اولین همایش معاونین و مدیران فروشگاههای صنعت کالاهای مصرفی و محصولات تند گردش که با حمایت انجمن ملی پخش ایران و انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در محل دانشکده صنایع دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، در این همایش به شبکه سازی، تبادل نظر و استفاده از تجارب متخصصین و چالشهای صنعت پخش پرداخته شد.
دکتر مسعود ماهوتچی رئیس دانشکده در این همایش گفت: در ایران علی رغم صحبتهای فراوان، ارتباط سیستماتیک بین صنعت و دانشگاه شکل نگرفته است.
ماهوچی با بیان اینکه دانشگاه و دانشجویان بالقوه توانایی فراوانی دارند، افزود: صنعت باید در دانشگاه پایگاه داشته باشد و دانشجویان نیز فقط به دنبال مقاله نویسی نباشند.
وی گفت: دانشگاهیان ایران علم تولید میکند ولی دیگران آن را به نوآوری تبدیل میکنند.
رئیس دانشکده صنایع با اشاره به اینکه تا ۴ سال آینده دچار بحران نیروی انسانی خواهیم بود، گفت: دانشگاه و صنعت با همکاری یکدیگر قادر به تامین نیروی انسانی خواهند بود.
سعید جارودی عضو هییت مدیره گروه مهرام در این همایش گفت: در دوره دشوار ۶ ماهه قرار داریم که تنها با تلاش این وضعیت را سپری میشود.
جارودی بیان کرد: کاهش تقاضا به دلیل افزایش قیمتها و کاهی تولید به دلیل کمبود مواد اولیه و عدم دسترسی به ارز نیز از چالشهای جدید صنعت است.
عضو هییت مدیره گروه مهرام با بیان اینکه قادر به مقابله با تکنولوژی و نوآوری نیستیم، گفت: هزینه اضافه در شرایط بحرانی تولید مجاز نیست.
این فعال صنعت غذای کشور به عنوان راهکار خاطرنشان کرد: کاهش هزینه و سیاست انقباضی باید در دستور کار واحدهای تولیدی قرار بگیرد.
محمد میربلوکی عضو هییت مدیره انجمن ملی صنعت پخش ایران در این همایش گفت: چالشهایی ناشی از مدیریت دولتی به صنعت مربوط نمیشود و نباید روی آنها تمرکز کرد.
وی با بیان اینکه عدم مشارکت شرکتها برای پخش یکی از چالشهای این صنعت است، افزود: شرکتهای تولیدی باید روی مارکتینگ و تولید رقابت کنند و پخش نباید دغدغه تولیدکنندگان باشد.
میربلوکی اظهار کرد: کاهش ترافیک یکی از اتفاقات مثبت این مشارکت خواهد بود.
وی گفت: صنعت پخش با کمبود نیروی انسانی حتی غیرمتخصص مواجه است که به دلیل نشان ندادن مسیر رشد شغلی جوانان تمایلی به فعالیت در این صنعت ندارند.
مهدی عارفی داریان مدیرعامل فروشگاههای زنجیرهای یاران دریان نیز در بخشی از این همایش گفت: طبق آمار اتاق اصناف تهران در ۱۰ سال اخیر ۱۰هزار واحد صنفی سوپرمارکت به طور کامل تعطیل شدهاند.
وی با بیان اینکه در دهه ۶۰ عرضه و تقاضا تعیین کننده نیاز بازار بودند، افزود: ولی در حال حاضر و با وجود تعدد برندهای مواد غذایی، عرضه زیاد تقاضا را کاهش داده است.
مدیرعامل فروشگاههای زنجیرهای یاران دریان ضمن اشاره به اینکه در فروش خلاقیت وجود ندارد و فراوانی خودروهای فروش یک چالش است، خاطرنشان کرد: کاهش ۴۰درصدی مصرف کنندگان در مناطق ۱تا ۶ استان تهران منجر به افت فروش در این مناطق شده است.
عارفی داریان اظهار کرد: باید با ارائه راهکاری صنعت پخش پویا بماند.
محمدرضا مرادی عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت پخش رازی در این همایش گفت: با توجه به افزایش استفاده از هوش مصنوعی، عدم تعهد نیروهای انسانی نیز یکی از چالشهای صنعت پخش است.
وی عنوان کرد: با توجه به سرعت پیشرفت باید تغییراتی در مجموعههای تولیدی ایجاد شود.
مرادی اظهار کرد: روزمرگی در زنجیره پخش یکی از دلایل بروز مشکلات فعلی است که به اشتراکگذاری تجربیات و الگو برداری از نمونههای موفق داخلی و خارجی میتواند در رفع چالشها موثر باشد.
مجید رویگر مدیرعامل شرکت فومن شیمی بهداشت در این همایش گفت: فرصتها در بحرانها به وجود میآید.
وی با بیان اینکه در ایران بیش از ۱۲۰نقطه فروش وجود دارد، افزود: فروش آنلاین به دلیل نزدیکی قیمت تولید و مصرفکننده پرسودترین کانال فروش است.
رویگر عنوان کرد: تولید محصولات جدید با قیمت کمتر یک راهکار برای افزایش فروش و ظرفیت تولید کارخانجات و تولید بدون کارخانه یک راهکار برای چابکسازی مجموعههای تولیدی است.
سرویس خبری: صنعت غذا