نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: اعتبار بیمه محصولات کشاورزی ۳۵۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است که این موضوع به کشاورزان ضربه وارد می کند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، محمدحسین فرهنگی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس در مخالفت با کلیات بودجه ۹۷ کل کشور گفت: انتظار همگان در جامعه از لوایح بودجه ایجاد تحول مثبت در اداره کشور است.
وی افزود: برخی از اولویتهای برنامه ششم توسعه، در لایحه بودجه ۹۷ مورد توجه قرار نگرفته که این از نقاط ضعف آن است.
فرهنگی اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه بر توجه جدی به کاهش حجم دولت تاکید شده است، ولی متاسفانه در لایحه بودجه این موضوع را شاهد نیستیم و شاهد متورمتر شدن حجم دولت با اتخاذ بررسی سیاستهای نادرست و افزایش بودجه جاری هستیم.
نماینده مردم تبریز در مجلس اظهار داشت: متاسفانه کمیسیون تلفیق نیز این تورم را به رسمیت شناخته است.
فرهنگی گفت: ما امروز شاهد کاهش ۵۰ درصدی اعتبارات آب در بخش سازه و شبکه و همچنین کاهش ۵۰ درصدی اعتبارات بخش کشاورزی و کاهش ۳۰ درصدی بیمه محصولات کشاورزی هستیم که نکته منفی است.
وی اظهار داشت: در سالهای اخیر شاهد شکلگیری پدیده غیرقابل قبولی در لایحه بودجه هستیم، طی سالهای اخیر شاهد گسترش استفاده از اوراق مشارکت و سوق دادن آن به سمت بودجههای جاری هستیم.
وی گفت: این پدیده جدیدی است در حالی که قبلا اوراق مشارکت در بحث پروژههای عمرانی مورد توجه بود. در ۳ سال اخیر برخی از منابع این کار به بودجه جاری اختصاص داده میشود و این موضوع در نوع خود پدیده جدیدی است.
فرهنگی ادامه داد: بر اساس قانون اساسی مجلس موظف است که در بودجه سالانه برای یک سال برنامهریزی کند، این در حالی است که ما بعضا میبینیم که در بودجهها، برای سالهای بعد نیز تصمیماتی اتخاذ میشود، مثلا در بودجه سال ۹۷ آمده است که ۳۳ هزار بدهی سالهای قبل از طریق اوراق پرداخت شود و این رقم در کمیسیون تلفیق نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه ۵۷ هزار میلیارد نیز افزایش پیدا کرده است.
فرهنگی مشکل دیگر بودجه ۹۷ را عدم توجه به حل مشکل صندوقهایی از جمله تامین اجتماعی و بازنشستگی دانست و گفت: ما مشکلاتی در نظام پرداخت داریم که هنوز حل نشده است.
دکتر حسن روحانی رییس جمهوری، لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور را در موعد مقرر و در تاریخ ۱۹ آذر ماه به عنوان نخستین لایحه بودجه دولت دوازدهم برای بررسی و تصویب به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.
کمیسیون تلفیق مجلس از پنجم دی بررسی لایحه را آغاز کرد و پس از ۲۵ روز، کلیات این لایحه را در جلسه دهم دی تصویب کرد.