رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران گفت: مرغداری های گوشتی کشور برای پوشش نیاز شب عید، از دی ماه جوجه ریزی را ۱۴ درصد افزایش دادند و این روند در بهمن و اسفند نیز ادامه خواهد یافت.
«غلامعلی فارغی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: کمبود ۴۰ تا ۵۰ تنی گوشت مرغ در ماه های اخیر، موجب افزایش قیمت این کالای اساسی در بازار شد.
وی، افزایش قیمت مرغ را ناشی از تولید ندانست و دلیل آن را تاخیر در حل مشکل کامیونداران اعلام کرد.
«در شرایطی که نهاده ها به بخش تولید نرسید، برخی از مرغداری ها تلفات دادند و یا دوره تولید برخی مرغداری ها طولانی شد و جوجه ریزی نکردند.»
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: افزایش ۱۵ درصدی قیمت گوشت مرغ در ماه های اخیر، زمزمه واردات را مطرح کرده است در حالی که نه تنها در تامین این کالای اساسی خودکفا هستیم، بلکه صادرات نیز داریم.
«واردات گوشت مرغ، چیزی جز ضرر برای تولیدکننده و صادرات کشور ندارد.»
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران به واکنش دولت در مقابل تغییر قیمت ها اشاره کرد و گفت: نخستین اقدامی که در مواجهه با نوسانات بازار در دستور کار قرار می گیرد، ممنوعیت صادرات و روی آوردن به واردات است.
به گفته وی، این اقدامات – که مشابه آن در مورد تخم مرغ اجرایی شد – موجب می شود تخم مرغ های وارداتی را با ضرر سنگین در بازار عرضه کنیم.
به گزارش ایرنا، اکنون بیش از ۲۰ هزار واحد مرغداری مرغ تخمگذار و گوشتی در کشور فعالیت می کنند که این واحدها سالانه ۲٫۲ میلیون تن گوشت مرغ و ۱٫۲۵ میلیارد قطعه جوجه یک روزه در کشور تولید دارند.
این میزان گوشت مرغ و تخم مرغ، فقط با به کارگیری ۴۰ درصد از ظرفیت موجود، تولید می شود.
در ماه های اخیر قیمت گوشت مرغ روند صعودی گرفت؛ به طوری که بررسی میدانی خبرنگار ایرنا از بازار حاکی از این بود که قیمت هر کیلوگرم مرغ به ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان رسید.
این امر سبب شد در آذرماه بیشترین افزایش قیمت در میان محصولات غذایی به گوشت مرغ برسد؛ براساس برآوردهای بانک مرکزی، قیمت گوشت مرغ در آذرماه ۱۷٫۱ درصد افزایش یافت و به این ترتیب صدرنشین افزایش نرخ در آخرین ماه فصل پاییز بود.