اهم اخبار

تراز تجاری کشاورزی ۱۱۸ درصد منفی‌تر از پارسال شد

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

تراز منفی بازرگانی بخش کشاورزی در شش ماهه نخست امسال با رشد بیش از دو برابری نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته مواجه شد که نه تنها خوشایند نیست، بلکه نشان دهنده افزایش واردات در مقابل بی‌تحرکی صادرات محصولات کشاورزی در نیمه امسال است.

به گزارش ایسنا، تراز بازرگانی بخش کشاورزی در شش ماهه نخست امسال به منفی چهار میلیارد و ۳۷۳ میلیون دلار رسیده است که نسبت به شش ماهه سال گذشته رشد بیش از ۱۱۸ درصدی را نشان می‌دهد که با نگاهی به آمار صادرات و واردات محصولات کشاورزی در این بازه زمانی در می‌یابیم که تجارت خارجی در این بازار سودی به حال کشور نداشته و تنها ارز بیشتری از ایران خارج شده است.

براساس آمارهای رسمی منتشر شده بیش از دو میلیون و ۷۶۵ هزار تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش بیش از دو میلیارد و ۶۲۳ میلیون دلار در شش ماهه نخست امسال به کشورهای مختلف صادر شده است که در مقابل واردات بیش از ۱۰ میلیون و ۶۵۵ هزار تنی به ارزشی بالغ بر شش میلیارد و ۹۹۶ میلیون دلاری ناچیز به نظر می‌رسد و تراز منفی چهار میلیارد و ۲۹۶ میلیون دلاری را برای کشور رقم می‌زند.

ترازی که نه تنها نسبت به سال ۱۳۹۵ بلکه نسبت به نیمه نخست پارسال نیز با رشد قابل توجهی مواجه شد، چرا که در شش ماهه نخست سال گذشته تراز بازرگانی بخش کشاورزی حدود منفی دو میلیارد دلار بود که امسال بیش از ۱۱۸ درصد رشد پیدا کرده است.

این در حالی است که محمود حجتی – وزیر جهاد کشاورزی – پیش از این از روند رو به بهبود تراز تجاری بخش کشاورزی خبر داد و گفت: طی چهار سال فعالیت این وزارتخانه در دولت یازدهم تراز تجاری بخش کشاورزی پنج میلیارد دلار نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده یعنی بازرگانی در بازار کشاورزی ایران با کاهش تراز منفی این بخش و رسیدن آن به حدود سه میلیارد دلار مواجه شده است و تا پایان چهار ساله دوم آن را به صفر و حتی مثبت خواهد رساند.

البته این رشد نجومی در تراز منفی برای بازرگانی و تجارت محصولات کشاورزی طی شش ماهه نخست امسال عاملی جز افزایش واردات بیشتر از صادرات و بی‌تحرکی در ارزآوری برای بخش کشاورزی ایران نداشته است، چرا که صادرات شش ماهه نخست امسال بخش کشاورزی بیش از دو میلیون و ۷۶۵ هزار تن به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۶۲۳ میلیون دلار بوده است که نسبت به نیمه پارسال تنها ۴.۴۵ درصد از نظر وزنی و ۱۳.۳۵ درصد از نظر ارزشی افزایش یافته است.

این در حالی است که واردات بیش از ۱۰ میلیون و ۶۵۵ هزار تنی محصولات کشاورزی که ارزشی بالغ بر شش میلیارد و ۹۹۶ میلیون دلار داشته است ۲۶.۱۰ درصد از نظر وزنی و ۶۲.۸۴ درصد از نظر ارزشی رشد را نشان می‌دهد و همین عامل باعث بیش از دو برابر شدن تراز منفی بخش کشاورزی در نیمه امسال شده است.

حالا اگر مسئولان وزارت جهاد کشاورزی می‌خواهند روند بهبود تراز بخش کشاورزی را ادامه دهند باید طی شش ماهه دوم امسال به صادرات بیشتر نسبت به پارسال ادامه دهند و از واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی که عمدتا جزو کالاهای اساسی از برنج تا شکر و غیره است جلوگیری کنند.

امیرسامان اسکندری
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *