مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی از توسعه سامانههای نوین آبیاری در سطح ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی آبی کشاورزی کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، فریبرز عباسی افزود: از این میزان توسعه سامانههای نوین آبیاری یک میلیون هکتار مربوط به روشهای آبیاری موضعی بوده است.
وی ضمن اشاره به تجربه ۳۰ ساله اجرای توسعه سامانههای نوین آبیاری در کشور اظهار داشت: این سامانهها شامل انواع روشهای آبیاری بارانی، انواع روشهای آبیاری موضعی و همینطور روشهای آبیاری کم فشار است.
مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی گفت: ازانواع روشهای آبیاری موضعی می توان به روش آبیاری تیپ، قطرهای سطحی و قطرهای زیر سطحی اشاره کرد که همه اینها نیاز به فیلتراسیون دارند.
وی در ادامه افزود فیلتراسیون وظیفه تصفیه ناخالصی و ذرات معلق آب آبیاری از قبیل ماسه، سیلت، ذرات ریز معدنی، جلبک و … را دارد.
عباسی اظهار داشت: کاربرد ایستگاه فیلتراسیون آبیاری محافظت از اجزای سیستم آبیاری از قبیل پمپها، خطوط لوله، شیرآلات، آبپاشها، قطره چکانها و غیره در مقابل گرفتگی، سایش و رسوب است.
وی عنوان کرد: ایران در یک منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده و در ضمن منابع آبی این کشور بسیار محدود است.
مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی گفت: جدا از محدودیت منابع آبی در خیلی از مناطق کشور کیفیت آب بسیار پایین است.
وی افزود: بطور کلی در روش آبیاری موضعی آب باید از درجه خلوص بالاتری برخوردار باشد.
عباسی خاطرنشان کرد: املاحی که وارد سامانههای آبیاری موضعی میشوند این املاح باید با فیلتراسیون به حداقل ممکن برسد تا از گرفتگی قطره چکانها و بروز مشکلات دیگر در تجهیزات مورد استفاده این روش آبیاری جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه فیلتراسیون از دیرباز در ایران مرسوم بوده است، اظهار داشت: بیشتر این فیلترها توری و دیسکی بوده و درعین حال هزینههای بهرهبرداری و نگهداری فیلترها بالا و همینطور فضای زیادی را اشغال میکردند.
مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی گفت: نسل جدیدی از فیلترها در ۵ سال اخیر وارد بازار شده که به این نوع فیلترها اسکرین گفته میشود.
وی افزود: فیلترهای اسکرین در بستههای جدیدی ارائه می شوند که هم فضای خیلی کمی رااشغال میکنند و هم هزینههای بهرهبرداری و نگهداری اینها به مراتب کمتراست و در ضمن خود شوینده هستند.
عباسی بیان داشت: این نوع فیلترها با کمک شرکتهای دانش بنیان و صنعتگران داخلی بومیسازی و در حال تولید است.
وی ادامه داد: در حال حاضر از فیلترهای اسکرین در کشور استفاده میشود.
مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: این فیلترها قادرند حتی آبهای با کیفیت پایین را تصفیه و برای سیستمهای آبیاری موضعی قابل استفاده کنند.
سرویس خبری: کشاورزی