با توجه به برنامه ریزی مناسب تولید و حجم واردات گوشت قرمز گرم و منجمد، کمبودی در عرضه ایامپایانی سال نداریم که بخواهد منجر به التهاب قیمت در بازار شود.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ بررسی های میدانی از سطح بازار نشان می دهد که گوشت قرمز گرم و وارداتی، گوشت منجمد، ماهی و مرغ به وفور در سطح فروشگاه ها و مغازه های سطح شهر موجود است به طوریکه هیچ کمبودی در سطح عرضه وجود ندارد.
علیرضا پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد در همین رابطه می گوید: برای اسفند ماه ۲ هزار تن گوشت گوسفندی منجمد وارد کشور شده که اکنون در سردخانه ها است و آخرین مراحل دامپزشکی و ترخیص را طی می کند. تا پایان ماه مبارک رمضان ۳۰ هزارتن گوشت گوساله منجمد وارد می شود که صنف و صنعت و رستوران ها را پوشش می دهد.
در ادامه جبرئیل برادری رئیس جهاد کشاورزی تهران گفت: گوشت قرمز و گوشت مرغ منجمد در سطح شهرستانهای استان و غرفه سازمان میادین ترهبار با قیمت مصوب تنظیم بازاری در حال توزیع است و روند عرضه تا پایان ماه مبارک همچنان ادامه خواهد داشت.
برادری با بیان اینکه مشکلی در تامین و توزیع گوشت قرمز و گوشت مرغ در ایام پایانی سال نداریم، گفت : اجازه نمیدهیم کوچکترین التهابی در بازار شب عید، ایام نوروز و ایام مبارک ماه در تامین و توزیع این اقلام اتفاق بیفتد.
بازار مرغ به ثبات رسیده است
همچنین مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی از ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۵۷ هزار تومان و مرغ گرم در خرده فروشی ها ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان است.
او حداکثر نیاز روزانه مرغ استان تهران را ۱۲۰۰ تن اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش حجم عرضه در برابر تقاضا، نوسانی در بازار مرغ نداریم. با توجه به نوسان قیمت گوشت قرمز و افزایش تقاضا برای خرید مرغ، حداکثر نیاز روزانه کشور به ۸ هزار تن رسیده است. با وجود حجم جوجه ریزی ها و تولید مرغ، افزایش ۱۰ درصدی تقاضا در آستانه ماه رمضان و ایام پایانی سال نوسانی در بازار ایجاد نمی کند.
کمبودی در عرضه ماهی شب عید نداریم
ارسلان قاسمی مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان گفت: امسال مجموع تولید صید و آبزی پروری به یک میلیون و ۱۰۰ هزارتن رسیده است که با احتساب سرانه مصرف داخل کمبودی در عرضه نداریم.
به گفته او، با توجه به احتمال نوسان قیمت ناشی از دلال بازی عوامل واسطه و دلال انتظار می رود که دستگاه های نظارتی وارد بازار شوند تا خانوارها گرفتار سودجویی و گرانی نشوند.
قاسمی حداکثر اختلاف منطقی قیمت آبزیان از مزرعه تا سفره را ۴۰ درصد اعلام کرد و گفت: با توجه به سودجویی عوامل واسطه و دلال، بعضا اختلاف قیمت به ۳۰۰ درصد می رسد.
مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان گفت: اگر در ایام پایانی سال افزایش قیمتی در بازار رخ ندهد، هیچ ارتباطی به تولیدکننده ندارد و این موضوع ناشی از ازدیاد تقاضا و سودجویی عوامل واسطه و دلال رخ می دهد.
پیش بینی کاهش قیمت گوشت قرمز در ماه رمضان و ایام پایانی سال
منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: با توجه به حجم واردات گوشت قرمز منجمد و گرم در سطح بازار، قیمت گوشت داخلی در بازار کاهش یافته است؛ به طوریکه اختلاف قیمت گوشت داخلی و وارداتی به یکدیگر نزدیک شده است.
او قیمت کنونی هرکیلو لاشه گوساله وارداتی را ۳۵۰ هزار تومان، گوساله داخلی را ۴۰۰ هزار تومان، لاشه گوسفندی وارداتی را ۲۸۰ هزار تومان و لاشه گوسفندی داخلی را ۴۲۰ تا ۴۳۰ هزار تومان، گوشت منجمد گوساله را ۲۸۰ هزار تومان، گوشت منجمد گوسفند را ۲۳۰ هزار تومان و ران منجمد را ۲۶۰ هزار تومان اعلام کرد.
پوریان ادامه داد: با افزایش حجم روزانه گوشت گرم وارداتی و داخلی در کنار یکدیگر پیش بینی می شود که نوسانی در بازار شب عید رخ ندهد. با توجه به وفور تامین و توزیع گوشت گوسفندی و گوساله منجمد و گرم برای شب عید و ایام ماه مبارک رمضان نهتنها کمبودی نداریم، بلکه انتظار کاهش قیمت وجود دارد.
سرویس خبری: دام و طیور و آبزیان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان