اهم اخبار

قیمت‌های دستوری راهکار تنظیم بازار محصولات کشاورزی نیست

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

عضو شورای هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی گفت: تنظیم بازار با مکانیزم عرضه و تقاضا و نظارت توسط حاکمیت تحقق می‌یابد و قیمت دستوری راهکار مناسبی نیست.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ عطااللّه هاشمی، عضو شورای هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی گفت: تنظیم بازار در خصوص محصولات کشاورزی فرمول ساده ای دارد که یک مرحله تولید و مرحله بعد عرضه به بازار داخلی و صادرات و واردات است.

به گفته او، موضوع تولید مربوط به وزارت جهاد کشاورزی است و اولین مرحله تنظیم بازار از تولید شروع می شود. تنظیم بازار بدان معناست که مکانیزم عرضه و تقاضای بازار را تنظیم کند و دولت صرفا نظارت داشته باشد.

هاشمی ادامه داد: دولت در خصوص محصولات استراتژیک بدلیل بالا بودن هزینه ها و کاهش قدرت خرید یارانه پرداخت می کند.

عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی با بیان اینکه دومین مرحله تنظیم بازار مربوط به بازار داخل است، افزود: در تنظیم بازار با دستور نمی توان بازار را مدیریت کرد، لذا اگر دولت ها بخواهند برای تنظیم بازار یارانه دهند باید از جیب خودشان پرداخت کنند و قیمت دستوری و پرداخت یارانه از جیب تولیدکننده سیاست مناسبی نیست‌.

به گفته او، تنظیم بازار توسط عرضه و تقاضا با نظارت حاکمیت باید انجام شود یا پرداخت یارانه به طور مستقیم به افراد صورت گیرد چراکه بررسی ها نشان داده که پرداخت یارانه در حوزه گندم و آرد به بخش تولید، محل فساد است.

 هاشمی با بیان اینکه بخش دیگر تنظیم بازار به صادرات و واردات کالا باز می گردد، افزود: با توجه به افزایش هزینه های تولید، امکان رقابت در بازارهای خارجی به جز کشورهای اطراف  و تنها در برخی محصولات همچون زعفران و پسته که مزیت نسبی داریم، وجود ندارد‌‌. در موضوع واردات به سبب فساد و رانت ناشی از شبکه توزیع تنظیم بازار تحقق نمی‌یابد.

عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: تنظیم بازار دست وزارت جهاد باشد یا به وزارت بازرگانی واگذار شود، فرقی ندارد و تنها سیاست و ابزارهای تنظیم بازار باید اجرا شود، در غیر این صورت با قیمت دستوری یا بازرسی توسط بازرسان امکان پذیر نیست.

سرویس خبری: کشاورزی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *