اهم اخبار

دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران: صنعت کنسرو ماهی گرفتار عدم تخصیص ارز

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای این صنعت در حوزه اختصاص ارز، گفت: در صورت تخصیص ۵٠ میلیون دلار، صنعت از شرایط بد کنونی خارج می‌شود.

به گزارش صنعت غذا و کشاورزی، سید محمد میررضوی دبیر سندیکای صنایع کنسرو در خصوص مشکلات صنعت کنسرو ماهی تن گفت: به دلیل مشکلات عدم تخصیص ارز به تن ماهی میزان آن در سفره مردم کمتر شده و برای عبور از بحران حداقل ۵۰ میلیون دلار ضروری است در حالی که کشور سالانه ۵۰۰ میلیون دلار صادرات آبزیان داریم.

به گفته وی در سال‌های گذشته میزان واردات تون ماهی کم شده و میزان صید داخل هم به نصف رسیده است از سوی دیگر ارز وارداتی هم از دولتی به نیمایی تبدیل شده و بانک مرکزی حتی این نوع ارز را هم نمی‌دهد.

دبیر سندیکای صنایع کنسرو گفت: قیمت تمام شده کنسرو به شدت افزایش یافته و به ۳۰ هزار تومان رسیده است و حتی سازمان  حمایت هم تایید کرده است در حالی که ما مجبوریم آنرا به قیمت ۲۷ هزار تومان بفروشیم و به همین دلیل تولیدکنندگان از دور خارج می‌شوند و اگر این وضع ادامه یابد باعث بیکار شدن ۶۰ هزار نفر خواهد شد.

* تصمیمات اشتباه دولت به تعطیلی کارخانه‌های کنسروماهی منجر شد

در ادامه مسعود بختیاری یکی از فعالان این حوزه گفت: این مشکلات به تصمیمات اشتباه دولت بر می‌گردد به طوری که این صنعت در آستانه فروپاشی و تعطیلی است و باید دولت به این صنعت توجه داشته باشد.

وی افزود: کنسرو ماهی یکی از سالم ترین محصولات غذایی است چرا که تولید آن از ماهی است و در تولید آن از هیچ‌گونه ماده نگهدارنده استفاده نمی‌شود؛ از سوی دیگر مصرف کننده این محصولات بیشتر اقشار متوسط و فرودست جامعه هستند.

به گفته بختیاری ظرفیت اشتغال در این صنعت بسیار بالاست و از آنجایی که کار پاک سازی ماهی در این کارخانه‌ها با دست انجام می‌شود این صنایع بیشتر در مناطق کم برخوردار دایر است.

* تعطیلی کارخانه‌های کنسرو ماهی

این فعال حوزه اعلام کرد: از ۱۳۵ کارخانه کمتر از ۳۰ کارخانه فعال هستند و آنهایی که کار می‌کنند با کمتر از ۲۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند این در حالی است که مصرف سرانه ماهی در کشور ما کمتر از نصف میانگین جهانی است  و ما در رده صدم از نظر مصرف ماهی و رده چهارم از نظر مصرف تون ماهی هستیم.

به گفته این فعال حوزه این بحران در کشور به دلیل عدم حمایت دولت، عدم اختصاص ارز برای واردات ماهی تن و کافی نبودن صید داخل آعاز شده است به طوری که با افزایش قیمت تمام شده در داخل قیمت‌های داخلی رشد نداشتند و همه اینها باعث شد که بخش زیادی از فعالان این حوزه کار خود را تعطیل کنند.

وی گفت: پس از اینکه ارز دولتی برای و اردات این نوع ماهی‌ها حذف شد افرادی که ماهی وارد کردند ارز نیمایی هم به آنها ندادند و همه اینها فشار را بر تولید کنندگان افزایش داد.

بختیاری افزود: سازمان شیلات سوخت یارانه ای بر مبنای ۲۰۰ هزار تن صید  را در اختیار صیادان قرار می‌دهد در حالی که کل صید داخلی حدود ۷۰ هزار تن است.

به گفته این مسوول در شرایطی که صید داخلی بسیار کمتر است میزان واردات هم از ۵۰ هزار تن به ۲۰ هزار تن کاهش یافته است و اگر دولت واردات را به رقم قبلی برگرداند وضعیت تولید کارخانه‌ها بهتر خواهد شد.

* دولت ارز نمی‌دهد ماهی‌ها در گمرک مانده است

در ادامه سید جلال الدین بنی هاشمی فعال دیگر این  حوزه کنسر ماهی گفت: سه ماه پیش ۳۰۰ هزار تن واردات ماهی تن از  چین انجام دادیم و در این مدت نتوانستیم آن را از گمرک ترخیص کنیم و بیش از دو میلیارد تومان هم هزینه دموراژ دادیم. 

وی ادامه داد: یا نباید مجوز واردات ماهی تون می‌دادند یا اینکه اگر مجوز داده‌اند باید بانک مرکزی ارز آن را تخصیص دهد؛ چه کسی باید پاسخگوی این ضرر و زیان تولید کنندگان باشد؟

* واردات ماهی تن به یک سوم رسیده و صید داخل هم نصف شد

در ادامه این نشست لطفی یکی دیگر از تولید کنندگان کنسرو ماهی گفت: طی سال‌های گذشته میزان واردات تن ماهی یک شرکتی از ۱۵ هزار تن به کمتر از ۵ هزار تن رسیده و امسال هم کمتر از ۵۰۰ تن وارد شده در حالی که میزان صید داخل هم به شدت کم شده است و در طی سال‌ها به نصف رسیده است بنابراین کارخانه‌ها به شدت کمبود مواد اولیه برای تولید کنسرو تن ماهی دارند.

وی افزود: محصولات وارداتی در گمرک گیر کرده و بانک مرکزی ارز نمی‌دهد در حالی که این کانتینرها که در گمرک است هزینه بسیار زیادی برای تولید کننده‌ها دارد؛ از سوی دیگر آنها فساد پذیر هستند.

لطفی گفت: ما در بروکراسی بانک مرکزی و وزارت صمت گرفتار شده‌ایم آنها نه تنها ارز نمی‌دهند بلکه موانع مختلفی هم سر راه ما ایجاد می‌کنند.

در ادامه این نشست مصطفی ظفرمندی هم به مشکلات این بخش اشاره کرد و گفت: قیمت تمام شده هر تن ماهی با شرایط فعلی به ۴۵ هزار تومان می‌رسد در حالی که محبوریم آن را به ۲۷ هزار تومان بفروشیم.

سرویس خبری: صنعت غذا

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *