محقق موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، از تولید و تست مزرعهای مکمل کاهش دهنده عفونت کیسه زرده در جوجه شترمرغ ها خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از ایسنا، حسنا حاجاتی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به اینکه طبق آمار سازمان دامپزشکی ایران، در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۵۰ مزرعه شترمرغ در کشور فعالیت میکردند، گفت: تولید و تست مزرعهای مکمل کاهش دهنده عفونت کیسه زرده در جوجه شترمرغ ها با استفاده از سیانوباکتراسپیرولینا غنی شده با عناصر مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی جوجهها با موفقیت انجام شد.
وی استفاده از این مکمل را به پرورشدهندگان جوجه شترمرغ توصیه کرد و افزود: مکمل کاهش دهنده عفونت کیسه زرده که با ترکیبات طبیعی و فناوری نوین انکپسوله تولید میشود میتواند در کاهش تلفات ناشی از عفونت کیسه زرده و در نتیجه شاخص تولید و سودآوری مزرعه تاثیر مثبت داشته باشد.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ادامه داد: عوامل متعددی از جمله بیماریها، تغذیه نامناسب، شرایط نگهداری غیرمطلوب، تنش، محیط آلوده، نقصهای مادرزادی، مراقبتهای ناکافی و عدم نظارت، به افزایش تلفات جوجه شترمرغها منجر میشوند. بنابراین، تقویت سیستم ایمنی این جوجهها یکی از راهکارهای مؤثر در کاهش مرگ و میر است.
حاجاتی با بیان اینکه عفونت کیسه زرده در جوجه شترمرغها به دلیل ورود باکتریها یا عوامل عفونی به کیسه زرده در مراحل اولیه زندگی ایجاد میشود، عنوان کرد: زخم یا آسیب، شرایط نامناسب بهداشتی، تنش و ضعف سیستم ایمنی از مهمترین علل بروز این عارضه هستند. تشخیص عفونت کیسه زرده معمولاً بر اساس علائم بالینی و آزمایشهای میکروبی انجام میشود و ممکن است نیاز به انجام آزمایشات خون و نمونهبرداری از ناحیه محوطه بطنی باشد.
بنا بر اعلام موسسه تحقیقات علوم دامی کشور وی توضیح داد: عفونت کیسه زرده در جوجههای شترمرغ یک مشکل جدی است که میتواند تأثیرات منفی بر رشد و سلامت جوجهها داشته باشد. شناسایی زودهنگام، تشخیص صحیح و اقدامات درمانی مناسب برای کاهش تلفات و بهبود وضعیت جوجهها ضروری است. همچنین، استفاده از مکمل کاهشدهنده عفونت کیسه زرده میتواند در کاهش این عفونت بسیار مؤثر باشد.
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، تأکید کرد: روند رو به رشد این صنعت موجب شده تا محققان توجه ویژهای به وضعیت جایگاه، بهداشت، تغذیه و بیماریهای این پرندگان داشته باشند. در همین راستا، توصیه میشود سیستم ثبت اطلاعات عملکرد رشد و تولید تخم، باروری، جوجهدرآوری، وضعیت بهداشت و زندهمانی جوجه شترمرغها در مزارع شترمرغ راهاندازی شود و برای برنامههای توسعه صنعت در آینده مورد استفاده قرار گیرد.
سرویس خبری: دام و طیور و آبزیان
منبع: ایسنا