اهم اخبار

مدیرکل دامپزشکی تهران: موردی از آلودگی به تب کریمه کنگو در تهران مشاهده نشده است

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

مسعود محمدیان با بیان اینکه طبق آمار وزارت بهداشت تاکنون موردی از آلودگی به تب کریمه کنگو در تهران مشاهده نشده است، گفت: این بیماری در حیوانات اهلی و وحشی می‌تواند وجود داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل از سازمان دامپزشکی، مسعود محمدیان با بیان اینکه تاکنون مورد مثبتی از بیماری تب کریمه کنگو در استان تهران مشاهده نشده است، اظهار داشت: امیدواریم با رعایت توصیه‌های سازمان دامپزشکی کشور توسط مردم این وضعیت همچنان ادامه یابد.

وی با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است، گفت: شیوع این بیماری معمولاً در فصل گرما و با افزایش جمعیت کنه‌ها، صورت می‌گیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان تهران با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو بومی کشور خودمان است، افزود: این بیماری در جمعیت حیوانات اهلی و وحشی می‌تواند وجود داشته باشد و وجود آن در جمعیت حیوانات اهلی برای انسان‌ها خطرآفرین است.

محمدیان با اشاره به اینکه این بیماری در دام علائم خاصی ندارد و معمولاً به صورت یک تب زودگذر دیده می‌شود، اضافه کرد: بنابراین تشخیص آن در دام‌ها بسیار سخت و مشکل است، اما در جمعیت انسانی این بیماری با درصد مرگ و میر بالا می‌تواند مخاطرات جدی و زیادی را ایجاد کند.

مدیرکل دامپزشکی استان تهران، راههای انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را مورد اشاره قرار داد و گفت: این بیماری از طریق گزش کنه آلوده به ویروس، ترشحات و خون و بافت‌های آلوده دام می‌تواند منتقل شود.

به گفته وی، در استان تهران اقدامات خوبی در راستای کنترل و پیشگیری این بیماری انجام شده، به طوری که از ابتدای امسال، بحث سم پاشی دام‌ها و اماکن دامی به ویژه دامداری‌های سنتی در اولویت کار اداره کل دامپزشکی و شبکه دامپزشکی شهرستانها قرار داشته تا جمعیت کنه‌ها کاهش پیدا کند و همچنین برخورد قانونی با کشتار غیرمجاز دام و الزامی شدن رعایت پیش سرد لاشه‌ها در کشتارگاه‌ها آموزش بهره برداران و کادر کشتارگاه‌ها از جمله اقدامات بشمار می‌آید.

همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند ولی بیماری بیشتر در گروه‌هایی بروز می‌کند که با دام و فراورده‌های خام دامی سر و کار دارند و از جمله گروه‌های پرخطر و در معرض این بیماری دامداران، دامپزشکان، کارکنان کشتارگاه‌ها، قصابان و کسانی که با گوشت تازه آلوده در تماس هستند.

سرویس خبری: دام و طیور و آبزیان

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *