اهم اخبار

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران: امکان صادرات محصولات کشاورزی به چین با رقابتی شدن هزینه حمل‌ونقل وجود دارد

بدون دیدگاه

محمدعلی رضایی در تازه‌ترین نشست با اعضای کمیسیون، گزارشی از سفر به چین به همراه مقامات دولتی کشور، ارائه داد. بر اساس اظهارات این فعال اقتصادی چین به دلیل رشد اقتصادی بالا، تقاضای قابل توجهی در حوزه کالاهای کشاورزی دارد و ایران با حل مسئله حمل‌ونقل می‌تواند در تأمین این نیاز، مؤثر عمل کند.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، بر اساس اظهارات محمدعلی رضایی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران تقاضا برای ماهی قزل‌آلا و تیلاپیلای تولیدی ایران در چین وجود دارد و چنانچه سیستم حمل‌ونقل کشور به چین بهبود پیدا کند، می‌توانیم در صادرات بخش شیلات به چین نیز سرمایه‌گذاری کنیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ادامه داد: در گذشته کشتی‌های چینی با قیمت مناسب ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار به ازای هر کانتینر محصولات صادراتی این کشور را به بنادر ایرانی حمل می‌کردند؛ اما در حال حاضر این امکان وجود ندارد و هزینه حمل‌ونقل به ازای هر کانتینر تا ۲۰۰۰ دلار افزایش یافته که منجر به افزایش قیمت تمام شده کالاهای ایرانی می‌شود.

رضایی پیشنهاد داد: این امکان وجود دارد برای حمل کالا به کشور چین از خطوط ریلی استفاده کنیم که می‌تواند محصولات صادراتی ایرانی را با سرعت بیشتر از حمل دریایی از طریق قزاقستان به منطقه غربی چین حمل کند.

او ادامه داد: راهکار دیگری هم مطرح است؛ برخی از فعالان اقتصادی با همکاری خطوط هوایی اقدام به اجاره چند هواپیمای باری از کشور روسیه کنند تا کالاها به صورت عمده به این کشور ارسال شود، سود حاصل از این اقدام می‌تواند تا حد زیادی هزینه‌های بالای حمل‌ونقل هوایی را پوشش دهد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران بازدید از آزمایشگاه پیشرفته استاندارد غذایی چین در منطقه شانگهای را مورد توجه قرار داد و گفت: ضمن بازدید از این نمایشگاه، مقرر شد با آن تفاهم‌نامه همکاری عقد و زمینه‌ای فراهم شود تا نماینده این آزمایشگاه در ایران، فعالیت کند.

این فعال اقتصادی در بخش دیگری از سخنان خود به سفر اخیر معاون وزیر کشاورزی عراق به ایران اشاره کرد و گفت: معاون وزیر کشاورزی عراق از شهرستان‌های دماوند، ارومیه و سایر مناطق تولیدی ایران، بازدید کرد.

او با بیان اینکه در حال حاضر سیب صادراتی از ایران تنها از منطقه اقلیم کردستان به سایر مناطق عراق ارسال می‌شود، افزود: در این بازدید مقرر شد امکان ترانزیت مستقیم سیب تولید ایران به سایر مناطق عراق فراهم شود.

رضایی علاوه بر موارد ذکر شده به پیگیری‌های انجام شده از وزارت کشاورزی درباره برنامه‌های توسعه‌ای کشت فراسرزمینی، اشاره کرد و گفت: نظر مسئولان وزارت کشاورزی سرمایه‌گذاری و فعالیت در کشورهای اطراف نظیر افغانستان و عراق است هرچند که این کشورها به طور نسبی از امنیت مناسبی ندارند. به اعتقاد فعالان کشاورزی، بهترین کشورها از منظر کشت فراسرزمینی کشورهای آمریکای جنوبی و آفریقایی هستند./اتاق بازرگانی ایران

سرویس خبری: کشاورزی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *