اهم اخبار

رییس شورای تامین کنندگان دام زنده کشور:دستگاه های نظارتی با سوداگران برخوردکنند/ قیمت واقعی هرکیلو گوشت قرمز ۲۸تا۳۲هزارتومان

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

رییس شورای تامین کنندگان دام زنده کشور خواستار تعدیل هرچه سریعتر قیمت گوشت قرمز شد و گفت: زمان آن رسیده است دستگاه های نظارتی همچون سازمان های حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، تعزیرات حکومتی و بازرسی وارد عمل شوند و با سوداگران و گرانفروشان برخورد قانونی کنند.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، منصور پوریان افزود: اکنون سودجویان و دلالان قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز را به بیش از ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار ریال (۵۰ تا ۵۵ هزارتومان) رسانده اند که دارای بیش از ۲۰ هزار تومان حباب است و تلاش دارند این قیمت را در بازار تثبیت کنند.
به گفته وی، قیمت واقعی گوشت قرمز بین۲۸۰ تا ۳۲۰ هزار ریال (۲۸ تا ۳۲ هزار تومان) است و عرضه این محصول با نرخی بیش از آن اجحاف به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به شمار می رود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر نرخ هر کیلوگرم لاشه گوسفندی بین ۱۲۰ تا ۱۲۵هزار ریال( ۱۲ تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان) است، اما برخی از چوب دارها هر کیلوگرم لاشه گوسفندی را بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار ریال(۱۵ تا ۱۶ هزارتومان) می فروشند.
پوریان گفت: افراد سودجو برایشان مهم نیست که با افزایش غیرمنطقی نرخ گوشت قرمز باعث کاهش سرانه مصرف این محصول می شوند و در درازمدت می تواند این موضوع در کاهش تولید نیز موثر باشد.
وی تصریح کرد: درحال حاضر با توجه به افزایش بی رویه قیمت گوشت قرمز، دهک های ضعیف و کم درآمد جامعه امکان خرید ندارند و این شرایط ناعادلانه ای را در جامعه بوجود می آورد.

** گرانی گوشت قرمز ربطی به کمبود دام ندارد
رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده با تاکید براین که دام زنده در کشور موجود است و کمبودی برای تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور نداریم، گفت: درحالی که ما در حال حاضر با کمبود دام زنده و گوشت در بازار مواجه نیستیم، هر روز شاهد روند افزایشی قیمت این محصولات در بازار مصرف هستیم.
پوریان با بیان این که در یکسال گذشته شرایط نابسامان گوشت قرمز را در بازار اعلام کرده بودیم، افزود: اکنون سودجویان گرانی گوشت قرمز را به صادرات بره به پاکستان ربط می دهند و می گویند بازار تهران خواستار بره لوکس است اما تمامی این دام به پاکستان صادر می شود. سالیانه حداکثر۱۸۰۰ راس گوسفند به پاکستان صادر شود که این امر نمی تواند تاثیری در قیمت گوشت در بازار مصرف داشته باشد.
وی معتقد است بخش عمده این سودجویان، دلالان و توزیع کنندگان گوشت به دنبال وادارت گوشت قرمز هستند، به طوری که بخش عمده گوشت عرضه شده در فروشگاه های بزرگ شهروند و رفاه و غیره از گوشت های وارداتی است که می توانند سود کلانی را از این محل کسب کنند.

** ادامه پروسه گرانی گوشت به نفع هیچکس نیست
رییس شورای تامین کنندگان دام زنده تصریح کرد: اگر برای هر ایرانی ۱۰ کیلوگرم گوشت قرمز تولید داخل به اضافه گوشت منجمد در نظر بگیریم بازهم این گرانی ها به دلیل منافع عده ای ادامه می یابد و این پروسه به نفع هیچکس به جز دلالان و توزیع کنندگان گوشت نیست.

** دام زنده ایران گران تر از دام زنده کشورهای منطقه عرضه می شود
پوریان با اشاره به این که کیفیت گوشت قرمز تولیدی ایران بالا است، گفت: بالا بودن کیفیت دلیل نمی شود که دام زنده صادراتی ایران در بازارهای منطقه و یا داخل کشور با بیشترین قیمت عرضه شود.
وی اظهارداشت: اکنون هرکیلوگرم دام زنده کشور ما ۸۰ هزار ریال(۸ هزارتومان) گران تر از دام زنده تولیدی کشورهای منطقه به فروش می رسد که این منصفانه نیست و سودجویان به دنبال رساندن قیمت دام زنده صادراتی به ۱۴۰ هزار ریال( ۱۴ هزار تومان) هستند.
پوریان از دستگاه های متولی و نظارتی خواستار همکاری و تشدید نظارت شد و افزود: به نظر می رسد وزارتخانه جهادکشاورزی به عنوان متولی تولید، شورای تامین دام به عنوان تامین کننده دام زنده و دستگاه های نظارتی همچون تعزیرات حکومتی، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان باید وارد عمل شوند تا با تشدید برخوردها با متخلفان و خاطیان، بازار گوشت قرمز هرچه سریعتر متعادل شود.
به گزارش ایرنا، نیاز مصرفی گوشت قرمز کشور ۹۰۰ هزارتن در سال است که بیش از ۸۰۰ هزار تن آن از تولیدات داخلی و کمتر از ۱۰ درصد از راه واردات تامین می شود.
براساس آمارها، سرانه تولید گوشت قرمز کشور برای هر نفر ۱۰ کیلو و ۵۰۰ گرم و سرانه مصرف آن ۱۱ کیلو و ۵۰۰ گرم است؛ در حالی که سرانه مصرف جهانی گوشت قرمز به ازای هر نفر بدون احتساب گوشت خوک ۱۳ کیلوگرم است.
اکنون ۷۵ کشتارگاه صنعتی و ۳۰۵ کشتارگاه سنتی در کشور فعالیت می کنند.

امیرسامان اسکندری
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *