اهم اخبار

به مناسبت سالروز تاسیس شرکت صنایع شیر ایران/ تاریخچه ای از قدیمی ترین و بزرگترین شرکت لبنی کشور

بدون دیدگاه

کارخانه شیر پاستوریزه تهران در ۱۲ آبان ماه سال ۱۳۳۶ رسما افتتاح و به بهره برداری رسید.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی (اگروفودنیوز) ؛ طرح ایجاد اولین کارخانه تولید و بسته بندی شیر ومحصولات لبنی به نام کارخانه شیر پاستوریزه تهران، با دو هدف عمده کمک به بهداشت و تغذیه مردم و همچنین توسعه صنعت دامپروری کشور از طریق امضای موافقت نامه از سوی سازمان برنامه و وزارت بهداری کشور ایران و موسسه یونیسف وابسته به سازمان ملل در سال ۱۳۳۳ پی ریزی گردید.

پس از اجرای امور ساختمانی و خرید و نصب ماشین آلات و تجهیزات کارخانه شیر پاستوریزه تهران با ظرفیت روزانه ۴۵ تن، در آبان ماه سال ۱۳۳۶ رسما افتتاح و به بهره برداری رسید . در اولین روز بهره برداری از کارخانه، بالغ بر ۴۸۰۰ کیلوگرم شیر خام دریافت و فرآوری شد. اولین محصولات تولیدی کارخانه تهران عبارت بود از: شیر پاستوریزه در شیشه های یک دوم و یک چهارم لیتری، شیرکاکائو در شیشه یک چهارم لیتری، ماست شیشه ای یک سوم لیتری کم چرب و پرچرب، دوغ شیشه ای یک دوم لیتری، بستنی لیوانی ۱۰۰ گرمی، بستنی کیلوئی در انواع مزه ها، پنیر بسته بندی در حلب، پنیر پروسس، کره، پنیر خامه ای و کشک تولید و عرضه می شد.

احداث و راه اندازی چنین کارخانه ای نزدیک به نیم قرن پیش تحولی اساسی در صنعت دامداری و دامپروری کشور فراهم آورد و مردم را با مصرف محصولات پاستوریزه که متضمن سلامت و بهداشت جامعه بود، آشنا ساخت.

وزارت تولیدات کشاورزی و مواد مصرفی در سال ۱۳۴۷ اساسنامه شرکت سهامی صنایع شیرایران را با زیرمجموعه سه کارخانه درتهران، تبریز و شیراز تهیه و از تصویب کمیسیون های مربوطه و مجلس وقت گذراند.

در سال ۱۳۴۹ که کارخانه با افزایش شدید شیرخام روبروشد، بر اساس اهداف کارخانه و به منظور حل مشکل شیرخام دریافتی، طرح توزیع شیر رایگان در مدارس تهیه و به دولت ارائه شد که مورد موافقت قرارگرفت.

با تاسیس شرکت سهامی صنایع شیر ایران و لزوم افزایش ظرفیت کارخانه تهران، احداث واحدهای جدید آغاز و کارخانه های تولید شیر پاکتی استریل با ظرفیت ۵/۵ تن در ساعت به سال ۱۳۵۰ و کارخانه پانصد تنی و غذای کودک در سال ۱۳۵۵ مورد بهره برداری قرارگرفت.

در سال ۱۳۵۲ شرکت تهیه و توزیع شیر ایران با سرمایه بانک های صنعت و معدن و کشاورزی تاسیس شد که در کارخانه های آن با شیرخشک و کره وارداتی شیر بازساخته تولید و در بسته بندی پاکتی سه گوش به مدارس ارائه شد . پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در کشور و لزوم سامان یابی کارخانه های تولید شیرو فرآورده های آن بر اساس تبصره یک ماده واحده مصوب سال ۱۳۵۸ و شورای انقلاب اسلامی، شرکت تهیه و توزیع شیرایران با هفت کارخانه نیمه تمام شیرپاستوریزه و استرلیزه در مراکز استانها در شرکت سهامی صنایع شیرایران ادغام شد.

با تصویت و اجرای طرح ادغام، ساخت ، نصب و راه اندازی کارخانه ها آغاز گردیدکه عملیات اجرایی کارخانه شیر منطقه ای کرمان به عنوان اولین کارخانه آماده بهره برداری در سال ۱۳۶۱ به پایان رسید و متعاقب آن دیگر کارخانه ها از جمله گرگان، زنجان، همدان، گیلان، خرم آباد و خوزستان راسا با همکاری کارشناسان و متخصصان توانا و متعهد کشور راه اندازی شد. در سال ۱۳۷۹ کارخانه شیر و لبنیات پاستوریزه ارومیه نیز خریداری و به جمع کارخانه های تحت پوشش شرکت سهامی صنایع شیرایران پیوست. شرکت سهامی صنایع شیرایران هم اکنون دارای ۱۶ کارخانه تحت پوشش است که تحت مدیریت هولدینگ در ۱۳ استان بزرگ کشور مشغول فعالیت می باشدو از سال ۱۳۸۰ شرکت صنایع شیرایران با انتخاب برند پگاه و معرفی آن به مصرف کنندگان کلیه فرآورده های تولیدی خود را با این نشان به بازار مصرف عرضه می نماید.و واحدهای تولیدی تحت پوشش با عنوان شرکت های شیرپاستوریزه پگاه نامگذاری شدند.

این مجموعه با در اختیار داشتن طیف گسترده‌ای از محصولات لبنی در داخل و خارج از کشور در حال فعالیت می‌باشد. گروه اصلی مواد در ۱۲ شاخه اصلی شیر، ماست، خامه، کره، پنیر، دوغ، بستنی، آبمیوه، پودرهای شیری، کشک، شیرخشک و محصولات پودری و نوشیدنی‌های گازدار طبقه‌بندی می‌شود.

در سازمان صنایع شیر ایران توجه به بحث تحقیق و توسعه از مهم‌ترین مباحث روز به حساب می‌آید که با هدف شناسایی نقاط قوت سازمان به منظور تثبیت آن‌ها و تبدیل نقاط قابل بهبود سازمان به نقاط قوت تشکیل می‌شود. این واحد در راستای برنامه بلند مدت سازمان، به توسعه و ارتقاء راندمان و دست یابی به اهداف شرکت اقدام نموده‌است.

هلدینگ صنایع شیر به عنوان بزرگترین تولیدکننده صنعت لبنیات در خاورمیانه دارای ۲۹ زیر مجموعه تولیدی و لجستیکی می‌باشد که در نوع خود در منطقه بی نظیر می‌باشد

سرویس خبری: صنعت غذا

نویسنده

آرش مجتهدی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *