اهم اخبار

گفتگوی اگروفودنیوز با محسن فهیمی‌پور بنیانگذار و مدیرعامل گروه صنایع غذایی برتر+ویدئو

بدون دیدگاه

مدیرعامل شرکت تعاونی نویدکاران از قیمت گذاری دستوری و تامین سرمایه در گردش به عنوان چالش های اصلی صنعتگران نام برد.

پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی (اگروفودنیوز) مصاحبه ای را با محسن فهیمی پور “مدیرعامل و بنیانگذار گروه صنایع غذایی برتر” انجام داده است که توجه علاقمندان را به مشاهده و خواندن آن جلب می کنیم.

سوال: لطفا نحوه شکل گیری و تاریخچه فعالیت صنایع غذایی برتر را بفرمایید:
پاسخ: محسن فهیمی پور و اهل کاشان هستم در دوران نوجوانی آرزو داشتم یک کارخانه‌دار و تولیدکننده باشم و از همان زمان به صنعت غذا توجه بیشتری داشتم.

برتر از سال ۱۳۷۵ با بسته بندی صنایع غذایی، وارد این صنعت شد و دو سال به عنوان واحد سنتی با کد بهداشتی در تهران فعالیت داشت و از سال ۱۳۷۷ با خرید کارخانه نوید کاران که تعاونی چندمنظوره راکد بود، فعالیت به این کارخانه منتقل شد و به مرور توسعه پیدا کرد.

من به همراه دو شریک سهام تعاونی را خریداری کرده و برند برتر را تاسیس کردیم و تا این لحظه بایکدیگر کار را دنبال می‌کنیم.

طی ۲۵سال گذشته فعالیت‌ها به تدریج توسعه پیدا کرد. ابتدا با بسته‌بندی آجیل عید، کار را شروع کردیم و سپس خشکبار، ادویه‌جات و حبوبات نیز به محصولات نویدکاران اضافه شد.

در دهه ۸۰ به این نتیجه رسیدیم برای توسعه فعالیت‌ها از ظرفیت خالی دیگر کارخانه‌ها استفاده شود که منجر به توسعه سبد کالایی و برند برتر شد.

در دهه ۹۰ نیز به تدریج اقدام به تولید همان محصولات در داخل کارخانه برتر کردیم و تا پایان دهه ۹۰ با تاسیس کارخانه دوم موفق به تولید درصد زیادی از محصولات برون سپاری شده، شدیم.

اواسط دهه ۹۰ کارخانه‌ای برای تولید محصولات کنسروی ترشی‌جات، شوری‌جات، مرباجات، شربت‌ها، کشک و سرکه و … تاسیس شد.

در حال حاضر برند برتر با ۱۸ گروه کالایی و بیش از ۲۲۰ نوع محصول، متنوع‌ترین سبد کالایی را دارد.

در زمینه توزیع و فروش نیز سازمان انحصاری در دهه ۹۰ با مجوز وزارت بازرگانی ایجاد شد که در شبکه‌های زنجیره‌ای کشور و در استان‌ها با تیم فروش اختصاصی ادامه دارد.

سوال: برند برتر افتخارات استانی، ملی و بین‌المللی بسیار زیادی کسب نموده است لطفا در خصوص ستاره طلایی ژنو که جایزه بین المللی محسوب می شود،توضیحاتی را بفرمایید:


توجه ویژه به موضوع کیفیت باعث توجه کمپانی BID سوییس شد و برند برتر کاندید دریافت نشان ستاره طلایی و در اجلاس ژنو موفق به کسب این نشان شد.

این نشان به شرکت‌هایی که در سطح بین‌المللی توجه ویژه به کیفیت دارند اعطا می‌شود.

سوال: کدام کشورها اهداف صادراتی صنایع غذایی برتر هستند؟ و میزان صادرات این گروه چه میزان است؟


صنایع غذایی برتر به دلیل کیفیت خوب محصولات در کشورهایی که ساکنین ایرانی دارد بازار خوبی دارد.
بیش از ۱۰ سال است که به کانادا صادرات انجام می‌شود و تنها برند ایرانی که محصولاتش در ۵ شبکه زنجیره‌ای بزرگ کشور کانادا رجیستر شده و عرضه می شود.

تعدادی از کشورهای اروپایی و آسیایی نیز مقاصد صادراتی محصولات برتر هستند،در اربیل عراق نیز از چند سال گذشته شعبه‌ای تاسیس شده است.

محصولات کشاورزی ایرانی از لحاظ کیفیت و تنوع دارای ویژگی‌های ارزشمندی است که باعث ایجاد جایگاه متفاوتی در بازارهای بین‌المللی شده است ولی متاسفانه چالش‌هایی در حوزه صادرات وجود دارد.

تورم داخلی، تحریم‌های خارجی، محدودیت‌های جابه‌جایی پول در نظام بانکی بین‌المللی و ارز چند نرخی همگی در صادرات تاثیر منفی دارد که امیدوارم دولت جدید با اهتمامی که در این موضوعات دارد این موانع برداشته شود تا فرصت‌های جدیدی در آینده به دست آید.

سوال: آیا با مراکز دانشگاهی وتحقیقاتی درخصوص نوآوری در تولید و بسته‌بندی محصولات همکاری دارید؟

طی سال‌های گذشته از شرکت‌های فعال در حوزه برندینگ مشاوره تخصصی دریافت نموده‌ایم و دو مرتبه نیز کار تحقیقات بازار انجام شده است.

سال گذشته برای تدوین استراتژی‌های میان مدت و دراز مدت سازمان، از دو فعال دانشگاهی بهره بردیم که در این استراتژی چند گروه کالایی حذف شد و بر روی تعدادی از گروه‌های کالایی با تمرکز بیشتر فعالیت می‌شود.

طرح‌های توسعه‌ای آتی نیز متمرکز بر محصولات با توجیه اقتصادی است،با مراکز دانشگاهی نیز در خصوص کیفیت محصولات ارتباط وجود دارد.

سوال: چالش‌های اصلی صنعت غذا چیست؟

تامین سرمایه در گردش دغدغه اصلی صنعتگران است.در چند سال اخیر تورم داخلی کشور بالا و افسارگسیخته بوده است که نیاز سرمایه در گردش را هر ساله افزایش می‌دهد ولی سیستم بانکی طی دو سال اخیر به دلیل سیاست‌های موازی بانک مرکزی، کمتر به یاری صنعت آمده است.

سیستم بانکی در کنار این سیاست‌ها باید تمهیداتی برای صنعت داشته باشد،دولت جدید از ابتدای فعالیت، قول‌هایی برای رفع این مشکل داده‌اند ولی طی چند ماه فعالیت برنامه‌ای از سمت دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های تخصصی مشاهده نشده است.

انتظار داشتیم این مشکل حداقل مورد توجه قرار می‌گرفت و بانک‌ها تسهیلاتی قائل می‌شدند.متاسفانه به دلیل این مشکلات، فعالیت‌های گروه برتر به یک‌سوم کاهش پیدا کرده است که در کارخانجات دیگر نیز این مشکلات وجود دارد که باید دولت برنامه‌ای برای حل این مشکل ارائه دهد.

قیمت‌گذاری دستوری دومین چالش بزرگ صنعت است.اگرچه در دولت اشاره کردند اعتقادی به قیمت‌گذاری دستوری ندارند ولی متاسفانه در برخی از مقاطع که پارامترهای تاثیرگذار، تورم را مهار نمی‌کند به قیمت‌گذاری دستوری و کنترل قیمت‌ها روی می‌آورند‌.

سوال: رمز اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات صنایع غذایی برتر چه بوده است؟


در تولید محصولات برتر، بحث کیفیت از ابتدای فعالیت مورد توجه بوده است تا رضایت مخاطب و مصرف‌کننده نهایی را تامین کند،اعتقاد دارم کیفیت بهترین تبلیغ برای یک برند است.

سوال: چگونه در کسب و کارهای خانوادگی، جانشین‌پروری صورت می‌پذیرد؟


در کسب و کارهای خانوادگی، فرزندان در ادامه فعالیت بنیانگذاران، تلاش بر تدوین برنامه دارند،در گروه برتر نیز نسل دوم وارد فعالیت این مجموعه شده‌ است که امیدواریم ثمره سالها زحمت و تلاش پدرانشان را با علم روز توسعه بیشتر دهند.

