اهم اخبار

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران: کنسرسیوم های صادراتی راهی مطمئن برای اتصال شرکت های ایرانی به بازارهای خارجی است+ویدئو

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

محسن امینی با بیان اینکه یک صادرکننده بیش از هر چیزی به بازارسازی و بازاریابی نیاز دارد، گفت: راه اندازی کنسرسیوم های صادراتی ایران ضمن بازاریابی خارجی به کاهش هزینه ها و بهبود سودآوری بنگاه های عضو کمک می کند.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، محسن امینی در نشستی که با حضور محمد جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاوری، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و حسین دماوندی نژاد معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری این نشست برای فعالان بخش خصوصی اهمیت زیادی داشت،به دلیل اینکه فرصتی برای طرح خواسته ها و مطالباتشان بود.

وی در رابطه با یک دغدغه مهم فعالان بخش خصوصی در مورد جایگاه های اتاق های بازرگانی، تعاون و کمیسیون کشاورزی در اعلام دیدگاه برای تصمیمات مهم کشوری به ویژه مباحث اقتصادی بیان کرد: این مجموعه ها دارای وزن تخصصی و حرفه ای بوده و بسیار همراه نظام هستند، اما متاسفانه فقط نقش مشورتی دارند و در تصمیم گیری ها می بینیم که جایگاه اتاق تعاون و همچنین کمیسیون های تخصصی فعال در اتاق های بازرگانی جدی گرفته نمی شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق ایران گفت: در این دوره از فعالیت کمیسیون به دنبال اثربخشی بیشتر و تعریف و اجرای فعالیت های جدید هستیم، تقاضای ما این است که رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و اعضای محترم کمیسیون به عنوان عضو دائمی و همیشگی به طور ثابت در چنین نشست هایی با حضور فعالان بخش خصوصی مشارکت داشته باشند.

راهکار سازنده بر ای سرمایه در گردش بانک ها تعریف شود

وی بیان کرد: به یقین با عملیاتی شدن آزادسازی نرخ ارز ، انتظار می رود که دیگر شاهد قیمت گذاری دستوری کالاها و محصولات تولیدی حاصل از آن نباشیم، زیرا وقتی پایه معاملات تجاری بر مبنای ارز نیمایی باشد، نرخ گذاری کالاها نیز باید تنها بر مبنای عرضه و تقاضا یا قیمت گذاری توافقی انجام شود.

امینی گفت: از دیگر دغدغه های فعالان اقتصادی این است که در حال حاضر علیرغم قیمت گذاری دستوری، قیمت های مصوب بازار با نرخ های دستوری اعلامی تفاوت دارد، به عنوان نمونه ذرت به نرخ ۱۹۰۰ تومان باید عرضه شود ولی در بازار به قیمت متغیر و بالاتر از قیمت مصوب فروخته می شود.

وی در تشریح توضیحاتی مرتبط به صدور پروفرما در بخش صادرات گفت: وقتی پروفرما صادر می کنیم و این پروفرما تایید می شود، در حقیقت تعهد فروش صادراتی ایجاد شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق ایران در ادامه با اشاره به رخداد مهمی که به تازگی در حوزه مرتبط با کشاورزی و صنایع وابسته آن انجام شده است، گفت: برای تبدیل ایران به هاب agree feed منطقه، پیشنهادات لازم را به مقر اتاق بازرگانی بین المللی در فرانسه ارائه کرده ایم که به زودی نتایج آن مشخص خواهد شد، این اقدام مهم یک دستاورد اثر گذار انجام شده طی دو ماه فعالیت اخیر کمیسیون کشاورزی اتاق ایران است که کمکی شایانی در راستای توسعه تجارت و تقویت صادرات کشورمان خواهد بود.

وی در ادامه عنوان کرد: یک صادرکننده بیش از هر چیزی به بازارسازی و بازاریابی نیاز دارد، توسعه زیرساخت های صادراتی با اصلاح قوانین و مقررات مربوط به تولید، بهبود بخش های لجستیک و حمل و نقل و یا راه اندازی کنسرسیوم های بزرگ صادراتی محقق می شود.

امینی گفت: خبر خوب دیگر ایجاد کنسرسیوم های بزرگ در بازار صادراتی و بازارسازی خارجی است که در قالب فروشگاه های زنجیره ای تولید در کشورهای هدف اجرایی می شود و بصورت یک شبکه توزیع قوی عمل می کند، از مزیت های کنسرسیوم صادراتی برای بنگاه های عضو می توان به کاهش هزینه ها، کاهش ریسک، توزیع درست ومناسب کالاهای صادراتی کشورمان اشاره کرد.

وی ادامه داد: یک رخداد مهم دیگر این است که بر اساس گزارشات موجود، مقادیر زیادی از نهاده ها و کالاهای اساسی وارداتی در سیلوهای بنادر ذخیره شده است،حال این پرسش مطرح می شود که پدافند غیرعامل در این رابطه چه عملکردی داشته است؟

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق ایران توضیح داد: تعداد زیادی مرکزهای ذخیره سازی مدرن در نزدیکی و مرکز پایتخت وجوددارد که سیستم ذخیره سازی آنها نیز مکانیزه و مدرن است، اما از این ظرفیت ها بدرستی استفاده نمی شود.

فعالان بخش خصوصی انتظار دارند که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از سوی دولت با برنامه باشد

وی در بخش دیگری در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه سال آینده که نشان می دهد دولت و مجلس مانند بخش خصوصی موافق و مصمم به اجرای این تصمیم هستند، گفت: با توجه به جلسه ای که چندی قبل با فعالان اقتصادی برگزار شد و از طرفی برگزاری این نشست، بیشتر تلاشگران جبهه اقتصادی موافق حذف ارز دولتی هستند.

امینی به عنوان فعال اقتصادی و نماینده تلاشگران حوزه کشاورزی در بخش خصوصی در مورد انتظارات از دولت و مجلس در پروسه حذف ارز دولتی و حصول نتایج مثبت از این اقدام گفت: فعالان بخش خصوصی دغدغه مند هستند که برای اجرای این تصمیم به درستی برنامه ریزی شود و دولتمردان به تمامی جوانب اجرای آن توجه داشته باشند.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق ایران افزود: مقرر شد که هر ۱۵ روز یکبار، کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در محل مجلس یا اتاق بازرگانی نشستی با کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی داشته باشد تا در قالب این جلسات بحث های مشورتی و مواردی که دغدغه فعالان بخش خصوصی در حوزه کشاورزی است به شور و گفتگو گذاشته شود.

امینی در ادامه در تشریح یک راهکار عملیاتی برای رفع دغدغه مهم فعالان اقتصادی در زمینه رفع موانع صادراتی گفت: بایستی در مواقع خاص و ضروری بجای اینکه به فکر ایجاد ممنوعیت صادرات باشیم از جمله مواجه با کمبود برخی کالاها یا مواد اولیه مایحتاج تولید و یا تنظیم بازار داخلی، یکسری عوارض صادراتی وضع شود، به نظر می رسد که این راهکارها موثر و سازنده و منطقی باشد.

سرویس خبری: صنعت غذا

منبع: اتاق بازرگانی البرز

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *