اهم اخبار

هشدار درباره ذبح غیربهداشتی دام در ایام عاشورا

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print
رئیس جامعه دامپزشکان درباره احتمال آلودگی دام های ذبح شده درایام تاسوعا و عاشورا هشدار دادوگفت:مردم ازکشتار غیربهداشتی دام درمعابر عمومی پرهیز کرده و اصول بهداشتی را در این زمینه رعایت کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، پیمان محبی در نشستی خبری که به مناسبت روز ملی دامپزشکی برگزار شده بود، در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر اینکه محتوای اطلاعیه جامعه دامپزشکان درباره حفظ بهداشت عمومی در ایام محرم چیست و مردم چه مواردی را باید رعایت کنند، اظهار داشت: مردم معمولا اعتقاد دارند هر مواد غذایی که به اسم ائمه(ع) و به عنوان نذورات پخش می شود، هیچ گونه آلودگی ندارد و کاملا پاک است در حالی که این مسئله صحیح نیست و بسیاری از افراد هنگام ذبح و کشتار دام، اصول بهداشتی را رعایت نمی کنند که همین امر باعث به وجود آمدن مشکلاتی می شود.

وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور کشتار دام در خیابان ها را منع کرده است، گفت: با وجود این فرهنگی میان مردم ما وجود دارد که باید دام را در روز عاشورا در حضور هیئات و تکایای حسینی قربانی کنند.

رئیس جامعه دامپزشکان ایران اضافه کرد: وقتی که دام در این معابر قربانی می شود ممکن است خون این حیوان آلوده باشد و محیط را نیز آلوده کند.

محبی با بیان اینکه برخی از بیماری ها بومی کشور ما هستند و ما نمی توانیم آنها را از بین ببریم، افزود: تب کریمه کنگو از جمله این بیماری ها است که احتمال انتقال آن از این طریق به انسان وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه جامعه دامپزشکان کشور اطلاعیه ای را در این زمینه صادر کرده است، اظهار داشت: پیشنهاد ما به مردم این است که دام ذبح‌شده (لاشه دام) را از مراکز قانونی و استاندارد تهیه کنند و این لاشه را از کشتارگاه ها بخرند یا اینکه دام را به اماکنی که سازمان دامپزشکی کشور اعلام می‌کند، ببرند و آنجا ذبح کنند.

به گفته رئیس جامعه دامپزشکان ایران، سازمان دامپزشکی اکیپ های سیاری را برای این منظور در نظر گرفته و در این زمینه اطلاعیه‌ای نیز صادر کرده است.

محبی ادامه داد: علاوه بر این، مردم می توانند در این زمینه از دامپزشکان کمک بگیرند و با آنان مشورت کنند. به اعتقاد بنده، تعداد فارغ التحصیلان دامپزشکی به اندازه ای است که در تمام شهرستان ها دامپزشک یا کاردان دامپزشکی وجود دارد.

وی با بیان اینکه افراد باتجربه نیز به روش هایی می توانند به سلامت یا بیمار بودن دام ها پی ببرند، افزود: این افراد باید در مرحله نخست به ظاهر دام توجه کنند که نرمال باشد، ضمن اینکه دام تب‌دار را نباید ذبح کرد.

رئیس جامعه دامپزشکان ایران اظهار داشت: افراد باتجربه باید ریه، کبد و احشام داخلی دام ها را بررسی کنند و مطمئن شوند که با احشام دام های نرمال تفاوتی ندارند. همچنین مردم می توانند با ادارات دامپزشکی استان ها یا جامعه دامپزشکی ایران از طریق شماره ۰۲۱۶۶۵۶۹۲۲۰ تماس بگیرند و با آنان در این زمینه مشورت کنند. ما نیز در حد توان کمک خواهیم کرد.

محبی در پاسخ به این پرسش مهر که آیا احتمال آلودگی گوشت این دام ها نیز وجود دارد، گفت: بله، این امکان هست.

وی ادامه داد: برخی دامداران در روزهای تاسوعا و عاشورا شیر تولیدی خود را نمی فروشند و آن را نذر می کنند بدون اینکه این محصول را پاستوریزه کرده یا ۲۰ دقیقه جوشانده باشند که این امر احتمال انتقال بیماری به انسان را افزایش می دهد.

رئیس جامعه دامپزشکان ایران تصریح کرد: ما از دامداران خواهش می کنیم این مسائل را رعایت کنند؛ چراکه اگر این اصول بهداشتی رعایت نشود، احتمال انتقال تب مالت به انسان وجود دارد.

محبی به این پرسش مهر که آیا در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی، احتمال انتقال بیماری های مشترک از طریق غذاهای نذری به انسان وجود دارد، گفت: کمترین احتمال آلودگی در مورد غذاهای نذری است و آلودگی از طریق خون پخش‌شده در محیط خطرناک‌تر از آن است.

سمیه براتی

نویسنده

سمیه براتی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *