اهم اخبار

مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری: ۹۰۰ هزار تن انار در سال ۹۸ تولید می‌شود

بدون دیدگاه

 مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی حجم تولید انار امسال را ۹۰۰ هزارتن در سطح ۹۰ هزار هکتار از باغات کشور پیش‌بینی کرد.

«زهرا جلیلی مقدم» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: سال گذشته میزان تولید انار کشور ۷۲۰ هزار تن بود که از این میزان ۱۵ هزارتن به ارزش ۱۵ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شد.

به گفته وی، محصول انار کیفی ایران به کشورهای ارمنستان، عراق، امارات، کره، ژاپن، سوئیس صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه تولید انار طی دو تا سه سال اخیر به دلیل خشکسالی و سرمازدگی باغات با کاهش روبرو شده بود اظهار داشت: اصلاح و نوسازی باغ های انار به منظور بهبود کیفیت و افزایش عملکرد در واحد سطح از اولویت برنامه های این دفتر است.

تولید سالانه ۷.۸ میلیون تن میوه های گرمسیری در کشور

مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: سالانه بیش از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع میوه های گرمسیری شامل مرکبات، خرما، انجیر، کیوی، خرمالو و مرکبات در سطح ۷۴۰ هزار هکتار از باغ های کشور تولید می شود.

به گفته وی، سال ۹۷، حدود ۵۰۰ هزار تن انواع میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری به ارزش ۵۵۰ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شده است.

وی گفت: با توجه به فصل برداشت میوه های نیمه گرمسیری عمده صادرات این محصولات در نیمه دوم سال است.

وی اضافه کرد: از این میزان حجم تولید هر ساله حدود پنج میلیون تن انواع مرکبات، یک میلیون و دویست هزار تن خرما، ۹۰۰ هزارتن انار و ۷۰۰ هزارتن انجیر، کیوی و خرمالو است.

جلیلی مقدم با اشاره به اینکه ایران در زمینه تولید میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری جز بزرگترین تولیدکنندگان در دنیا به شمار می رود اضافه کرد: صادرات این محصولات از اهمیت ویژه ای برخورد دار است بنابراین به دلیل حجم تولید توانایی افزایش صادرات این گروه از میوه ها را داریم.

وی ادامه داد: درحال حاضر با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور، به جز موارد استثنا برنامه ای برای افزایش سطح باغ های میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری نداریم.

مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: اکنون به منظور بهبود کیفیت و کاهش ضایعات میوه‌های مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری برنامه های اصلاح و نوسازی باغ ها، عملیات به‌باغی، هرس به موقع باغ ها، ایجاد سایبان، افزایش بهره‌وری آب و استفاده از ارقام کیفی و مقاوم به خشکی در دستور کار قرار دارد.

جلیلی مقدم درباره صنایع تبدیلی محصولات گرمسیری افزود: توسعه صنایع تبدیلی می‌تواند در کاهش ضایعات و هدررفت محصول تاثیر بسزایی داشته باشد بنابراین لازم است بخش خصوصی در این خصوص ورود پیدا کند.

سرویس خبری: کشاورزی

نویسنده

آرش مجتهدی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *