اهم اخبار

در نشست بررسی فرصت ها و چالش های کسب و کار صنعت کنسرو در سال ۱۴۰۳ مطرح شد: آیا جهش تولید محقق می‌شود یا باید برای بقا کوشید ؟! + ویدئو

بدون دیدگاه

نشست بررسی فرصت ها و چالش های کسب و کار صنعت کنسرو در سال ۱۴۰۳ برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی (اگروفودنیوز)، نشست بررسی فرصت ها و چالش های کسب و کار صنعت کنسرو در سال ۱۴۰۳ با سخنرانی ویژه دکتر عبده تبریزی استاد اقتصادی همراه بود.

در ابتدای این نشست مسعود بختیاری رئیس سندیکای کنسرو ایران با اشاره به شعار سال گفت: منظور از مشارکت مردم در شعار زیبای سال طبعاً در این جا منظور از مردم فعالان بخش خصوصی است. در خصوص جهش تولید باید دید آیا اساس شرایط جهش تولید در کشور ما وجود دارد یا خیر؟

وی چالش های موجود در تولید را تامین مواد اولیه و منابع مالی، منابع انسانی، حامل های انرژی، محیط کسب و کار، شرایط تولید و در نهایت عرضه و فروش دانست.

بختیاری با ابراز نگرانی از تامین مواد اولیه به واسطه تحریم ها ادامه داد: بخشی از مواد اولیه صنعت غذا و همین طور صنعت کنسرو توسط واردات تامین می شود. با توجه به رویکردی که وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی در حوزه ثبت سفارشات دارد و تاثیری که در این حوزه می بینیم شدید از این بابت احساس و ابراز نگرانی می کنیم.

رئیس سندیکای کنسرو افزود: همون طور که مستحضر هستید از دیرباز تولید کنندگان صنایع غذایی برای تامین منابع سرمایه در گردش به منابع و تسهیلات بانکی وابسته هستند. چند صباحی است از سال ۱۴۰۲ به این سمت شاهد هستیم که بانک مرکزی و به تبع آن سایر شبکه بانکی انقباضی عمل می کنند و حالا جدای از انقباضی عمل کردن شوربختانه به نظر می رسه در حوزه بهره های بانکی هم زمزمه هایی حتی تا چهل درصد هم به گوش می رسد. این هم یک دغدغه و چالش جدی است.

بختیاری دغدغه دیگر تولیدکنندگان را نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: به دلایل مختلف شاهد ریزش سرمایه انسانی و فرسودگی سرمایه های انسانی هستیم. همه ما در شرکت هایمان اگر نیروی جدید هم جذب بکنیم می بینیم تفاوت فوق العاده زیاد دارند. نسل فعلی با نسل پیش از این، هم از لحاظ انگیزه کاری و هم توان کاری متفاوت است.

وی از بحران انرژی به عنوان یکی دیگر از چالش های تولید نام برد و گفت: همین امروز در شهرک صنعتی که مستقر هستیم برنامه ریزی برای خاموشی ارسال کردند. ما اگر انتظار جهش تولید داریم ابتدا باید زیرساخت ها را مهیا بکنیم.

رئیس سندیکای کنسرو با اشاره به دخالت های دستگاه های اجرایی در محیط کسب و کار افزود: دستگاه های متعدد اجرایی از سازمان غذا و دارو گرفته تا سازمان ملی استاندارد ایران تا وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، سازمان حمایت محیط زیست، اداره کار، مالیات و … که همه هم خودشان را محق می دانند تا در کار صنایع غذایی دخالت کنند. ما سال گذشته فراموش نکردیم چه چالش جدی در حوزه نشانه گذاری سازمان ملی استاندارد در مورد ابعاد نشان استاندارد، رنگ نشان استاندارد، محل استقرار نشان استاندارد و اینکه زیر نشان استاندارد نوشته باشه سازمان ملی استاندارد ایران چه چالش جدی برای تمام تولیدکنندگان صنایع غذایی و محصولات غذایی ایجاد کرد. بنابراین به نظر می رسد که ما کماکان در حوزه محیط کسب و کار چالش داریم و به نظرم رسید که رویکرد دولت و حاکمیت در این زمینه تغییر پیدا کرده باشد

در ادامه بختیاری با اشاره به تورم موجود و کاهش قدرت خرید و همچنین از دست دادن بازارهای بین المللی فروش محصولات تولیدی را بسیار سخت توصیف کرد.

برای مشاهده ویدیوی زیر فیلترشکن را خاموش و روی مربع زیر فیلم کلیک کنید.

در ادامه نشست دکتر عبده تبریزی سخنرانی ارائه دادند که ویدئو کامل آن را در زیر می توانید مشاهده کنید:

جهت دریافت فایل pdf سخنرانی دکتر عبده تبریزی اینجا کلیک کنید.

از دیگرسخنرانان این نشست آقایان دکتر حسن فروزان فرد، مهندس محمد مختاریانی، مهندس سیدمظفر عبدالله و دکتر محمد اورنگ بودند که در ادامه ویدئو ایشان را می توانید مشاهده کنید:

جهت دریافت فایل pdf سخنرانی دکتر فروزان فرد اینجا کلیک کنید.

برای مشاهده ویدیوهای زیر فیلترشکن را خاموش و روی مربع زیر فیلم کلیک کنید.

جهت دریافت فایل pdf احکام مالیاتی ۱۴۰۳ اینجا کلیک کنید.

نویسنده

فاطمه کاشانی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *