی روحی و جسمی دارند مصرف گوشت بلدرچین را تجویز می‌کنند.

تخم این پرنده بیضی شکل بوده و وزن آن ۸ الی ۱۵گرم و رنگ آن معمولا سفید با خال‌های سیاه یا قهوه‌ای است. اگرچه تخم بلدرچین یک‌پنجم تخم‌مرغ معمولی وزن دارد ولی در مقایسه با آن از فسفر، آهن، ویتامین۱ B و۲ B زیادتری برخوردار بوده و منبع خوبی از ویتامین‌ها به جز ویتامینC است. از این‌رو آن را بمب ویتامین نامیده‌اند. کیفیت تخم بلدرچین بالا و میزان کلسترول آن از تخم‌‌مرغ معمولی کمتر است. ترکیبات مغذی این تخم می‌تواند باعث دفع مواد رادیو اکتیو، فلزات سنگین نظیر سرب و جیوه و مواد زاید از بدن شود. مصرف مرتب تخم بلدرچین در بزرگسالان باعث تنظیم دستگاه عصبی، قلب و گوارش شده و سیکل خواب را تنظیم می‌کند، لذا مصرف متعادل گوشت و تخم بلدرچین را به کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و کهنسالان توصیه می‌کنیم.

مهندس محسن مهرخواه از جمله پرورش دهندگان موفق بلدرچین در اهواز است که سابقا بازرس شرکت نفت بوده است. او درباره ورود به این عرصه می‌گوید: «قبلا بازرس شرکت نفت بودم و درآمد خوبی داشتم. اما زمانی که پروژه‌ها تمام می‌شد بیکاری و اعصاب خوردی به سراغم می‌آمد. به صورت اتفاقی ۴ عدد بلدرچین گرفتم و دوست داشتم بیشتر با این حیوان آشنا شوم. در منزل نگهداری کردم و دیدم هر روز تخم می‌گذارند و مزه تخم شان هم از تخم مرغ بهتر است. به مرور تصمیم گرفتم این پرنده را در حجم وسیعی تولید کنم و تخم بلدرچین را به فروش برسانم. در مرحله اول کار توانستم از ۱۰۰۰ قطعه بلدرچین ۳۶۰ عدد جوجه تولید کنم که تمام آنها را دم درب منزل فروختم. البته بازاریابی هم می‌کردم و از خواص بلدرچین برای همه می‌گفتم و مشتری‌ها هم در تعجب مانده بودند که چه کنند با این همه خاصیت!»

او می‌افزاید: «بعد از مدتی کار پرورش بلدرچین را از منزل به یک کارگاه منتقل و شرکت تعاونی مهرخواه صنعت را راه اندازی کردم. با استفاده از وام ۲۰ میلیون تومانی بسیج سازندگی روز به روز پیشرفت کردیم و ۶ نفر را هم مشغول به کار کردیم. در حال حاضر فروش خوبی دارم و محصولاتم را به تهران، مازندران، خرم‌آباد و شیراز ارسال می‌کنم».

این فعال اقتصاد مقاومتی خاطرنشان می‌کند: «با استفاده از درآمده حاصل از پرورش بلدرچین کم‌کم در عرصه پرورش ماکیان دیگر هم سرمایه گذاری کردم. در حال حاضر دو واحد جوجه کشی مرغ و اردک و یک واحد تولید تخم مرغ راه اندازی کرده ام. کار پرورش بلدرچین برای من برکت داشت چون سلامتی مردم برایم خیلی مهم بود. تخم بلدرچین های من روی دستم نمی‌ماند اما اگر به هر دلیل تخم بلدرچین فروش نرود و روی دستم بماند، تخم بلدرچین مانده دست مردم نمی‌دهم.»

آقای مهرخواه تصریح می‌کند: «تولید تخم بلدرچین در شکم این پرنده ۲۵ ساعت زمان می‌برد. برای همین تولید تخم بلدرچین سریعتر از مرغ است. شما در یک واحد ۱۲۰۰ قطعه‌ای هر روز می‌توانید ۸۱۶ عدد تخم برداشت کنید. ما در حال حاضر در واحد ۶۰۰۰ قطعه‌ای نزدیک به ۹۰ درصد یعنی روزانه ۵۵۰۸ عدد تخم دریافت می‌کنیم که ۴۵۹ بسته ۱۲ عددی می‌شود. یعنی به طور میانگین در روز ۴۵۹ بسته ۱۲ عددی به بازار ارسال می‌کنیم. گردش مالی من از تخم بلدرچین ۱۵ میلیون تومان در ماه است که سود خالص آن ماهانه ۶ میلیون تومان است. درآمد امروزم چند برابر زمانی است که بازرس شرکت نفت بودم.»

او اضافه می‌کند: «وقتی سن بلدرچین به ۶ ماهگی می‌رسد باید جمعیت گله عوض شود و گله جوانتری جایگزین شود. کشتارگاه بسیار ارزان می‌خرد بنابراین ما این بلدرچین‌ها را زنده فروشی می‌کنیم. معمولا بلدرچین تا ۱۲ ماهگی گوشت ترد و خوشمزه‌ای دارد. کشتارگاه از ما کیلویی ۷۲۰۰ تومان می‌خرد در صورتی که هر عدد بلدرچین زنده را می‌توانیم ۳۵۰۰ تومان در بازار بفروشیم.»

امیرسامان اسکندری
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *