فرید دهدیلانی میگوید: سهمیه بندی شدن واردات قهوه سبز، توسعه صادرات قهوه فرآوری شده را با چالش مواجه میکند.
به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، فرید دهدیلانی رئیس هیئت مدیره شرکت قهوه موآ در حاشیه دومین نمایشگاه قهوه در خصوص فعالیت این مجموعه به خبرنگار ما گفت: قهوه موآ در سال ۹۶ همزمان با امضای برجام به عنوان یک قرارداد تجاری ایرانی-نیوزیلندی آغاز به کار کرد و به عنوان اولین تولیدکننده قهوه با کیفیت ویژه فعالیت دارد.
دهدیلانی با بیان اینکه قهوه موآ دومین پروانه ساخت قهوه را به نام خود دارد، افزود: این صنعت از سال ۹۶ تا امروز رشد قابل ملاحظهای داشته است.
وی با اشاره به اینکه پس از خروج آمریکا از برجام، تامین کنندگان دانه سبز برزیلی و آمریکای جنوبی ارتباط خود را با کشور ایران قطع کردند، گفت: تامین دانه سبز قهوه از طرق دیگر بسیار دشوار بوده و موانع و محدودیتهای ارزی بسیاری وجود دارد.
دهدیلانی با بیان اینکه شرکای نیوزیلندی قهوه موآ به سرمایهگذاری در ایران ادامه دادند ولی به دلیل محدودیتهای موجود بهرهبرداری از این سرمایهگذاری برای آنها با چالشهایی همراه است، افزود: امیدواریم شرایط برای حضور سرمایهگذاران خارجی در ایران فراهم شود.
این فعال صنعت قهوه عنوان کرد: طی ۶ سال اخیر واردات قهوه به کشور از ۷هزار تن، به بیش از ۴۲هزار تن افزایش یافته و دویست و هفت کارخانه صنعتی با پروانه بهره برداری نیز تاسیس شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه اشتغال زایی زیادی با صنعت قهوه رخ داده است، گفت: با استخدام جوانان در کارخانجات تولیدی و کافههای موجود در سطح شهر، کارآفرینی شده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت قهوه موآ اظهار کرد: صنعت قهوه همچنان صنعت کوچکی است و مورد توجه وزارتخانههای جهاد و صمت قرار نگرفته است ولی با تغییر ذائقه مردم این صنعت در حال رشد بوده و سرانه مصرف قهوه در کشور نیز در حال افزایش است.
دهدیلانی دومین نمایشگاه قهوه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: تعداد شرکتکنندگان افزایش داشته و شرکتهای بزرگتری مانند نستله ایران نیز در این نمایشگاه حضور دارند.
وی در ادامه افزود: تا پیش از این نمایشگاه قهوه به صورت جانبی با نمایشگاههای نوشیدنی، شیرینی و شکلات و یا اگروفود برگزار میشد ولی به همت انجمن قهوه ایران تخصصیترین نمایشگاه قهوه در حال برگزاری است.
دهدیلانی با بیان اینکه قطر، عمان و گرجستان به صورت محدود اهداف صادراتی قهوه موآ هستند، گفت: بیشترین ارزش افزوده محصول قهوه در فرآیند رست و برشتهکاری است و با انجام این فرآیند در کشور حتی با وجود وارداتی بودن محصول قهوه، بیشترین ارزآوری را دارد.
وی اظهار کرد: با وجود نیروی کار فعال و انرژی ارزان قیمت، امکان رقابتی شدن صادرات قهوه برای کشور وجود دارد به شرط اینکه صادرکنندگان با رشد صادرات امکان جایگزینی مواد اولیه را داشته باشند زیرا اخیرا واردات دانه سبز سهمیه بندی شده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت قهوه موآ خاطرنشان کرد: پیش از این مصرفکنندگان، قهوه ترکیهای و ایتالیایی را ترجیح میدادند ولی با اعمال محدودیتهای وارداتی و مصرف قهوه ایرانی مزیتهای کیفی این محصول نمایان شد.
دهدیلانی گفت: مصرف قهوه تازه بسیار با اهمیت است پس ارتباط بین کارخانه و رستری با مصرف کنندگان باید حفظ شود که با همت جوانان ایرانی و دانش این کار به بهترین جایگاهها در این صنعت خواهیم رسید.
وی با بیان اینکه قاچاق قهوه به کشور با قیمت ارز بالا توجیه اقتصادی ندارد زیرا با برندهای ایرانی نمیتواند رقابت کند افزود: تولیدکنندگان این حوزه در یک فضای رقابتی فعالیت میکنند و مصرفکنندگان نیز به دنبال تهیه قهوه با کیفیت و با پشتیبانی هستند.
فرید دهدیلانی در پایان از مسئولین وزارت جهاد کشاورزی و صمت خواستار شد برای توسعه صنعت قهوه مواد اولیه مجتمعهای صنعتی سهمیه بندی نشود و تامین ارز مستقیم از وزارت جهاد انجام شود.
سرویس خبری: صنعت غذا