اهم اخبار

چنگال دلالان بر گندم تولید داخل/ چرا کشاورزان گندم را به دولت نمی‌فروشند؟

بدون دیدگاه

یک کشاورز نمونه منطقه مغان گفت: سازمان تعاون روستایی پول خرید گندم کشاورزان را ۲ ماه دیرتر می دهد و مجبور هستیم برای تامین هزینه ها، به قیمت پایین تری به دلالان بفروشیم.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از فارس؛ علی اصلان فرهادی کشاورز نمونه منطقه مغان در استان اردبیل از جولان دلالان در این منطقه خبر داد و گفت: سازمان تعاون روستایی که در این منطقه خرید تضمینی گندم را انجام می دهد پول گندم را با دو ماه با تاخیر می دهد و به این دلیل کشاورزان گندم خود را به آنها تحویل نمی دهند.

وی افزود: اما دلالان هر کیلو گندم را ۲۰۰ تومان کمتر از نرخ دولتی اما به پول نقد خریداری می کنند و همه کشاورزان برای اینکه برای کشت بعدی نیاز به پول دارند مجبورند به آنها بفروشند.

فرهادی با بیان اینکه دلالان هر کیلو گندم را ۴۸۰۰ تومان خریدای می کنند، گفت: گندمکاران پس از برداشت محصول دوباره زمین خود را برنج می کارند و این هزینه های زیادی می خواهد که اگر نقدینگی نداشته باشند نمی توانند کشت کنند.

به گفته این کشاورز نمونه، هزینه نهاده ها هم به شدت افزایش یافته که هر کشاورز قبل از برداشت محصول بدهکار شده است، مثلا قیمت کود فسفاته پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومان به ۶۰۰ تومان رسیده است، هزینه کارگری نشای برنج برای یک هکتار به ۸ میلیون تومان افزایش یافته و هزینه شخم و آماده سازی، بذر و غیره هم بیش از اندازه افزایش یافته است.

وی ادامه داد: اگر دولت پول کشاورزان را به موقع بدهد آنها محصول خود را به قیمت پایین تر به دلالان نمی فروشند.

بر اساس این گزارش، به گفته نایب رئیس بنیاد گندمکاران ایران امسال در خوش بینانه ترین حالت خرید تضمینی به ۵ میلیون تن می رسد که حداقل به همین میزان هم نیاز به واردات است.

وی گفت: تولید گندم کشور بیش از این میزان است اما کشاورزان گندم خود را به دولت نمی فروشند.

سرویس خبری: کشاورزی

منبع: فارس

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *