1

زنگ خطر کاهش مصرف روغن زیتون به صدا درآمد/پیش بینی تولید ۸۰ هزارتن زیتون در سال جاری

یک مقام مسئول گفت: اختصاص نیافتن ارز یارانه ای به واردات و بالا بودن قیمت روغن زیتون در بازار، زنگ خطری برای کاهش مصرف است.

 

به گزارش پایگاه خبری اگروفودنیوز؛ نادر جلالت عضو شورای ملی زیتون با اشاره به اینکه خبری از اختصاص ارز یارانه ای به واردات روغن زیتون نیست، اظهار کرد: علی رغم پیگیری های صورت گرفته مبنی بر اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات روغن زیتون، اما تاکنون این امر صورت نگرفته است.

وی افزود: با توجه به اختصاص نیافتن ارز یارانه ای به واردات، قیمت روغن زیتون همچنان در بازار بالاست که این امر می تواند زنگ خطری برای کاهش مصرف روغن زیتون باشد.

جلالت اختصاص ارز یارانه ای به واردات روغن زیتون همراه با خرید محصول با قیمت بالاتر از نرخ های بین المللی را راهکار کنترل بازار برشمرد و گفت: سالانه ۳ تا ۴ هزار تن روغن زیتون در داخل تولید می شود که برای جلوگیری از زیان کشاورزان حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصد باید بالاتر از نرخ های وارداتی خریداری شود تا خللی در تولید داخل ایجاد نشود.

این مقام مسئول مجموع تولید زیتون در سال جاری را ۸۰ هزارتن برآورد کرد و افزود: با توجه به آنکه مقداری زیتون کنسروی از سال گذشته روی دست تولیدکنندگان باقی مانده است، بنابراین ۶۰ تا ۷۰ درصد این محصول به سمت استحصال روغن رفته است.

وی با انتقاد از اعلام نشدن آمار قطعی تولید از سوی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: اگرچه وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید باید آمار نهایی تولید را اعلام کند، اما تاکنون به سبب عدم اعلام آمار قطعی در این زمینه، پیش بینی ها براساس اظهارات کارخانه های روغنی کشی و تولیدکنندگان استان ها مطرح می شود.

عضو شورای ملی زیتون در پایان تصریح کرد: براساس اعلام معاون حفظ نباتات مبنی بر شیوع آفت مگس زیتون، زیتون تولیدی هر چه سریع تر باید به سمت کارخانه های روغن کشی رود تا درصد روغن استحصالی افت نکند.