به گفته رضا کنگری با توجه به نزدیک بودن ماه رمضان و عید نوروز تصمیمات برای تغییر قیمت حبوبات به چند ماه آینده و پس از گذر از این مناسبتها موکول شد.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از ایلنا؛ رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی درباره افزایش اخیر قیمت حبوبات اظهار کرد: ارزی که به واردات حبوبات اختصاص پیدا میکند از ارز تالار اول به ارز تالار دوم انتقال یافته بود و در پی این اتفاق قیمت ارز واردات حبوبات از ۲۸۵۰۰ تومان به ۴۲۲۰۰ تومان افزایش یافته بود، این تغییر سبب شد در طول چهار روز به طور متوسط ۲۰ هزار تومان به قیمت هر کیلو از حبوبات اضافه شود.
وی افزود: البته افزایش قیمت حبوبات ادامه پیدا نکرد و فعلا واردات حبوبات باز هم با ارز تالار ۲۸۵۰۰ تومانی صورت میگیرد و در نتیجه قیمت حبوبات در کشور بار دیگر به نرخهای پیشین بازگشت.
کنگری ادامه داد: تصمیم برای تغییر نرخ ارز واردات حبوبات به طور ناگهانی گرفته شده بود و اکنون زمان مناسبی برای اجرای این سیاست نبود، بنابراین اتحادیه با نامهنگاریهایی که انجام داد توانست فعلا مانع افزایش قیمت حبوبات شود.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی خاطرنشان کرد: ماه رمضان و عید نوروز نزدیک است و با توجه به افزایش مصرف حبوبات در این مناسبتها تغییر قیمت ارز واردات حبوبات به کاهش عرضه و کمبود نسبی آن در بازار و در ادامه گرانی میانجامد. علاوه بر اینها مصرف حبوبات به ویژه عدس و لوبیا در نیمه دوم سال نسبت به نیمه اول بیشتر و عرضه در این فصل نسبت به نیمه اول محدودتر است.
وی تصریح کرد: قیمت حبوبات در سه تا چهار ماه آینده ثابت میماند اما پس از این مدت و گذر از ماه رمضان و عید نوروز قرار است تصمیمات جدیدی درباره آن گرفته شود البته در مورد کم و کیف این تصمیمات هنوز هیچ اطلاعاتی وجود ندارد، اما آنچه مشخص است اینست که واردات حبوبات با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی مطلوب دولتمردان نیست و آنها سعی در تغییر این رویه و واردات حبوبات با ارز ۴۲۲۰۰ تومانی دارند.
کنگری در ادامه از واردات ۴۰ درصد مجموع حبوباتی که در بازار ایران عرضه میشود، خبر داد و گفت: در میان انواع حبوبات عدس بیشتر از دیگر اقلام وارد میشود و نخود نیز از جمله حبوباتی است که بیشتر از مسیر واردات تامین میشود. ۸۰ درصد عدس کشور از کانادا و روسیه وارد میشود.
سرویس خبری: صنعت غذا
منبع: ایلنا