چالش‌های صادرات، کشت قراردادی و بسته‌بندی نوآورانه در صنعت غذا از زبان مدیران گروه رحمانی”مانی آسیا” + ویدئو

لینک کوتاه

https://agrofoodnews.com/?p=124261
زمان خواندن 7 دقیقه

در نشست خبری گروه رحمانی در حاشیه نمایشگاه بین المللی نوشیدنی ها، چای و قهوه، مدیران این مجموعه بر صادرات، کشاورزی قراردادی و سلامت مواد غذایی تأکید کردند و از آمادگی برای تولید و بسته‌بندی برای برندهای سلامت‌محور خبر دادند.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی (اگروفودنیوز)، نشست خبری گروه رحمانی با حضور محمدحسین رحمانی مدیرعامل گروه رحمانی، خشایار حق‌شناس مدیر برندهای گروه، دکتر بهزاد نیکخواه مدیر ارشد توسعه زنجیره ارزش و سعید همرنگ معاون عملیات اجرایی این مجموعه در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی نوشیدنی ها، چای، قهوه و صنایع وابسته برگزار شد.

تمرکز تاریخی گروه رحمانی بر صادرات خشکبار

محمدحسین رحمانی با اشاره به سابقه دیرینه این مجموعه گفت: «نسل سوم خانواده رحمانی هستم. فعالیت ما از ۱۴۸ سال پیش توسط پدربزرگم آغاز شد. ایشان ۸۴ سال فعالیت کرد و پس از آن پدرم نیز از سال ۱۳۳۹ وارد عرصه تجارت شد. پایه اصلی بیزینس ما صادرات خشکبار بود. اما در ۲۰ سال گذشته وارد بازار داخل هم شدیم و با برند «مانی» که از بخش دوم نام خانوادگی‌مان گرفته شده، فعالیت خود را آغاز کردیم. در حال حاضر چهار برند در بازار داخل داریم و برند صادراتی‌مان همچنان با نام “رحمانی” شناخته می‌شود.»

وی افزود: «ارزش کلیدی مجموعه ما همواره بر پایه صادرات بوده؛ یعنی خارج کردن ارز از جیب خارجی‌ها و خرج کردن آن در داخل کشور.»

چالش‌های صادرات محصولات غذایی

رحمانی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های صادرات محصولات غذایی را «استانداردهای سخت‌گیرانه درباره سلامت محصول» عنوان کرد و گفت: «اتحادیه اروپا مقررات سختی درباره فلزات سنگین، باقی‌مانده سموم و توکسین‌ها دارد؛ سه عاملی که نقش مهمی در بروز سرطان دارند. این مسأله بزرگ‌ترین چالش ما در صادرات است. پس از آن، موضوع کشت قراردادی و تأمین مالی بنگاه‌ها مطرح است که بدون حمایت بانک‌های تخصصی، امکان‌پذیر نیست. چالش سوم نیز الزام دولت برای واگذاری ارز حاصل از صادرات با نرخی پایین‌تر از بازار آزاد است، در حالی که از همان ارز برای واردات کالاهای لوکس استفاده می‌شود.»

سلامت، خط قرمز گروه رحمانی

مدیرعامل گروه رحمانی با تاکید بر نقش آلودگی در مواد غذایی در افزایش سرطان در کشور گفت: «ما در گروه رحمانی سلامت را خط قرمز خود می‌دانیم. آلودگی غذا یا در مزرعه اتفاق می‌افتد یا در کارخانه. ما تلاش می‌کنیم در هر دو مرحله، سلامت را تضمین کنیم. گرچه هنوز به کنترل ۱۰۰ درصدی در مزرعه نرسیده‌ایم، اما هدف ما این است که در آینده تمام مواد اولیه‌مان را با کنترل کامل در مزرعه تأمین کنیم.»

ظرفیت تولید ۵۰۰ میلیون بسته در سال؛ فرصتی برای برندهای سلامت‌محور

رحمانی ادامه داد: «در گروه رحمانی ظرفیت تولید حدود نیم میلیارد بسته در سال را داریم. با وجود این توان تولید، به دلیل محدودیت تقاضا برای محصولات سلامت‌محور در بازار داخلی، بخشی از ظرفیت‌مان خالی مانده است. این ظرفیت را آماده‌ایم در اختیار برندهایی قرار دهیم که به دنبال تولید محصولات سالم با نام و نشان تجاری خودشان هستند. بسته‌بندی با کیفیت و مطابق با استانداردهای سلامت برای این برندها قابل انجام است.»

تولید متفاوت برای مصرف‌کنندگان حساس به سلامت

خشایار حق‌شناس، مدیر برندهای گروه رحمانی با اشاره به استراتژی متمایز در تولید آبمیوه‌ها گفت: «در حالی که اغلب برندها تمرکز بر نکتار یا نوشیدنی‌های میوه‌ای دارند، ما روی گروهی از مصرف‌کنندگان تمرکز کرده‌ایم که دغدغه سلامت دارند. محصولات ما از کنسانتره طبیعی میوه تهیه شده و بدون شکر یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی هستند. همچنین بسته‌بندی شیشه‌ای پریمیوم را برای حفظ کیفیت انتخاب کرده‌ایم.»

او افزود: «در تولید عسل، کیوآرکدهایی روی بسته‌بندی‌ها درج شده‌اند که مصرف‌کننده می‌تواند با اسکن آن به آنالیز کیفی عسل دست یابد. در بسته‌بندی نیز نوآوری داشته‌ایم؛ از جمله بسته Easy Snap که تنها با یک دست باز می‌شود و در سال ۲۰۱۹ برنده جایزه نوآوری در نمایشگاه گلفود شد.»

نوآوری در بسته‌بندی و دمنوش‌های سلامت‌محور

حق‌شناس درباره دمنوش‌های تولیدی این گروه گفت: «دمنوش‌های ترکیبی ما از جمله آرامش، انرژی، گوارش و لاغری، با مجوز رسمی در بازار عرضه می‌شوند و در کنار آن دمنوش‌های تک‌گیاه مثل بابونه و چای ترش نیز تولید می‌کنیم. بسته‌بندی دمنوش‌ها از PLA (نشاسته ذرت) تهیه شده و با فناوری اولتراسونیک بسته‌بندی می‌شود؛ بدون چسب یا مواد مضر.»

استراتژی تمایز و تمرکز بر کشاورزی قراردادی

دکتر بهزاد نیکخواه، مدیر ارشد توسعه زنجیره ارزش گروه رحمانی نیز با تأکید بر استراتژی تمایز این مجموعه گفت: «در گروه رحمانی اولویت با کیفیت است. ما برای تضمین کیفیت و غذای سالم، کشاورزی قراردادی را به عنوان راهبرد اصلی در دستور کار قرار داده‌ایم و تلاش می‌کنیم از مزرعه تا سفره، بر سلامت محصول نظارت کامل داشته باشیم.»

وی افزود: «برای ارتقاء سهم بازارهای صادراتی و بهبود شاخص‌های سلامت اقتصادی، نیازمند تأمین مالی به‌موقع از سوی سیستم بانکی و همچنین تسهیل مقررات صادرات و واردات هستیم. راه‌اندازی پایانه‌های صادراتی و ایجاد پنجره واحد برای صادرات از دیگر اقدامات ضروری است.»

تضمین کیفیت در شرایط بحرانی

سعید همرنگ، معاون عملیات گروه رحمانی نیز با اشاره به عملکرد مجموعه در شرایط بحرانی کشور گفت: «استانداردهای سخت‌گیرانه‌ای که اخیراً اجرا شده، برای ما تازگی ندارد. سال‌هاست فرآیندهای تولیدمان را بر پایه همین استانداردها طراحی کرده‌ایم. محصولات ما بدون مواد نگهدارنده تولید می‌شود ولی با بافت مناسب و طعم‌پذیری بالا، همچنان کیفیت را حفظ کرده است.»

او افزود: «فرآیند تولید محصولات رطوبتی ما به‌گونه‌ای است که از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌کنیم و با پاستوریزاسیون و بسته‌بندی خاص، عمر محصول را تضمین می‌کنیم. همچنین بسته‌بندی‌هایی با قابلیت استفاده چندباره برای محصولاتمان در نظر گرفته‌ایم.»

این مقاله را به اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *