اهم اخبار

ستاد ملی مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تشکیل شد/طرح فراگیر واکسیناسیون رایگان تب برفکی

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور از تشکیل ستاد ملی مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سراسر کشور خبر داد و توصیه کرد: با شروع فصل سرما تولیدکنندگان صنعت طیور باید اقدام های لازم را برای پیشگیری و مقابله با این ویروس مورد توجه قرار دهند.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «قاسم رضائیان زاده» در نشست خبری مربوط به روز ملی دامپزشکی ۱۴ مهرماه که در محل این سازمان برگزار شد، افزود: آنچه که مدنظر ما قرار دارد، در وهله نخست پیشگیری از بروز این بیماری در واحدهای تولیدی طیور است.
وی اظهار داشت: بنابراین از ۲ ماه گذشته ستاد ملی، استانی و شهرستانی مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با برگزاری دوره های آموزشی، اقدام های و تدابیر پیشگیرانه بتواند این ویروس را کنترل کند.
وی تصریح کرد: در سال ۲۰۱۷ بیش از ۶۰ کشور جهان به ویژه کشورهای اروپایی که در مسیر دالان هوایی پرندگان مهاجر به کشورما هستند درگیر بیماری بودند و همچنان برخی کشورها درگیر هستند.
رضائیان زاده افزود: با وجود ویژگی فیزیکی بقای این ویروس در محیط و ماهیت حمل این ویروس توسط پرندگان مهاجر نقش مهمی در صنعت پرورش طیور همه کشورها دارد بدیهی است کشور ما نیز به دلیل وجود ساختار پرورش طیور بومی تحت تاثیر قرار دارد و می تواند شکل بروز بیماری با دیگر کشورها متفاوت باشد به طوری که صنعت طیور درگیری بیشتری با این بیماری پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه در بحث مقابله با بیماری آنفولانزای پرندگان باید پیشگیری را جدی بگیریم زیرا بقای ویروس به این راحتی از بین نمی رود، گفت: پیش بینی های اعتباری انجام شده و طبق فرآیند جاری دفتر برنامه و بودجه ما در حال انجام است.
به گفته معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی، اکنون در بخش مالی مشکلی وجود ندارد اما رایزنی ها برای توسعه خدمات در این حوزه توسط سیستم برنامه و بودجه ما در حال انجام است.
رضائیان زاده توصیه کرد: تولید کنندگان صنعت طیور کشور باید با تدابیر پیشگیرانه و اعمال مدیریت در واحدهای تولیدی بتوانند این صنعت را در مقابل این ویروس و بیماری ایمن کنند.

به گزارش ایرنا، ویروس بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان H5N1 و H1N8 بین انسان و پرندگان مشترک است. در آغاز ماه ژوییه سال ۲۰۰۵ میلادی گزارش های رسمی از مسئولان دولتی چند کشور در مورد همه گیری ویروس H5N1 در مرز برخی کشورها به سازمان بهداشت جهانی دام (OIE ) اعلام شد.

امیرسامان اسکندری
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *