اهم اخبار

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران: نخستین محموله صادراتی مرغ به عراق رفت

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

ارسلان قاسمی می‌گوید در حالی که ۸ ماه پیش برای تامین نیاز مرغ داخل دنبال واردات از کشورهای دیگر بودیم، اکنون مرغ به کشورهای دیگر صادر می‌کنیم.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از فارس؛ ارسلان قاسمی اظهار داشت: در حالی که ۸ ماه پیش برای تامین نیاز مرغ داخل دنبال واردات از کشورهای دیگر بودیم، روز گذشته یک محموله هزار تنی به عراق صادر کردیم و به دنبال بازارهای صادراتی جدید هستیم.

به گفته این مسئول حداقل ۱۰ تا ۱۵ هزار تن مرغ مازاد تا پایان سال جاری وجود دارد که می‌توان صادر کرد.

وی تاکید کرد که ظرفیت نصب شده برای تولید ۳ میلیون تن مرغ درکشور وجود دارد این در حالی است که ۲٫۲ میلیون تن تولید می شود و اگر این ظرفیت‌ها به چرخه تولید وارد شود میزان صادرات بیشتر افزایش خواهد یافت، هرچه ارزآوری در این بخش بیشتر شود به فعال شدن این ظرفیت‌ها و افزایش تولید کمک می‌کند.

قاسمی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی سیاست تولید برای صادرات را دنبال می‌کند، گفت: سالانه ۸ میلیارد دلار نهاده تنها برای بخش طیور وارد می شود و باید این صنعت ارزآور باشد تا این دلارها را جبران کند، بخش‌های تولیدی برای تامین نیازهای خود نباید تا ابد به دلارهای نفتی وابسته باشند و باید خودشان با صادرات نیازهای خود را تامین کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران تصریح کرد که دو اقدام مهم در صنعت طیور در حال انجام است، نخست اینکه با افزایش تولید، ذخایر استراتژیک که پیش از این از مرغ‌های وارداتی تامین می شد، در سال ۱۴۰۳ از تولید داخل انجام خواهد شد در این باره با مرغداران قرارداد بسته شده است که در فاز اول و در ماه های فروردین و اردیبهشت ۳۰ هزار تن برای ذخیره استراتژیک از آنها خریداری شود و دوم اینکه بازارهای صادراتی جدید برای ارزآوری بیشتر در این بخش ایجاد شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا صادرات، قیمت داخل را افزایش می‌دهد؟ گفت: صادرات ظرفیت‌های نیمه فعال و راکد را فعال خواهد کرد و با افزایش عرضه، قیمت بالا نخواهد رفت. ضمن اینکه ثبات قیمت در یک ماه اخیر حاکی از تعادل و ثبات در بازار است و صادرات هم بر اساس میزان مازاد تولید تنظیم می شود، بنابراین خللی در بازار داخلی ایجاد نخواهد شد.

به گفته قاسمی قیمت مرغ در محدوده ۷۳ تا ۸۳ هزار تومان عرضه می شود که خود را به قیمت مصوب ۷۳ هزار تومان نزدیک کرده است.وی در ادامه وضعیت نهاده دامی ذرت و جو را در بازار کافی عنوان کرد که عرضه مناسب باعث شده قیمت حتی نسبت به نرخ مصوب پایین تر باشد اما در کنجاله سویا همچنان مشکلاتی در تامین و قیمت وجود دارد که باید برطرف شود.

سرویس خبری: دام و طیور و آبزیان

منبع: فارس

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *