اهم اخبار

رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی: کاهش قدرت خرید مردم با افزایش نجومی قیمت مرغ / تشدید زیان‌دهی مرغ‌داران

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

مهدی یوسف‎ خانی گفت: افزایش نجومی قیمت مرغ در سال‌های گذشته، کاهش قدرت خرید مردم را به‌دنبال داشته است، در همین راستا از اواخر سال گذشته تقاضا برای مرغ کاهش چشمگیری داشته است.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی تهران اظهار کرد: این کاهش تقاضا باعث شده تا قیمت مرغ از اسفند ماه سال گذشته کاهش یابد. علاوه بر آن، این کاهش تقاضا و خرید باعث شده تا تولید و عرضه مرغ در بازار افزایش داشته باشد.

وی درباره وضعیت بازار مرغ گفت: قیمت مرغ از اواخر اسفند ماه روندی کاهشی داشته و این روند همچنان ادامه دارد. دلیل این کاهش، آن است که در بازار میزان تقاضا کم و میزان تولید و عرضه زیاد شده است. اصل عرضه و تقاضا نیز حکایت از آن دارد که وقتی عرضه کالایی افزایش یابد و تقاضا برای آن کم باشد، قیمت‌ها کاهشی می‌شود و اگر برعکس این اتفاق رخ دهد، قیمت‌ها روند صعودی بگیرد. متأسفانه در شرایط کنونی مرغداران دچار ضرر و زیان شده‌اند طبق پیش‌بینی‌ها این روند کاهشی حداقل تا آخر ماه جاری ادامه خواهد داشت.

یوسف‎خانی در پاسخ به این پرسش که آیا تغییری در نرخ یا تخصیص ارز وجود داشته است یا خیر؟ توضیح داد: در حال حاضر تغییراتی وجود نداشته و باید تا اردیبهشت ماه صبر کرد. به طور کلی ستاد تنظیم بازار کشور در اردیبهشت ماه هر سال جلسه‌ای تشکیل می‌دهد که در آن نرخ جدید مرغ را اعلام می‌کند. این نرخ با توجه به قیمت نهاده‌های دامی و جوجه یک‌روزه تعیین می‌شود. اگر آن‌ها افزایش داشته باشند قطعاً نرخ جدید اعلام‌شده نیز افزایش خواهد داشت و اگر آن‌ها افزایش نداشته باشند شاید نرخ ثابت مانند سال گذشته مصوب شود.

قیمت مرغ تغییر می‌کند؟

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی تهران با تاکید بر اینکه آمار جوجه‌ریزی‌ها بسیار بالا بوده و میزان مصرف و تقاضا کمتر از آن است، ادامه داد: تغییر نرخ مرغ در ماه‌های آتی بستگی ۱۰۰ درصدی به میزان تولید دارد. اگر تولید رویه فعلی را در پیش بگیرد افزایش قیمتی وجود نخواهد داشت. در حال حاضر تولید بیش از مصرف است و آماری که از جوجه ریزی‌ها توسط وزارت جهاد کشاورزی منتشر شده است، مهر تأییدی بر این موضوع است. این آمار نشان می‌دهد که میزان جوجه‌ریزی در ماه رقمی مابین ۱۴۰ میلیون تا ۱۵۰ میلیون است. در حالی که مصرف کشور بسیار پایین است بنابراین مادامی که مازاد تولید وجود داشته باشد قیمت‌ها کاهش خواهد یافت، اما مرغداران دچار ضرر و زیان خواهند شد./اتاق اصناف تهران

سرویس خبری: دام و طیور و آبزیان

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *