اهم اخبار

مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام تهران: سیستم توزیع سنتی، عامل گرانی تخم مرغ

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

سالمی گفت: به دلیل شبکه توزیع سنتی تخم مرغ، امکان رصد و نظارت وجود ندارد که این امر به گرانی این محصول می‌انجامد.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی، سالمی مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام تهران در  برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰شبکه خبر تصریح کرد: قیمت مصوب تخم مرغ با تصمیم ستاد تنظیم بازار هر کیلو ۱۴ هزار تومان و برای مصرف کننده هر کیلو ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شده است. با این حساب هر شانه تخم مرغ باید حدود ۳۱ تا ۳۲ هزار تومان باشد.

او ادامه داد: هم اکنون قیمت هر شانه تخم مرغ در خرده فروشی ها ۳۶ تا ۳۷ هزار تومان است و مبالغ ۴۰ تا ۴۵ هزار تومانی که مطرح می شود مربوط به بسته بندی های فانتزی است.

سالمی با اشاره به مشکل توزیع تخم مرغ بیان کرد: به دلیل شبکه توزیع سنتی امکان رصد و نظارت بر این کالا وجود ندارد، بنابراین شاهد تعدد واسطه‌ها هستیم و این امر به گرانی این محصول می‌انجامد.

او با اشاره به اینکه سالانه یک میلیون و ۲۰ هزار تن تخم مرغ تولید می‌شود که حدود ۹۵۰ هزار تن آن در داخل کشور مصرف می‌شود، تاکید کرد: بنابراین هیچ کمبودی در تولید و تامین این کالا نداریم.

مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام تهران ادامه داد: عرضه گسترده تخم مرغ را چند روزی است که شروع کردیم و تلاش داریم قیمت این محصول را همچون مرغ بشکنیم.

سالمی افزود: برای ترمیم شبکه توزیع اقداماتی در دستور کار است و به همین منظور سردخانه تهرانپارس را به محل نگهداری و توزیع تخم مرغ اختصاص دادیم.

او  تصریح کرد: با عرضه گسترده تخم مرغ در میادین میوه و تره بار و سایر فروشگاه‌های زنجیره‌ای، در روز‌های آینده شاهد کاهش قیمت این کالا در فروشگاه‌های مواد غذایی و کف شهر خواهیم بود.

تامین نهاده دامی مهمترین مشکل مرغداران

در ادامه برنامه  نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار در خصوص مشکلات بازار تخم مرغ تصریح کرد: اقتصاد بازار به معنی عرضه و تقاضای کالا است. وقتی به میزان کافی به مرغدار نهاده نمی‌رسد و او مجبور به عرضه تخم مرغ با قیمت دستوری  است، مشکلاتی در بازار به وجود می آید.

او در خصوص اینکه گفته می شود در  تامین و تولید تخم مرغ مشکلی وجود ندارد، گفت: مشکل تولید به شدت هم داریم و ۸ میلیون مرغ تخم گذار به دلیل کمبود نهاده به کشتارگاه فرستاده شده اند.

او ادامه داد: ظرفیت تولید مرغ تخم گذار ۱۲ میلیون قطعه است که ما در حال حاضر ۴ میلیون قطعه داریم و با ۲۵ درصد ظرفیت، تولید انجام می دهیم.

نبی پور افزود: از شهریورماه سامانه  بازارگاه راه اندازی شده اما حداکثر ۳۵ درصد نهاده در اختیار قرار مرغداران قرار گرفته و مابقی نهاده باید از بازار آزاد خریداری شود.در ادامه برنامه رستمی، مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و کشاورزی سازمان حمایت نیز علت اصلی نابسامانی بازار مرغ و تخم مرغ را تناسب نداشتن عرضه و تقاضا اعلام کرد.

سرویس خبری: دام و طیور و آبزیان

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *