اهم اخبار

۹۵ درصد صید صیادان دریای خزر، حاصل تکثیر مراکز شیلاتی است

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران گفت: بیش از ۹۵درصد ماهیانی که هم اکنون در سه استان گیلان ، مازندران و گلستان صید می شود، حاصل تکثیر و رهاسازی مراکز بازسازی ذخایر این سازمان است.

 حسن صالحی عصر سه شنبه در حاشیه امضای تفاهمنامه حمایت از طرح های تولید ماهیان خاویاری در استان های گیلان، گلستان و مازندران در رشت، در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: با وزارت نیرو و سازمان محیط زیست و سایر سازمان های دست اندرکار برای احیای رودخانه های ورودی دریای خزر قراردادی منعقد شده تا بسترسازی لازم برای مهاجرت ماهیان به این رودخانه ها فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که شرایط مهاجرت ماهیان به رودخانه ها فراهم نشود و ماهی نتواند برای تکثیر طبیعی مهاجرت کند، این بار بر دوش مراکز بازسازی ذخایر شیلات خوهد بود.
صالحی یادآور شد: در شرایط فعلی، بیش از ۹۵درصد ماهیانی که صیادان سه استان گیلان، مازندران و گلستان صید می کنند، حاصل تکثیر و رهاسازی مراکز بازسازی ذخایر سازمان شیلات ایران است.
وی درخصوص امضای تفاهم نامه حمایت از تولید ماهیان خاویاری در سه استان شمالی کشور نیز گفت: براساس این تفاهم نامه، مسئولان استان های گیلان ، مازندران و گلستان و مجموعه سازمان های وابسته به بنیاد مستضعفان، به توسعه ماهیان خاویاری اهتمام داشته و مقرر شده در سه سال آینده، در این استان ها یکصد مزرعه پرورش ماهیان خاویاری ایجاد شود که هر مزرعه بتواند تا ۲۰ تن گوشت و ۵۰۰ کیلوگرم خاویار را تولید کند.
صالحی ادامه داد: زنجیره پشتیبانی از این صنعت را شرکت وابسته به بنیاد مستضعفان در استان گیلان ایجاد خواهد کرد که بتواند بچه ماهی، غذا و سایر نیازمندی های مزارع را تامین کند و بانک سینا نیز حمایت های مالی خواهد داشت تا با کمک های سهمی و اعتباری استانداران سه استان، این طرح دنبال شود و همچنین بحث مربوط به فرآوری و صادرات خاویار نیز توسط بنیاد مستضعفان مدیریت خواهد شد که گام بزرگی برای آینده کشور است.
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه تمامی اقدامات برای پرورش ماهیان خاویاری در جهت احیای ذخایر طبیعی دریای خزر خواهد بود، گفت: عمده تولیدات ماهیان خاویاری در آینده، در قفس های پرورشی مستقر در دریا خواهد بود و این مزارع در سواحل ایجاد شده و از آب دریای خزر نیز استفاده خواهد شد.
صالحی افزود: موافقت نامه پنج جانبه حفاظت و مدیریت منابع زنده دریای خزر، بین پنج کشور حاشیه این دریا تعیین شده و در سال جاری در قزاقستان، نشست مسئولان شیلات این کشورها برگزار می شود که یکی از اهداف ماده ۱۰ این تواهمنامه، احیای ذخایر ماهیان خاویاری است.
در مراسمی که عصر سه شنبه در استانداری گیلان با حضور محمد سعیدی کیا رئیس بنیاد مستضعفان و صالحی رئیس سازمان شیلات برگزار شد، تفاهم نامه همکاری بین بنیاد علوی، شرکت مادر تخصصی کشاورزی و دامپروری بنیاد، بانک سینا، سازمان شیلات ایران، استانداران گیلان، مازندران و گلستان با هدف توسعه پرورش ماهیان خاویاری در کشور به امضا رسید.
فاطمه کاشانی

نویسنده

فاطمه کاشانی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *