اهم اخبار

سهم نیم درصدی ایران از تجارت جهانی گیاهان دارویی

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی، گفت: حجم تجارت جهانی حوزه گیاهان دارویی ۱۵۰ میلیارد دلار است، این در حالی است که سهم ایران از این حوزه کمتر از نیم درصد است، اما پتانسیل کشور فراتر از این میزان است.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از ایسنا، دکتر مهدی سیف سهندی در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه و جشنواره ملی گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی، ایران را کشوری با پتانسیل بالا در حوزه گیاهان دارویی توصیف کرد و افزود: گیاهان دارویی علاوه بر کاربرد آن در تولید داروها، دارای کاربردهای صنعتی نیز هست و دارای ارزآوری بالایی است.

وی به نقش‌آفرینی نهادهایی چون وزارت بهداشت، صمت و علوم در حوزه گیاهان دارویی اشاره و اظهار کرد: به منظور هماهنگی میان دستگاه‌های مرتبط با گیاهان دارویی، در سال ۹۲ سند راهبردی گیاهان دارویی و طب سنتی به تصویب رسید و هماهنگی میان دستگاه‌ها، بر عهده معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری است.

سهندی، اصلاح قوانین، آموزش، ترویج، فرهنگ‌سازی و توسعه اکوسیستم نوآوری را از رویکردهای این سند عنوان کرد و یادآور شد: در این راستا ستاد توسعه علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی سعی کرده ظرفیت‌های کشور در این حوزه را فعال کند که یکی از این اقدامات برپایی نمایشگاه گیاهان دارویی است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی، اضافه کرد: در این نمایشگاه علاوه بر نمایش و عرضه توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، سعی شده تا با فرهنگ‌سازی، نسل آینده را با این حوزه آشنا کنیم.

وی، داروهای گیاهی و فرآورده‌های طبیعی، اسانس و عطر، تجهیزات کشاورزی، صنایع غذایی و دم نوش‌ها را از بخش‌های این نمایشگاه نام برد و یادآور شد: یکی از چالش‌های این حوزه توسعه بازار است، به گونه‌ای که تجارت جهانی حوزه گیاهان دارویی ۱۵۰ میلیارد دلار است، این در حالی است که سهم ایران از این حوزه کمتر از نیم درصد است، اما پتانسیل کشور فراتر از این میزان است.

دبیر ششمین نمایشگاه و جشنواره ملی گیاهان دارویی، اضافه کرد: مهمترین اقدام برای کسب این بازار جهانی، توسعه بازارهای بین‌المللی است و ما برای این نمایشگاه از بسیاری از کشورها دعوت به عمل آورده‌ایم.

سرویس خبری: کشاورزی

منبع: ایسنا

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *