اهم اخبار

دبیر انجمن کارخانه‌های قند و شکر خبر داد: بررسی افزایش قیمت شکر در ستاد تنظیم بازار

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر از ادامه ممنوعیت هشت ماهه واردات شکر خبر داد و گفت: امسال حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن شکر تولید می‌شود که رکورد جدیدی برای این محصول به شمار می‌رود و قیمت پیشنهادی شکر در ستاد تنظیم بازار نیز در حال بررسی است.

بهمن دانایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: طی هشت ماهه گذشته واردات شکر ممنوع بوده و حتی اگر تا مهر ماه نیز ادامه یابد موجودی در انبارهای کشور وجود دارد و کسری شکر نخواهیم داشت، چرا که در حال حاضر حدود ۳۰۰ هزار تن شکر در انبارهای موجود است.

وی افزود: تا ۱۰ روز آینده تولید امسال نیز آماده عرضه به بازار خواهد بود و با توجه به برآوردهای صورت گرفته به نظر می‌رسد پیش‌بینی تولید یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی شکر در سال جاری محقق شود.

پیشنهاد قیمت جدید شکر به ستاد تنظیم بازار

دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر قیمت شکر طی امسال کنترل شد تا ثابت کنیم کسری از نظر میزان موجودی انبارها وجود ندارد، ادامه داد: افزایش قیمت تا شش درصدی می‌تواند از سوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تصویب و ابلاغ شود اما از آنجا که صنایع قند و شکر پیشنهادی بالاتر از افزایش شش درصدی قیمت داشتند، این موضوع در ستاد تنظیم بازار در حال بررسی است که امیدواریم به زودی ابلاغ شود تا مانند سال گذشته، محصول تولید‌ شده کارخانه‌ها بلاتکلیف روی دست‌شان نماند.

دانایی اظهار امیدواری کرد نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار برای شکر مانند سال گذشته باعث زیان کارخانه‌ها نشود و پیشنهاد صنایع از سوی دولت مورد پذیرش قرار گیرد.

ایران بیستمین تولید‌کننده شکر و برزیل در جایگاه نخست

وی گفت: ایران تقریبا در جایگاه بیستم تولید شکر در جهان قرار دارد، چرا که برزیل به عنوان نخستین تولید‌کننده این محصول سالانه ۳۸ میلیون تن شکر تولید می‌کند که عمده آن را به عنوان نخستین صادر‌کننده این محصول به کشور‌های دیگر عرضه می‌کند.

دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر افزود: پس از برزیل، هند با تولید حدود ۲۶ میلیون تن در جایگاه دوم قرار دارد که با توجه به جمعیت بالای کشورش، عمده این محصول را در داخل مصرف می‌کند. همچنین کشورهای مکزیک، تایلند، استرالیا و غیره در رده‌های بعدی تولید شکر قرار دارند و ایران نیز پس از تعداد بسیاری از کشور‌ها که بیش از دو میلیون تن تولید دارد به نظر می‌رسد در جایگاه بیستم قرار داشته باشد.

دانایی همچنین درباره‌ وضعیت صنایع قند و شکر اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۴۵ کارخانه قند و شکر در کشور وجود دارد که حدود ۳۰ کارخانه فعال هستند که البته با توجه به این‌که سالانه کارخانه‌های تولید نو‌سازی می‌شود راندمانی تقریبا برابر با راندمان جهانی دارند، چراکه بسیاری از کشور‌های پیشرفته از چغندرقند یا نیشکر ۸۵ درصد شکر تولید می‌کنند که این راندمان در ایران حدود ۸۲ درصد است.

امیرسامان اسکندری
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *