دهمین همایش ملی مدیریت جهادی با همت انجمن مدیریت جهادی کشور با حضور جمعی از مدیران و کارآفرینان بخش خصوصی در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، در دهمین همایش ملی مدیریت جهادی از غلامعلی سلیمانی بنیانگذار و رئیس هیات مدیره هلدینگ سولیکو – کاله، مرتضی سلطانی بنیانگذار و رئیس هیات مدیره هلدینگ زر و کاوه زرگران رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق تهران و رئیس هیات مدیره هلدینگ اپال و محمدرضا انصاری رئیس هیئت مدیره شرکت کیسون با اهدای تندیس و لوح ویژه به عنوان مدیران برگزیده جهادی سال ۱۴۰۲ تجلیل شدند.
شناسایی و حمایت از پیشرانان تولید و اقتصاد کشور، ترویج فرهنگ مدیریت جهادی، تسهیلگری فعالیت فعالان اقتصادی و تحقق هدف «ما میتوانیم» از مهمترین اهداف این همایش است که توسط سردار محسن سپهر دبیر انجمن مدیریت جهادی در ابتدای برگزاری این همایش مطرح شد.
در این همایش همچنین مدیران برجسته و جهادی بخش خصوصی به ایراد سخنرانی پرداختند و مهمترین دغدغههای بخش خصوصی را مطرح کردند. تامین منابع مالی کسب و کارهای دیجیتال، همفکری با خبرگان و کارآفرینان برجسته بخش خصوصی، شکستن انحصار موجود در برخی صنایع و تقویت ارزش پول ملی، عدم دخالت دولت در تعیین قیمت تمام شده محصولات بخش خصوصی، ممنوعیت قیمتگذاری ارز صادراتی بخش خصوصی و حمایت از بخش خصوصی و ایجاد خط سبز برای کارآفرینانی که برای بیش از ۲ هزار نفر ایجاد اشتغال کردهاند، از مهمترین دغدغههای بخش خصوصی بود که توسط نمایندگان آنان مطرح شد.
مرتضی سلطانی بنیانگذار گروه صنعتی و پژوهشی زر از جمله مدیران برگزیده جهادی حاضر در این همایش، تولیدکنندگان بخش خصوصی را سرداران تولید کشور خواند و گفت: امیدوارم که به عنوان سرباز نظام، سرباز تولید و سرباز رهبر انقلاب، توانسته باشیم گامی مهم در راه رشد و توسعه کشور برداریم.
سلطانی با اشاره به اینکه ایران بهشت فرصتها و مزیتهای نسبی است، اذعان داشت: همین سربازان و سرداران بخش خصوصی هستند که مزیتها را به فرصت بدل کردهاند؛ تنها یک مشکل وجود دارد، در صنعت و عرصه تولید کشور یک حلقه مفقود داریم و آن «انجام نظارتهای موازی» است. باید نظارت موازی حذف و «نظارت طبقهبندی» جای آنرا بگیرد.
توسعه ظرفیتهای اقتصاد ایران نیازمند تغییر روندهای فعلی است
صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز به عنوان یکی از سخنرانان این همایش، گفت: مدیران و کارآفرینان جهادی ایران به دنبال ارتقای جایگاه اقتصادی ایران در سطح بینالمللی هستند و از این رو باید دغدغههای آنان را محترم شمرد.
حسن زاده با تاکید بر اینکه یکی از اولویتهای مهم کشور برای توسعه، بازآفرینی اقتصاد ایران براساس مولفههای یک اقتصاد دانشبنیان و خلاق است، گفت: این رویکرد بارها از سوی رهبر معظم انقلاب و مقامات ارشد نظام جمهوری اسلامی ایران مورد تاکید قرار گرفته است.
او افزود: اقتصاد ایران قابلیت رشد تا ۲.۵ برابر شرایط فعلی را دارد؛ در این مسیر باید مدیریت جهادگونه را مدنظر داشت چرا که تحقق اهداف کلان اقتصادی تنها با استفاده از تمام ظرفیتهای سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی میسر است.
محمد رستمی مدیرعامل هلدینگ نیروی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با اشاره به شاخصهای مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب در زمینه مدیریت جهادی، تاکید کرد: مدل بلوغ مدیریت جهادی ایرانی را باید تشکیل دهیم، استاندارد سازی کنیم و براساس این استانداردهای راهبردی گام برداریم.
همچنین مدیرعامل شرکت کیسون دیگر مدیر جهادی حاضر در این همایش، گفت: دشمنان برای ضربه زدن به مدیران بخش خصوصی برنامه دارند، آنها نمیخواهند که این مدیران برجسته همچون آقایان سلطانی، بهرامن، صفایی و … کار کنند چرا که این کارآفرینان در راه ایجاد اشتغال و توسعه کشور گام برمیدارند.
روند اجرا در بدنه دولت باید سرعت بگیرد
عزتالله اکبری تالارپشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس مشکل اصلی را در اجرای برنامهها و قوانین دانست و تصریح کرد: قانون مربوط به واردات خودرو تصویب شد و تهیه آییننامه اجرایی آن بسیار طول کشید، درحالیکه تدوین آن زیر ۲ ساعت زمان نیاز داشت. متأسفانه کارشکنیهایی رخ میدهد که شکبرانگیز است. در این شرایط شاهد قفل شدن درها روبه اجرا هستیم.
او پیشنهاد داد: دولت باید سهام دو خودروساز را در اختیار بگیرد تا مردم بدانند که خودروسازی زیر نظر دولت است. رویهای که امروز در حوزه خودرو جاری است، قابلفهم نیست. از سوی دیگر طبق شعار سال باید تولید، حمایت شده و تورم مدیریت شود، درحالیکه در این دو بخش موفق نبودیم.
به باور این نماینده مجلس، امروز در ایران، بخش خصوصی هوشمندی فعال است که متأسفانه مورد توجه نیست. رویکرد حاکم بر اقتصاد باید اصلاح شود و نگاهها به بخش خصوصی مورد بازنگری قرار بگیرد تا جایگاه واقعی او حفظ شود.
اکبری ادامه داد: امروز که دولت و مجلس انقلابی هماهنگی داریم، جای تعجب است که بهجای اینکه کار بهتر و سریعتر انجام شود، شرایط در حال سختتر شدن است. علاوه بر این ظرفیت سران سه قوه را در اختیار داریم که برای حل موانع میتواند، سریع وارد عمل شود؛ اما از این توانمندی نیز استفاده نمیشود. در این بین بازم است تأکید شود مه سازمان برنامهوبودجه توان کارشناسی لازم را برای طراحی مدل توسعه و هدایت منابع ندارد. پس باید یک سازمان فرابخشی شکل بگیرد و این مأموریت مهم را دنبال کند.
تهیه سند راهبردی تولید و سرمایهگذاری با مشورت بخش خصوصی
محسن رضایی، دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از فعالان اقتصادی بهعنوان مجاهدان صحنه نبرد اقتصادی یاد کرد و با بیان اینکه امروز اقتصاد ایران پیچیده شده و پرداختن به آن نیازمند استراتژی است، گفت: بهترین راه، شتاب دادن به روند بهبود اقتصاد است. هرچند باید توجه داشت که بیشترین خطر از طرف اقتصاد، ایران را تهدید میکند. برای همین باید با رویکردی متفاوت مشکلات اقتصاد را برطرف کنیم.
او ایجاد کنسرسیومها را حریف مشکلات بزرگ اقتصادی دانست و ادامه داد: کسبوکارهای کوچک مدام در معرض تهدید هستند. بنابراین لازم است کنسرسیومهایی در بخشهای مختلف اقتصادی شکل دهیم. علاوه بر این، دولت و حاکمیت باید امنیت سرمایهگذاری را مهیا کنند؛ هیچ اقدامی مهمتر از این نیست. در گام بعدی باید سند راهبردی تولید و سرمایهگذاری را تهیه و نهایی کنیم. این اقدام هم باید با مشورت بخش خصوصی انجام شود.
در پایان این مراسم از مدیران برگزیده جهادی کشور در سال ۱۴۰۲ تقدیر شد.
سرویس خبری: صنعت غذا