اهم اخبار

کشاورزان شمال ۱۶ هزار تن برنج قراردادی به دولت فروختند

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی گفت: براساس توافق انجام شده پیش بینی می شود در سالجاری ۱۵۸۰۵ تن برنج از محل این طرح برداشت و بخشی از آن جهت تنظیم بازار در اختیار دولت قرار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از تسنیم؛ اسماعیل قادری فر معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهار داشت: در راستای تحقق تصویب نامه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی از محصولات اساسی و استراتژیک، برای اولین بار در کشور بعد از ساعت ها کار کارشناسی و رایزنی بین نهادهای مختلف، طرح کشاورزی قراردادی برنج پیاده سازی و اجرایی شد.

وی افزود: در کشاورزی قراردادی بین کشاورز و مباشر که اتحادیه مرکزی شرکت های تعاونی تولید روستایی است قراردادی منعقد میشود که براساس آن مباشر موظف است بذر و نهاده های کشاورزی ضروری از قبیل کود و سم را بدون هیچ گونه پیش پرداختی و از طریق پشتیبان طرح یعنی شرکت خدمات حمایتی تامین و هزینه آن هنگام تحویل محصول از کشاورز کسر نماید.

قادری فر ادامه داد: مباشر براساس تفاهم نامه منعقده بین صندوق بیمه محصولات کشاورزی و وزارت جهاد کلیه قراردادهای مذکور را تحت پوشش بیمه قرار داده و هزینه آن همانند سایر موارد ابتدا از طرف دولت پرداخت و در پایان از محل دریافت و فروش محصول تسویه می گردد.

معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به استقبال کشاورزان از این طرح ادامه داد: تاکنون بیش از ۶۳۲۲ هکتار از مزارع برنج استان های مازندران، گیلان و گلستان تحت پوشش کشاورزی قراردادی قرار گرفته و بیش از ۱۱۰۰ تن انواع اقلام بذر براساس توافق در اختیار کشاورزان قرار گرفته است و پیش بینی می شود در سالجاری ۱۵۸۰۵ تن برنج از محل این طرح برداشت و بخشی از آن جهت تنظیم بازار در اختیار دولت قرار گیرد.  

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان اینکه راهبری این طرح برعهده معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی است ابراز داشت: سیاست اصلی دولت در کشاورزی قراردادی توجه ویژه به تمامی محصولات استراتژیک کشور است و این سازمان در نظر دارد تا در آینده نزدیک نسبت به تهیه، تدوین و پیاده سازی طرح های کارشناسی برای پوشش سایر محصولات در قالب کشاورزی قراردادی اقدام کند.

بر اساس این گزارش در سال گذشته حدود  ۲٫۲ میلیون تن برنج در کشور تولید شد که به نظر نمی رسد خریداری حدود ۱۶ هزار تن برنج تاثیر زیادی برای تنظیم بازار برنج داخلی نداشته باشد.

با توجه به تولید بیش از ۲ میلیون تن برنج در کشور توافق برای خرید ۱۶ هزار تن برنج نشان می دهد که استقبال زیادی از این طرح نشده است و امید می رود با رفع مشکلات پیش روی کشاورزی قراردادی و اطلاع رسانی بیشتر،  استقبال از این طرح افزایش یابد.

سرویس خبری: کشاورزی

منبع: تسنیم

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *