1

برنامه‌های آینده مبادلات تجاری ایران و آلمان؛ رشد صادرات پسته و واردات دام زنده

در حالی که پسته و انواع خشکبار از جمله اقلام عمده تجاری ایران و آلمان در سال ۹۴ هستند، وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده که صادرات محصولات خشکباری از جمله پسته به آلمان در راستای توسعه روابط دو کشور بیشتر هم می‌شود.

ایران در ۱۱ ماهه سال ۹۴ معادل یک میلیارد و ۵۷۴ میلیون و ۳۴۹ هزار دلار کالا از آلمان وارد کرده و معادل ۲۷۵ میلیون و ۲۸۴ هزار دلار کالا به این کشور صادر کرده است.

«پسته»، «روده، بادکنک و شکمبه حیوانات»، «انواع کف‌پوش»، «آنتی سرم‌ها و دیگر مشتقات خونی و محصولات مصونیت‌بخش»، «شیره و عصاره شیرین‌بیان» و «تیزابی بی‌دانه» از اولین اقلام مهم صادراتی ایران به آلمان در ۱۱ ماهه سال ۹۴ است. اقلام عمده وارداتی ایران از آلمان نیز عبارتند از: «آنتی سرم‌ها و دیگر مشتقات خونی و محصولات مصونیت‌بخش»، «انواع دانه به‌جز گندم دامی»، «انواع مکمل‌های دارویی»، «الیاف سنتتیک غیر یک‌سره» و «ماشین‌آلات و دستگاه‌ها».

امروز (۲۲ فروردین‌ماه) نیز وزیر جهاد کشاورزی در جریان دیدارش با وزیر کشاورزی آلمان، اعلام کرد که صادرات محصولات خشکباری از جمله پسته به آلمان در راستای توسعه روابط دو کشور افزایش می‌یابد و زمینه‌های همکاری مشترکی در بخش کشاورزی بین ایران و آلمان وجود دارد. وی همچنین از برنامه واردات دو هزار و ۵۰۰ راس دام از آلمان خبر داده است.

آن طور که ایسنا گزارش داده، محمود حجتی در جریان دیدار کریستین اشمیت وزیر غذا و کشاورزی آلمان ضمن تاکید بر توسعه همکاری‌های کشاورزی دو کشور اظهار کرد: در راستای توسعه بخش کشاورزی طرح‌های توسعه‌ای مختلفی در چارچوب برنامه‌های دولت یازدهم تهیه شده که با کمک آلمان می‌توانیم با سرعت بیشتری در این راستا حرکت کنیم.

وی با اعلام آمادگی برای همکاری هرچه بیشتر در زمینه‌ی سرمایه‌گذاری‌های جدید در ایران افزود: تولید گیاهان دارویی از مزیت‌های خوبی در کشور برخوردار است که با توجه به اقبال جامعه جهانی به گیاهان دارویی به جای گیاهان شیمیایی زمینه‌ خوبی برای سرمایه‌گذاری مشترک در ایران وجود دارد که از آن استقبال می‌کنیم. یکی‌ دیگر از زمینه‌های همکاری بین ایران و آلمان در زمینه توسعه مکانیزاسیون و ماشین‌آلات است که می‌توانیم در این راستا همکاری‌های خود را گسترش دهیم و ضمن انتقال تکنولوژی روابط خود با آلمان را گسترش دهیم.

حجتی صادرات خشکبار و محصولاتی نظیر پسته، خرما و کشمش را به آلمان جزو تجارت‌های سنتی بین ایران و آلمان دانست و گفت: لازم است در این بخش تجارت بین ایران و آلمان با بسته‌بندی‌های مناسب توسعه پیدا کند و از سویی دیگر نیز با امضای تفاهم‌نامه‌ها و توافق‌نامه‌های مشترک روابط کشاورزی دو کشور توسعه یابد.

در این نشست مشترک مباحث مختلفی در زمینه‌هایی چون تحقیقات، آموزش، انتقال تکنولوژی و سرمایه‌گذاری مشترک در تولید بذر و گیاهان دارویی، ماشین‌آلات کشاورزی، به‌نژادی دام و طیور، تولید داروها و واکسن‌های دامی، فرآوری و تجارت محصولات کشاورزی و امنیت غذایی مطرح شد و نهایتا تفاهم‌نامه همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال آلمان در زمینه‌ بهداشت دام و دامپزشکی در حضور وزراء دو کشور بین سازمان دامپزشکی ایران و دامپزشکی وزارت غذا و کشاورزی آلمان به امضا رسید.