جانشین پروری در تمام رده‌های سازمانی برتر مورد توجه است و امیدواریم نیروهای موجود، آینده این مجموعه را تضمین کنند.

سوال: توجه به مسئولیت اجتماعی چه جایگاهی در گروه برتر دارد؟

گروه برتر طی چند سال اخیر برنامه‌ای در این خصوص داشته است و حمایت‌هایی را نیز از تیم‌های ورزشی به خصوص کوهنوردی کرده است،تیم توسعه بازار اهتمام جدی به حال خوب پرسنل دارد و در این حوزه برنامه‌های متنوعی تدوین و ارائه شده است.

سوال: تفاوت فروش محصول در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و فروشگاه‌های اینترنتی از دیدگاه تولیدکنندگان چیست؟ آیا فروش اینترنتی جایگزین فروش سنتی می‌شود؟

طی سالهای اخیر در زمینه‌های مختلف فروش اینترنتی جایگاه خود را بین مصرف‌کنندگان پیدا و تحولی ایجاد کرده است و پیش‌بینی می‌شود این تحول در حوزه فروش مواد غذایی نیز نمود داشته باشد.

ضمن اینکه گروه برتر به فروشگاه‌های زنجیره‌ای کشور به عنوان یک پتانسیل توجه کرده‌ و سعی می‌کنیم با استفاده از ظرفیت این شبکه‌ها در این فضا حضور داشته باشیم و خود را با تحولات هماهنگ کنیم.

در حوزه سفارش گیری، توزیع و پخش تحولاتی ایجاد شده است که به نظرم تا یک دهه آینده این صنعت متحول خواهد شد و گروه برتر نیز خود را منطبق می‌کند.

سوال: چشم‌انداز و طرح توسعه شرکت برتر چیست؟
سعی شده طی سال‌های فعالیت گروه صنایع غذایی برتر، دستاوردهای مالی تولید در زیرساخت‌ها و توسعه کسب و کار استفاده شود.طی دو سال گذشته علی رغم مشکلات عدیده اقتصادی، دو طرح توسعه‌ای بزرگ در مجموعه ایجاد شده است.

یکی از این طرح‌ها افزایش دو برابری ظرفیت تولید کارخانه شماره ۲ است و دو گروه کالایی جدید به خط تولید این کارخانه اضافه و خط تولید آبلیمو نیز راه‌اندازی شده است،خط تولید عسل نیز به زودی راه‌اندازی خواهد شد.

در بخش تولیدات شیشه‌ای نیز تکنولوژی و ماشین آلات به روز را استفاده کرده‌ایم که باعث افزایش ظرفیت تولید شده است.

در کارخانه شماره ۱ نیز یک طرح توسعه‌ای بزرگ در حال انجام است که طی ۴فاز عملیاتی می‌شود. بخشی به بهره برداری رسیده است و قسمتی از طرح در حال ساخت و ساز می‌باشد.

ساخت دو کارخانه صنعتی تولید انواع نبات و تولید لواشک و تنقلات نیز در درون کارخانه شماره ۱ پیش‌بینی شده است.
با توجه به افق‌های ترسیم شده برای گروه برتر سعی شده این طرحها اجرایی شود.

سوال: نقش تشکل‌های بخش خصوصی برای پیشبرد اهداف را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

گروه برتر در عضویت انجمن حبوبات، انجمن پخش، مجمع کارآفرینان بزرگ ایران، اتاق تعاون و اتاق بازرگانی است.

تشکل‌ها می‌توانند در روند فعالیت صنایع تاثیرگذار باشند که سعی می‌شود از ظرفیت این تشکل‌ها استفاده شود.

سخن پایانی؟
باعث خرسندی است که طی سال‌های گذشته نظر مصرف‌کنندگان را جلب کرده‌ایم و امیدواریم که در آینده نیز این موضوع سرلوحه برنامه‌های گروه برتر باشد و مردم حق دارند بهترین و با کیفیت‌ترین محصول را در اختیار داشته باشند و گروه برتر نیز سعی می‌کند رسالت خود را در زمینه تولیدات صنایع غذایی انجام دهد.

نویسنده

فاطمه کاشانی

بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *