اهم اخبار

دست باغداران در پوست گردو/ خسارات خشکسالی به گردوی «سامان»

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

خسارات خشک‌سالی به باغات گردوی چهارمحال و بختیاری باغداران را با مشکل جدی مواجه کرده به‌طوری‌که مدیر جهاد کشاورزی سامان می‌گوید: میزان تولید در این بخش ۴۰ درصد کاهش‌یافته است.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی(اگروفودنیوز)، به نقل مهر؛ این روزها باغداران چهارمحال و بختیاری مشغول برداشت گردو هستند، اما چیزی که باعث تلخ‌کامی آن‌ها شده کاهش میزان تولید به دلیل خشک‌سالی و خسارات ناشی از سرمای بهاره است.

وضعیت کاهشی تولید در باغات گردوی سامان در حالی است که این مشکل را در فصل برداشت دیگر محصولات باغی ازجمله بادام و هلو نیز شاهد بودیم. شهرستان سامان قطب تولید محصولات باغی چهارمحال و بختیاری است.

محصول هلوی چهارمحال و بختیاری امسال در شرایطی برداشت شد که کاهش تولید این محصول به دلایل مختلف ازجمله خشکسالی و کمبود آب موجب نارضایتی باغداران شده بود.

متولیان آمار ۲۵ تا ۳۰ درصدی کاهش میزان تولید محصول هلو را اعلام کرده و احتمال می‌دهند با استمرار وضعیت کمبود آب، این روند در سال‌های پیش رو هم ادامه داشته باشد.

حسین بهرامی معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری پیش‌ از این با اشاره به اینکه خسارت‌های خشک‌سالی در چهارمحال و بختیاری در سال جاری تشدید شده است، اظهار داشت: خشک‌سالی از طریق کاهش سطح زیر کشت و کاهش عملکرد محصولات کشاورزی سطح درآمد و اشتغال را تحت تأثیرات منفی قرار می‌دهد.

بنابراین گزارش استان چهارمحال و بختیاری ازنظر شدت خسارت وارده بر بخش کشاورزی در دسته استان‌های با شدت خسارت بسیار شدید قرارگرفته است.

یزدان احمدزاده مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان با اشاره به آغاز برداشت گردو در شهرستان «سامان» در این رابطه اظهار کرد: سطح زیر کشت گردو در «سامان» بیش از هزار هکتار است.

وی با بیان اینکه بیشترین باغات گردوی این شهرستان مربوط به مزارع «قریه» و مستثنیات «سامان» است، عنوان کرد: با توجه به خشک‌سالی و سرمازدگی بهاره امسال بر اساس پیش‌بینی‌ها ۸۰۰ تن گردو از باغ‌های شهرستان سامان برداشت می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی سامان ادامه داد: سرمای دیررس بهاره و خشک‌سالی امسال خسارت‌های بسیاری را به باغداران این شهرستان وارد کرده است به همین دلیل باغ‌های این شهرستان ازلحاظ ارقام و سایر برنامه‌های مدیریتی نیاز به اصلاح دارد.

وی عنوان کرد: طرح سرشاخه کاری باهدف اصلاح درختان برای افزایش مقاومت در مقابل سرمازدگی باغ‌ها گامی مؤثر در تولید محصول باکیفیت است که طی سال‌های اخیر در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفت.

مدیر جهاد کشاورزی سامان افزود: سرشاخه‌کاری و عملیات تعویض تاج درختان گردو امسال در ۴۰ هکتار از باغات گردوی شهرستان سامان با موفقیت انجام شد.

بنابراین گزارش، مطابق آخرین آمارها و بنا به اعلام مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری منابع آب زیرزمینی این استان با افت شدید مواجه شده به‌طوری‌که از ۱۰ دشت اصلی استان ۶ دشت ممنوعه و چهار دشت ممنوعه بحرانی اعلام‌شده است.

وابستگی چهارمحال و بختیاری به منابع آب زیرزمینی بیش از ۷۰ درصد است و افت ذخایر زیرزمینی استان را برای تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعت با مشکل مواجه کرده و این موضوع استفاده از آب سطحی به‌جای منابع زیرزمینی را به یک ضرورت تبدیل کرده است.

سرویس خبری: استان ها

منبع: مهر

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *