اهم اخبار

صادرات ۵ میلیون قطعه مرغ زنده از قزوین به استان‌های هم‌جوار

بدون دیدگاه

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان قزوین گفت: از ۱۹ فروردین تا ۲۳ مهر درمجموع ۵ میلیون و ۶۷۳ هزار و ۱۹۶ قطعه مرغ زنده از قزوین به استان‌های تهران، البرز، زنجان، گیلان، مرکزی، سمنان و کردستان ارسال‌ شده است.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از ایسنا؛ رضا افلاطونی در ستاد تنظیم بازار و امنیت غذایی استان که روز یکشنبه ۲۴ مهر در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه نظارت و بازرسی از ابتدای سال جاری تا ۲۴ مهر ۲۲ هزار و ۴۰۳ مورد بازرسی صورت گرفته و ۴ هزار و ۷۶۳ پرونده تشکیل‌شده است که این میزان در مهرماه ۱۴ درصد و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با ۶ درصد افزایش همراه بوده است.

وی افزود: میزان خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۷ درصد افزایش داشته است و ۱۷۶ هزار و ۴۲۵ تن گندم از کشاورزان خریداری شد. همچنین درصد تغییرات خرید تضمینی کلزا در سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته تفاوت معناداری نداشته است و ۴۶۸۹ تن کلزا خریداری‌شده است؛ و ۱۰۵۸ میلیارد ریال از طلب کلزاکاران استان به‌طور کامل پرداخت‌شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بیان کرد: همچنین از ۱۹ فروردین تا ۲۳ مهر درمجموع ۵ میلیون و ۶۷۳ هزار و ۱۹۶ قطعه مرغ زنده از قزوین به استان‌های تهران، البرز، زنجان، گیلان، مرکزی، سمنان و کردستان ارسال‌شده است. پرورش مرغ با سایز مناسب در کشور مغفول مانده است؛ به همین منظور اغلب مرغداران جوجه‌های خود را تا ۶۰ روز پرورش می‌دهند.

وی بابیان اینکه، پرورش جوجه‌های ۶۰ روزه به‌نوعی یک آسیب اقتصادی و بهداشتی، تلقی می‌شود، عنوان کرد: کاهش سایز مرغ در دستور کار قرارگرفته و تصمیم داریم این مهم را طی چند مرحله انجام دهیم. در مرحله نخست طول پرورش از ۶۰ روز به ۵۵ روز و سپس به ۵۰ و ۴۵ روز کاسته خواهد شد.

افلاطونی خاطرنشان کرد: در مهرماه ۱۱۰ تن گوشت مرغ منجمد توزیع‌شده است همچنین میزان خرید و کشتار دام سنگین توسط شرکت پشتیبانی امور دام از ابتدای سال تا مهرماه ۶۳۰ لاشه بوده است؛ طی این مدت ۳۷۵ تن مرغ نیز توسط شرکت پشتیبانی امور دام خرید و کشتار شده است. این شرکت تأمین مرغ و گوشت موردنیاز مردم را عهده‌دار است و تهاتر نهاده به‌عنوان یک ایده در حال انجام است و دامدارانی که حاضر به این تهاتر نباشند نیز پول نقد دریافت خواهند کرد.

اتصال ۱۶۱۶ واحد نانوایی به سامانه نانینو

وی تصریح کرد: سامانه نانینو برای کنترل نانوایان راه‌اندازی شده است؛ رصد آنلاین فعالیت واحدهای نانوایی استان توسط سامانه هوشمند نانینو صورت می‌گیرد که می‌بایست ساعت شروع و پایان کار این واحدها، میزان پخت نان در روز و میزان فروش با تراکنش‌ها منطبق باشد.

این مسئول افزود: با اجرای این طرح ملی، هر واحد خبازی که اقدام به تعطیلی خارج از نوبت کند، شناسایی می‌شود و همین امر ساماندهی بازار آرد و نان را در پی داشته است؛ همچنین تمام خبازی‌ها مکلف به استفاده از سامانه نانینو و دستگاه‌های کارت‌خوان مخصوص فروش نان هستند بر همین اساس کاهش مصرف آرد و تخلفات حوزه آرد و نان از دستاوردهای اصلی این طرح ملی است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان بیان کرد: تراکنش‌های با مبلغ بالاتر از ۳ میلیون تومان و کمتر از ۴۰۰ هزار تومان، عدم تناسب تراکنش‌ها در روز با تعداد کارت یکتا، عدم استفاده از دستگاه کارت‌خوان و انجام تراکنش در ساعات غیرمعمول ازجمله انواع تخلفات قابل احصاء از سامانه نانینو است.

وی یادآور شد: از ۱۶۲۹ واحد نانوایی یارانه‌ای یک و ۲ در سطح استان، تعداد ۱۶۱۶ واحد نانوایی به دستگاه کارت‌خوان متصل شده‌اند و تعداد ۱۳ واحد نانوایی نیز در حال پیگیری جهت نصب دستگاه کارت‌خوان هستند. تراکنش کمتر از ۴۰۰ هزار تومان بیشترین تخلف در تمام شهرستان‌ها بوده است که میزان سهمیه پایین آرد در اغلب روستاها، عدم استفاده از کارت‌خوان در برخی مناطق و نداشتن کارت‌بانکی اتباع ازجمله دلایل این تخلف است.

افلاطونی اضافه کرد: تخلف تراکنش بالای ۳ میلیون تومان در شهرستان‌های قزوین و البرز بالاتر از سایر شهرستان‌هاست که کم‌فروشی و عرضه خارج از شبکه ازجمله دلایل این تخلف به شمار می‌رود. تراکنش کمتر از ۱۰ کارت یکتا نیز در همه شهرستان‌ها مشاهده‌شده است که فروش نان در تعداد بالا در یک مرحله و عرضه آرد خارج از شبکه ازجمله دلایل آن محسوب می‌شود. به‌محض مشاهده تخلف نانوا، پیامکی مبنی بر هشدار برای نانوایان متخلف توسط سامانه پیامکی جهاد کشاورزی ارسال می‌شود تا برای توضیح به این سازمان مراجعه کند.

وی اعلام کرد: تولید زیتون نسبت به سال گذشته ۲/۵ برابر افزایش پیدا کرده است و یکی از چالش‌های پیش روی ما این است که زیتون روی دست کشاورزان نماند. برای همین منظور طی مکاتبه با وزارت جهادکشاورزی اعلام کردیم که واردات روغن‌زیتون ممنوع و یا محدود شود و علاوه بر آن ۸۰۰ میلیارد تومان برای واحدهای صنعتی زیتون تخصیص دادیم تا زیتون کشاورزان را خریداری کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی متذکر شد: در تأمین برنج مشکلی نداریم و فصل برداشت در استان‌های شمالی کشور آغازشده و تا چند روز آینده، برنج حوزه شاهرود نیز از شالیزارها برداشته خواهد شد. به ‌همین منظور وزارت جهاد کشاورزی واردات برنج را ممنوع کرده تا برداشت برنج داخلی انجام شود.

سرویس خبری: استان ها

منبع: ایسنا

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *