1

صادرات برنج هند به ایران ۳۳ درصد کاهش یافت

صادرات برنج باسماتی هند به ایران، در ۸ ماهه ابتدایی امسال به ۶۰۰ هزار تن رسید که نسبت به ۹۰۰ هزار تن سال گذشته ۳۳ درصد کاهش داشته است.

به گزارش صنعت غذا و کشاورزی (اگروفودنیوز)، به نقل از رویترز، بی میلی تاجران هندی برای صادرات برنج باسماتی به ایران باعث کاهش شدید صادرات بزرگترین تامین کننده غلات دنیا شده است. تحریم‌های آمریکا مانع پرداخت پول برنج توسط ایران شده است.

 صادرات برنج هند بین ماه های آوریل تا نوامبر ۲۰۱۹ –  8 ماه اول سال شمسی –  بیش از ۲۵ درصد کاهش یافت و به ۵٫۵ میلیون تن رسید. هند سال گذشته در همین دوره ۷٫۵ میلیون تن برنج صادر کرده بود. به گفته منابع، صادرات برنج این کشور ۱۹ درصد کاهش یافته و به ۳٫۸ میلیارد دلار رسیده است که کمتر از ۴٫۷ میلیارد دلار سال گذشته است.

 غلات بزرگترین منبع درآمد ارزی هند در کشاورزی است. هند در سال مالی ۲۰۱۸/۱۹  ، ۷٫۷۵ میلیارد دلار از این صادرات درآمد داشت.

 صادرات برنج باسماتی هند به ایران،  بزرگترین خریدار غلات این کشور، به ۶۰۰ هزار تن رسید که نسبت به ۹۰۰ هزار تن سال گذشته کاهش داشت ولی تاجران که نگران تأخیر پرداخت توسط ایران هستند هیچ قرارداد جدیدی با تهران طی ۵ روز گذشته امضا نکرده اند.

 با توجه به بدهی ۲۰ میلیارد روپیه ای (۲۸۱٫۴۱ دلار) ایران به هند به خاطر تأثیر تحریم‌های آمریکا بر توانایی ایران در پرداخت پول کالاهای وارداتی، انتظار نمی رود صادرات به ایران افزایش قابل توجهی داشته باشد.

 خریداران ایرانی بخشی از این پول را در نوامبر پرداخت کردند که باعث شد تاجران هندی قراردادهای جدید ببندند.

 از ۴٫۴ میلیون تن برنج باسماتی که هند در سال مالی گذشته صادر کرده، ۱٫۴ میلیون تن آن متعلق به ایران بوده است.

 علاوه بر کاهش صادرات به ایران، صادرات برنج غیر باسماتی هند به اروپا هم کاهش یافته است. مقامات تجارت و صنعت بقایای بالای آفت کش ها را در محموله های هند یافته‌اند که باعث کاهش خرید اتحادیه اروپا از این کشور شده است.

سرویس خبری: صنعت غذا