اهم اخبار

آنالیز آب آشامیدنی به واسطه سنسور به‌صرفه ایرانی

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در آزمایشگاه ریز فناوری ساخت پزشکی دانشکده برق، موفق شدند سنسور تست pH مجهز به فناوری میکروالکترومکانیک جهت آنالیز آب آشامیدنی را طراحی کنند.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ مجتبی زارع، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و از همکاران اجرای طرح «سنسور تست pH مجهز به فناوری میکروالکترومکانیک جهت آنالیز آب آشامیدنی» گفت: این طرح با هدف تست pH آب سدها در عمق‌های متفاوت بوده است.

وی با بیان اینکه برای انجام این تست نیاز به واردات مولتی پارامتری است که این هزینه کشور را دوچندان می‌کند، افزود: از این رو اقدام به اجرای این پروژه کردیم که نیازی به واردات نباشد و با دقت بیشتری pH آب سدها انجام گیرد.

زارع با اشاره به فناوری بکار گرفته شده در این پروژه، گفت: این طرح با بهره گیری از فناوری میکروالکترومکانیک توانست با ایجاد دقتی بالاتر و زمان پاسخگویی پایین‌تر در مقابل نمونه خارجی آن و تحمل فشارهای بالا در هر نقطه از ارتفاع آب سدها اندازه‌گیری را به صورت ممتد انجام دهد.

این محقق خاطر نشان کرد: همچنین به واسطه این طرح، دستگاه مولتی پارامتر بومی‌سازی می‌شود که با توجه به نیاز صنایع کشاورزی و دامی به آب سدها و همچنین آب با pH خاص، این مورد کمک بزرگی به صنایع آب و فاضلاب و صنایع وابسته به آب می‌شود.

زارع تاکید کرد: به واسطه این پروژه می‌توان در آزمایشگاه، با بهره‌گیری از یک قطره آب، با سرعت بالا و زمان بسیار کوتاه و دقت بالا میزان pH را اندازه گیری کرد.

وی با بیان اینکه شروع کار ما جهت تولید یک نمونه از این محصول با همکاری اداره آب و فاضلاب ایران صورت گرفت، گفت: تا کنون دستگاه به طور کامل آماده شده و در مرحله نهایی‌سازی جهت ارائه به اداره آب و فاضلاب ایران و مؤسسه تحقیقات آب است.

مجری طرح با بیان اینکه این طرح نسبت به بقیه سنسورها یا پروب‌های تشخیص pH شیشه‌ای که موجود است، دارای سرعت تشخیص بالایی است، گفت: این سیستمی که طراحی کردیم، کمتر از یک ثانیه با دقت جریان دریافتی ۰٫۰۰۰۱، pH بالایی را از آب می‌تواند به دست بیاورد.

وی با اشاره به ویژگی‌های دستگاه، گفت: این سنسور قوی‌تر از تمامی نمونه سنسورها یا پروب‌های شیشه‌ای، توانایی اندازه گیری با روش برخورد مستقیم با نمونه یا همان قرارگیری در نمونه و همچنین گذاشتن یک قطره نمونه بر روی سنسور را دارد.

به گفته این محقق، این سنسور در برخورد غیر منتظره با محیط های اسیدی خیلی شدید درحد اسید معده که بر روی این سنسور تست شده است، دچار مشکل نشده و اندازه‌گیری را با دقت بالا انجام می‌دهد.

وی تاکید کرد: نکته بسیار مهم در این سنسورها کالیبراسیون آسان آنهاست که می‌تواند توسط خود اپراتور و با استفاده از محلول داده شده انجام بپذیرد. همچنین این سنسورها قابلیت اندازه‌گیری در فشار بالا مانند اندازه‌گیری در اعماق آب یک سد را داراست.

وی با اشاره به مزیت رقابتی این سنسور، گفت: این سنسور نسبت به پروب‌های شیشه‌ای که در فشار بالا دچار ترک خوردن شیشه و نابود شدن سنسور می‌شود؛ برتری دارد.

زارع گفت: اداره آبفای شهری و روستایی- آزمایشگاه‌های آنالیز آب شرب، آزمایشگاه‌های میکروبی و شیمیایی، گلخانه‌ها، صنعت، کشاورزی، استخرهای پرورش ماهی و صنعت شیلات و ماهی‌های زینتی، شرکت‌های تولیدکننده مواد شوینده و مواد غذایی مبتنی بر آب مانند نوشابه و …، شرکت‌های وارد کننده و فروش دستگاه‌های pHسنج می‌توانند از این دستگاه بهره ببرند.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، طرح مذکور بر مبنای یک کارگروهی توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی امیر کبیر، مهرداد لطفی، مجتبی زارع و علیرضا طباطبائی، تحت سرپرستی دکتر امیر جهانشاهی صورت پذیرفته است.

سرویس خبری: صنعت غذا

منبع: روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *