اهم اخبار

با ۱۰ خوراکی و غذای سنتی ملایر آشنا شوید

بدون دیدگاه

ملایر شهری بزرگ و تاریخی در غرب ایران است. این شهر مرکز شهرستان ملایر و در سیصد و هشتاد و شش کیلومتری غرب پایتخت و در هفتاد کیلومتری جنوب شرقی مرکز استان همدان واقع شده. این شهر بین دو شهر اراک و همدان قرار دارد، ملایر در معنا به سرزمین آریایی‌ها تعبیر شده است.

 

به گزارش اگروفودنیوز،آش ترخینه، آش خشکبار، آش بادمجان و آبگوشت فلفل از جمله بهترین غذاهای شهر زیبای ملایر هستند. ملایر به شهر انگور و شیره و کشمش معروف است که غذاهای سنتی آن معروف است در اینجا با معروف ترین غذاهای سنتی این شهر آشنا می شویم.

 

آش بادمجان ملایر


آش بادمجان ملایری یکی از غذاهای محلی و پرطرفدار این منطقه است که شبیه به کشک بادمجان و حلیم بادمجان است. برای تهیه این آش، ابتدا گوشت، پیاز و آب قلم را خوب می‌پزند، سپس عدس و بلغور را اضافه می‌کنند. در آخر، بادمجان‌ها را سرخ کرده و داخل آش می‌ریزند و آن را با کشک، پیازداغ و نعنا داغ تزیین می‌کنند. آش بادمجان ملایری، به خاطر طعم لذیذ و خوشمزه‌ای که دارد، در فصل زمستان و ماه رمضان بسیار پرطرفدار است و از غذاهای محلی و سنتی ملایر محسوب می‌شود.

 

آش ترخینه ملایر

آش ترخینه یکی از انواع آش‌های سنتی ایرانی است و نوع ملایری آن بسیار معروف و باسابقه است. قدمت طبخ این آش در ملایر به ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد. مواد تشکیل‌دهنده این آش شامل کشک، ترخینه، دوغ، حبوبات و سبزی آش هستند. ترخینه، نوعی عصاره خشک‌شده سنتی است که پس از خیس خوردن در آب جوش، کم‌کم به یک آش تبدیل می‌شود. در واقع ترخینه یکی از غذاهای نیمه‌آماده ایرانی با قدمت بیش از ۶۰۰۰ سال است. به دلیل محدودیت زمانی در طبخ ترخینه، بسیاری از خانه‌ها از ترخینه‌هایی که پیش‌تر آماده شده‌اند، استفاده می‌کنند.

 

آبگوشت فلفل ملایر

آبگوشت فلفل از جمله غذاهای قدیمی و اصیل همدان و ملایر می‌باشد که مانند آبگوشت استاندارد ایرانی تهیه می‌شود، منتها به ترکیب آن فلفل سبز تند، زیره سبز، زنجبیل تازه و آبلیمو نیز اضافه می‌کنند تا حسابی تند و فلفلی شود.

 

آش رشته ترش ملایر

آش رشته ملایر مانند آش رشته معروف ایرانی طبخ می‌شود اما به ترکیب آن بلغور گندم و انواع میوه‌های خشک نیز اضافه می‌شود. هنگام سرو آش آن را با سرکه یا شیره انگور میل می‌کنند.

 

آش خشکبار ملایر

آش خشکبار یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب در استان همدان است که اصالت ملایری دارد. این آش از آب قلم، سبزی آش، انواع حبوبات و انواع خشکبار تهیه می‌شود و هنگام سرو، مقداری شیره‌انگور به آن اضافه می‌شود. طعم این آش ترش و ملسی دارد و به عنوان آش آجیل، آش میوه، آش ترش و آش ترشی نیز شناخته می‌شود.

پتله پلو ملایر

پتله پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب شهرستان ملایر است که معمولا در فصل زمستان پخته می‌شود. پتله، گندم آسیاب شده است و ماده اصلی این غذای پرانرژی را تشکیل می‌دهد. برای تهیه پتله پلو، بلغور گندم، برنج، گردو و کشمش به کار می‌رود. این پلو که یکی از غذاهای معروف ملایر است، برای افراد گیاه‌خوار بسیار مناسب است. بلغور گندم همچنین در تهیه خیلی از غذاهای سنتی ایرانی مانند لالک بادمجان کازرونی و آش ساوار کردستان به کار می‌رود.

 

حلوا مغزی ملایر

حلوای مغزی که در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده، از مخلوط شیره انگور، مغز گردو و کنجد تهیه می‌شود و این حلوا به عنوان یکی از غذاهای سنتی ملایر شناخته می‌شود.

 

نان فطیر ملایر

در برخی مناطق مانند اراک، آستارا، ترکمن صحرا و ملایر، نان فطیر بسیار معروف است. این نان شباهت زیادی به نان شیرمال دارد و ترکیبی از آرد، تخم‌مرغ و شکر را در بر می‌گیرد. برای پخت آن، آرد را با شیر، شکر، هل و گلاب مخلوط کرده و ورز می‌دهند تا به صورت خمیر در آید. سپس آن را حدود سه ساعت کنار گذاشته تا برای پخت آماده شود. پس از آن، خمیر را چانه گرفته و پهن می‌کنند. زرده تخم‌مرغ زده شده را با استفاده از فرچه روی خمیر می‌مالند و کمی کنجد روی آن پاشیده می‌شود. در نهایت، نان فطیر در تنور یا فر پخته می‌شود و در تهیه آن از خمیرمایه استفاده نمی‌شود.

 

آش جو ملایر


یکی از آش‌های سنتی و قدیمی ایران، آش جو است که در شهرهای مختلف ایران با دستورهای پخت متفاوت طبخ می‌شود. برای تهیه آش جو، ابتدا جوی خیس خورده، آب قلم و نمک در قابلمه قرار می‌گیرد تا با هم پخته شوند. سپس نخود و لوبیا جداگانه پخته شده و پس از تبخیر کامل آب آنها، به ترکیب جو اضافه می‌شوند. پس از آن، پیاز داغ به آش اضافه می‌شود و آش به مدتی صبر می‌کند تا جا بیفتد و لعاب دار شود. این آش معمولا با کشک سرو می‌شود و اگرچه سبزی در آن استفاده نمی‌شود، اما به سلیقه خود می‌توان کمی اسفناج یا سبزی آش را به آن اضافه کرد.

 

حلوا شیره ملایر

این حلوا با استفاده از شیره انگور، آرد گندم، شیر، مغز گردو، شکر و کره تهیه می‌شود.

 

مطالب مرتبط:

با غذاهای دزفولی آشنا شوید

 

آشنایی با محبوب‌ترین غذا‌های محلی کردستان

 

غذاهای سنتی استان یزد کدامند؟

 

گردشگری غذایی در بروجرد/از طبخ «چزنک رغو» تا «آش شله ماش»

 

لیست بلند بالای غذاهای محلی اردبیل؛طعم شیرین رسته تا عطر آش دوغ؛ اردبیل دیار طعم‌های شگفت‌انگیز

 

آشنایی با غذاهای محلی استان خوزستان؛ تند و آتیشی

 

گردشگری غذایی خراسان رضوی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *