در پی بسته شدن راههای مواصلاتی اصلی انگلیس با اروپا و عدم انعقاد توافق تجاری پسابریگزیت، توانایی انگلیس برای تامین مواد غذایی ضروری مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی، گروههای صنعتی درباره احتمال کمبود مواد غذایی هشدار داده اند و خریداران در مقابل سوپرمارکتهای لندن صف کشیده اند. فرانسه روز یکشنبه سفر از انگلیس را به مدت ۴۸ ساعت معلق کرد. اگرچه ترافیک به سمت انگلیس باز مانده است اما کامیون دارانی که در هر دو مسیر مواد غذایی حمل می کنند ممکن است با محدودیتهای خروج از این کشور برای مقابله با شیوع نوع جدید ویروس کرونا روبرو شوند.
انگلیس نیمی از مواد غذایی مورد نیازش را تولید می کند و سال گذشته یک چهارم از مواد غذایی مورد نیازش را از اتحادیه اروپا تامین کرد.
واردات برای تامین مواد غذایی که عمر کوتاهی دارند در زمستان که کشاورزان محصولاتی مانند کلم یا هویج تولید می کنند، ضروری است. همزمان اختلالات در فعالیت بندری هم صادرکنندگان انگلیس محصولاتی نظیر بره و ماهی قزل آلا را با مازاد روبرو کرده است.
با شمارش معکوس برای رسیدن تعطیلات کریسمس و سال نو، زنجیره تامین مواد غذایی انگلیس به چالش کشیده شده است. انگلیس کمتر از یک پنجم از میوه و تنها نیمی از صیفی جات مصرفی اش را تولید می کند. در حالی که تولید فصلی کلم زیاد است اما تامین کاهو، توتها و مرکبات ممکن است با کمبود روبرو شود. انگلیس معمولا سالانه بیش از ۴۰۰ هزار تن گوجه فرنگی تازه وارد می کند و فقط حدود یک پنجم تولید دارد. این کشور سال گذشته بیش از ۲.۵ میلیارد پوند (۳.۳ میلیارد دلار) صیفی جات وارد کرد و پیاز، گوجه فرنگی و فلفل شیرین در صدر فهرست واردات بود. واردات میوه از این رقم هم بالاتر بود و به ۳.۹ میلیارد پوند رسید.
اسکاتلند تامین کننده بزرگ ماهی قزل آلاست و یک گروه لابی هشدار داده است این صنعت ممکن است ۶.۵ میلیون پوند پیش از کریسمس ضرر کند مگر این که مرزها بازگشایی شوند. هفته جاری شلوغترین هفته برای تجارت است و ۱۵۰ تن ماهی قزل آلای تازه اسکاتلندی روزانه به اتحادیه اروپا صادر می شود و عمر کوتاه این محصول به معنای آن است که تحمل کمی برای تاخیر در فروش دارد. اگرچه انگلیس ممکن است با مازاد قزل آلا مواجه شود اما برای تامین ماهی های مورد علاقه مردم به واردات متکی است که عمدتا خارج از اتحادیه اروپا انجام می گیرد و از بریگزیت یا بسته شدن مرزها چندان متاثر نمی شود.
در این بین، انگلیس بیش از نیمی از گوشت خوک و گوشت گاو مصرفی را از خارج تامین می کند که عمده آن از اروپا وارد می شود. در مقابل این کشور ممکن است گوشت بره زیادی داشته باشد که به دلیل تعطیلی بنادر صادرات آن مختل شده است.
کشاورزان انگلیسی تولیدکننده بزرگ لبنیات هستند و این کشور احتمالا شیر کافی برای تامین تقاضای مصرف کنندگان تولید می کند. اما بیش از یک سوم از پنیر مصرفی را از خارج وارد می کند. مدرسه علوم سیاسی و اقتصاد لندن در یک بررسی که به سفارش شرکت لبنیاتی آرلا فودز انجام گرفت، پیش بینی کرد که در صورت عدم توافق تجاری بریگزیت، هزینه کره، خامه و پنیر موزارلا افزایش پیدا خواهد کرد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، انگلیس یک تولیدکننده بزرگ گندم است و کشاورزان معمولا نیمی از نیاز این کشور را تامین می کنند اما آب و هوای نامساعد فصل اخیر باعث شد انگلیس کوچکترین محصول گندم را از دهه ۱۹۸۰ به این سو داشته باشد که به معنای تامین تنها ۸۰ درصد از نیاز داخلی برای تولید آرد نان و کیک در مقایسه با ۹۰ درصد در مدت مشابه سال گذشته است. با این حال انگلیس جوی کافی برای تامین خوراک دام و مصارف دیگر دارد.
سرویس خبری: بین الملل