صادرات 180 میلیون دلاری زعفران خراسان رضوی

لینک کوتاه

https://agrofoodnews.com/?p=131055
زمان خواندن 2 دقیقه

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از ثبت رکوردی تازه در تولید و صادرات زعفران خبر داد و اعلام کرد: این استان با تولید سالانه 280 تن و ارزآوری 180 میلیون دلاری، همچنان به عنوان قطب بلامنازع تولید طلای سرخ در کشور شناخته می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی،معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی با تشریح جایگاه بی‌بدیل استان در تولید زعفران، از ثبت رکوردی جدید در صادرات و تولید این محصول راهبردی خبر داد.

 علی‌اصغر امانیان در گردهمایی سالانه مدیران و کارشناسان حوزه باغبانی استان خراسان رضوی با اشاره به سطح زیر کشت وسیع زعفران در استان اظهار داشت: خراسان رضوی با اختصاص ۹۵ هزار هکتار از اراضی خود به کشت زعفران، سهم عمده‌ای از تولید این محصول ارزشمند را بر عهده دارد. به‌گونه‌ای که سالانه بین ۲۶۰ تا ۲۸۰ تن زعفران در مزارع این استان برداشت می‌شود.

وی با تأکید بر اهمیت اقتصادی این محصول در سبد صادراتی استان افزود: زعفران خراسان رضوی نه‌تنها از نظر کمیت در کشور پیشتاز است، بلکه از حیث ارزآوری نیز عملکردی درخشان داشته و با ثبت ارزآوری بیش از ۱۸۰ میلیون دلار، رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

امانیان در ادامه به تشریح برنامه‌های آتی این معاونت برای ارتقای جایگاه زعفران پرداخت و گفت: توسعه کشت‌های متراکم و بهره‌ور، بهبود کیفیت فرآوری، توجه ویژه به برندسازی و نگاه هدفمند به بازارهای صادراتی، محور اصلی برنامه‌های ما در این حوزه است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی همچنین بر لزوم به‌کارگیری دانش فنی روز و اصلاح شیوه‌های سنتی تولید تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: تقویت زنجیره ارزش زعفران از مزرعه تا بازارهای جهانی، نیازمند هم‌افزایی مؤثر بین تولیدکنندگان، صادرکنندگان و مراکز علمی و تحقیقاتی است. وی ابراز امیدواری کرد که با این تعامل و همافزایی، شاهد تثبیت و ارتقای هرچه بیشتر جایگاه جهانی زعفران خراسان رضوی باشیم.

سرویس خبری: صنعت غذا

این مقاله را به اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *