اهم اخبار

سازمان توسعه تجارت اعلام کرد : افزایش ۸ درصدی صادرات محصولات صنایع غذایی در سال ۹۵

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

صادرات محصولات صنایع غذایی کشور طی دوازده ماهه سال ۱۳۹۵ در مقایسه با سال ۱۳۹۴ با افزایش ۸ درصدی در ارزش، به رقم  ۲ میلیارد و ۷۷ میلیون دلار و از نظر وزنی به یک میلیون و ۱۷۸ هزار تن رسید.

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، طی سال گذشته صادرات ۹ گروه محصولات غذایی شامل روغن نباتی، اسانس و عرقیات، محصولات خوراکی گوناگون، فرآورده‌های غلات، بیسکویت، نان شیرینی، فرآورده‌های لبنی، خمیرهای غذایی، ماکارونی و خمیر مایه، رب گوجه فرنگی، قند و شکر و فرآورده‌های آن افزایش ارزش دلاری داشته‌اند و چهار گروه شامل کمپوت و کنسرو، کنستانتره و آبمیوه، عسل و نوشیدنی‌ها با کاهش ارزش دلاری مواجه شده‌اند.

طی این مدت صادرات فراورده‌های لبنی ۱۹، فرآورده‌های غلات ۳٫۷، بیسکویت، نان شیرینی و انواع شکلات ۱۰، خوراکی‌های گوناگون ۱۴٫۴ ، روغن نباتی ۱۵٫۶، اسانس و عرقیات ۱۶٫۶، خمیرهای غذایی، ماکارونی و خمیر مایه ۲، رب گوجه فرنگی ۱ و قند و شکر و فرآورده‌های آن ۴٫۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد و در مقابل روند صادرات کمپوت و کنسرو ۵ ، کنستانتره و آبمیوه ۲۹، عسل ۱۶ و نوشیدنی‌ها ۱۰ درصد کاهش داشته‌اند.

با توجه به ارتقاء سطح کیفی تولیدات لبنی کشور و انطباق با استانداردهای بازار هدف و همچنین رفع موانع صادراتی و  روان‌سازی فرایند صادرات محصولات لبنی طی سال ۱۳۹۵ از نظر ارزشی به میزان ۶۳۴ میلیون دلار به وزن ۳۸۷ هزارتن رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۹۴ به ترتیب از نظر ارزشی معادل ۱۹درصد و از لحاظ  وزنی نیز  با ۹٫۳ درصد افزایش  صادرات روبرو بوده است.

بر اساس این گزارش در همین مدت ۱۹۴ هزارتن انواع شیرینی، شکلات و بیسکوئیت به ارزش ۴۸۹٫۳ میلیون دلار به خارج ازکشور صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی ۱۰ درصد و به لحاظ  وزنی ۲٫۵ درصد افزایش داشته است. ضمن اینکه عمده بازارهای صادراتی این محصولات کشورهای عراق و افغانستان بود.

این گزارش می‌افزاید که صادرات رب گوجه فرنگی در سال ۱۳۹۵،  با  ۲۰۳  میلیون دلار ارزش به وزن ۱۴۷ هزار تن در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن از لحاظ ارزشی یک و  از نظر وزنی ۲۴٫۵ درصد افزایش صادرات را نشان می‌دهد.

در همین مدت ۵۸ هزارتن انواع ماکارونی و محصولات مشابه به ارزش ۵۲ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال۹۴ به لحاظ ارزشی ۲ و به لحاظ وزنی ۱٫۷ درصد افزایش داشته است.

همچنین ۶۰٫۵ هزارتن انواع آبمیوه و کنسانتره میوه‌جات به ارزش ۷۲٫۵ میلیون دلار صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۴ از لحاظ ارزشی ۲۹ درصد  و از لحاظ وزنی ۲۲٫۴ درصد کاهش صادراتی داشته‌ایم. نوسانات تولید محصـولات کشاورزی در سال ۹۵ و افزایش هزینه‌های تولید، از جملـه مهمتـرین نگرانی‌های تولید و صادرات محصولات این گروه است که با تاثیرپذیری از این عوامل، وضعیت صادرات این محصولات در سال گذشته افت و خیزهایی داشته است.

 

امیرسامان اسکندری
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *