انتقاد جلال صفائیان عضو انجمن کیسه پلی‌پروپیلن از اختلاف قیمت مواد پلی‌پروپیلن با نرخ جهانی

لینک کوتاه

https://agrofoodnews.com/?p=129545
زمان خواندن 3 دقیقه

جلال صفائیان عضو انجمن کیسه پلی‌پروپیلن، در نشست کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از نحوه عرضه مواد اولیه پلیمری، اعلام کرد قیمت مواد پلی‌پروپیلن در داخل کشور به‌واسطه عرضه‌های محدود یا دستکاری‌شده، تا حدود دو برابر قیمت جهانی افزایش یافته و این موضوع صنایع صادرات‌محور را با چالش جدی مواجه کرده است.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی (اگروفودنیوز)، صفائیان با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد تولیدات صنعت کیسه پلی‌پروپیلن صادر می‌شود، گفت با وجود ماهیت صادراتی این صنعت، تولیدکنندگان ناچارند مواد اولیه را با قیمتی بالاتر از نرخ‌های جهانی تهیه کنند. به گفته وی، این مسئله در شرایطی رخ می‌دهد که به‌طور متوسط هفته‌ای ۱۰ تا ۱۱ هزار تن مواد عرضه می‌شود، اما قیمت معامله‌شده هر کیلوگرم حدود ۱۰۰ هزار تومان بالاتر از نرخ پایه است.

وی افزود برآوردها نشان می‌دهد حدود یک همت منابع مالی در هر هفته از این طریق به‌طور مستقیم به سمت شرکت‌های پتروشیمی منتقل می‌شود، بدون آنکه سازوکار مشخص و شفافی برای حسابرسی این روند وجود داشته باشد. صفائیان تأکید کرد افزایش هزینه مواد اولیه، مستقیماً بر صنایعی مانند آرد، بسته‌بندی و خوراک دام اثر گذاشته و موجب افزایش بهای تمام‌شده در زنجیره صنایع غذایی شده است.

عضو انجمن کیسه پلی‌پروپیلن با انتقاد از قیمت پایه اعلامی برای مواد پلی‌پروپیلن گفت قیمت پایه حدود ۷۰ هزار تومان تعیین شده، اما اختلاف آن با نرخ معامله‌شده به حدود ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؛ اختلافی که به گفته وی هیچ تناسبی با قیمت‌های جهانی ندارد و نیازمند بررسی و نظارت جدی است.

وی همچنین به مباحث مطرح‌شده درباره اختصاص سهمیه مواد اولیه به صنایع مختلف اشاره کرد و گفت در جلسات برگزارشده با نمایندگان دستگاه‌های دولتی مطرح شده که اختصاص سهمیه به یک صنعت، می‌تواند باعث مطالبه مشابه از سوی سایر صنوف از جمله سیمان، قند و شکر و خوراک دام شود و این موضوع مدیریت بازار را دشوار می‌کند.

صفائیان در ادامه پیشنهاد داد برای حل مشکل تأمین کیسه در صنعت آرد، توافق‌های مشخصی با تولیدکنندگان انجام شود و حتی در صورت افزایش قیمت مواد اولیه، بهای کیسه‌ها برای مصرف‌کنندگان نهایی افزایش پیدا نکند. به گفته وی، تولیدکنندگان کیسه با وجود خرید گران‌تر مواد اولیه نسبت به قیمت‌های جهانی، آمادگی دارند با حفظ قیمت‌های قبلی، مانع از افزایش هزینه در صنایع پایین‌دست شوند.

وی در پایان تأکید کرد تمرکز اصلی باید بر اصلاح سازوکار قیمت‌گذاری و عرضه مواد اولیه باشد و افزایش قیمت‌ها نباید به نام صنایع پایین‌دست ثبت شود، چرا که به گفته او، ریشه اصلی گرانی در ساختار فعلی بازار مواد پلیمری است.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =