اهم اخبار

مدیر عامل اتحادیه مرکزی تعاونی های ماهیان سردآبی مطرح کرد؛ هزینه نظارت بر مزارع ماهی نباید از جیب تولیدکننده پرداخت شود/ ۷.۵ میلیون تومان برای استخدام دامپزشک!

بدون دیدگاه

نبی زاده گفت: زمانیکه ناظر بهداشتی از تولیدکننده حقوق دریافت می‌کند، چگونه می‌توان انتظار نظارت بر بهداشت در سطح مزارع را داشت.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی (اگروفودنیوز)، آرش نبی زاده مدیر عامل اتحادیه مرکزی تعاونی های کشاورزی ماهیان سردآبی در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه وظیفه سازمان دامپزشکی نظارت بر بهداشت دام است، اظهار کرد: تولیدکنندگان معتقدند که نظارت بر بهداشت باید اجباری شود و سازمان دامپزشکی به عنوان متولی امر پاسخگوی نظارت بر بهداشت باشد، اما این امر نباید از جیب تولیدکننده پرداخت شود.

وی با اشاره به اینکه نظام دامپزشکی و مهندس وظیفه صدور پروانه ها و ارائه خدمات را عهده دار هستند، افزود: از نظام دامپزشکی و نظام مهندس به سبب دریافت حقوق از تولیدکنندگان نباید انتظار نظارت داشت چرا که امکان بروز تخلف در این میان وجود دارد، ضمن آنکه وظیفه حاکمیتی دامپزشکی قابل واگذاری به اشخاص نیست.

نبی زاده ادامه داد: بنابر ماده ۵ قانون نظام جامع دامپروری به بحث صدور پروانه توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و نظام دامپزشکی اشاره شده به طوریکه آئین نامه این قانون توسط وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده و در آنجا وزیر جهاد کشاورزی به معرفی ناظر فنی توسط تولیدکنندگان اشاره کرده است، اما این به معنی استخدام دامپزشک نیست، در حالیکه متأسفانه ما را مجبور به استخدام دامپزشک می‌کند.

مدیر عامل اتحادیه مرکزی تعاونی ماهیان سردآبی با اشاره به اینکه استخدام کارشناس بهداشتی تاثیری در افزایش سطح بهداشت مزارع ندارد، بیان کرد: زمانیکه ناظر بهداشتی از تولیدکننده حقوق دریافت می کند، چگونه می توان انتظار نظارت بر بهداشت را داشت، به عبارت دیگر در این زمینه عملکرد دامپزشک‌ها بیشتر شبیه حسابدار است که هر سه الی چهارماه پس از حساب کتاب،  حقوق دریافت می کنند. ضمن اینکه این کارها بیشتر تلفنی انجام می‌شود یا در جاهایی مثل کافی‌شاپ اتفاق می‌افتد، در حالی که باید در مزارع حضور داشته باشد.

نبی زاده ادامه داد: اگرچه استخدام دامپزشک قانونی نیست، اما سازمان نظام دامپزشکی تولیدکننده را تحمیل به استخدام دامپزشک و هزینه اضافی کند که این امر کاملا نادرست است چرا که  حقوق ماهیانه هر کارشناس هفت و نیم میلیون تومان است، است، در حالیکه تولیدکننده هیچ نقشی در این تعیین حقوق ندارد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه استخدام مسئول فنی باعث افزایش سطح بهداشت مزارع نمی شود، بیان کرد: اگرچه تمامی تولیدکنندگان در امر تولید با دامپزشک ارتباط دارند، اما این موضوع ارتباطی به استخدام ندارد.

به گفته وی، با وجود آنکه بحث نظارت قابل واگذاری نیست و جز وظایف حاکمیتی به شمار می رود، از این رو سازمان دامپزشکی موظف به دریافت بودجه برای بحث نظارت در امر تولید است.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی های مرکزی ماهیان سردآبی ادامه داد: با وجود آنکه نظارت وظیفه دولت است، بنابراین اصرار حاکمیت بر این موضوع که تولیدکننده این امر را عهده بگیرد، موجب شده بسیاری از مزارع مجوز دار به سبب هزینه های بالا به مزارع فاقد مجوز تبدیل شوند.

سرویس خبری: دام و طیور و آبزیان

نویسنده

آرش مجتهدی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *