اهم اخبار

محموله‌های وارداتی بدلیل تاخیر در تخصیص ارز متروکه می‌شوند

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

یک مقام مسئول با بیان اینکه تأخیر دولت در تخصیص ارز، منجر به از بین رفتن مهلت قانونی ترخیص کالاهای اساسی شده است،گفت: همین مساله باعث تملیک محموله ها از سوی سازمان امور تملیکی می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی، به نقل از مهر؛ کاوه زرگران با اشاره به بازدید معاون اول رئیس‌جمهور طی روزهای گذشته از بندر امام خمینی و بررسی مشکلات تأمین کالاهای اساسی، گفت: معاون اول رئیس جمهور بار دیگر بر ضرورت ترخیص به موقع کالاهای اساسی با کمترین تشریفات قانونی تاکید کرد و خواستار تسریع در فرآیندهای واردات اقلام اساسی سفره خانوار شد.

رئیس انجمن تأمین کنندگان غلات ایران افزود: متأسفانه به دلیل شرایط تحریم و محدودیت‌های ناشی از آن، فرآیند دریافت و تخصیص ارز و نهایتاً ترخیص کالا بسیار طولانی‌تر از قبل شده که بر این اساس، باید توجه داشت که طولانی شدن این روند، منجر به از بین رفتن مهلت قانونی ترخیص کالاهای اساسی شده است.

وی گفت: این امر سبب شده تا سازمان اموال تملیکی اقدام به تملیک کالاها کند در واقع علیرغم اینکه ترخیص این کالاها از اراده واردکننده خارج شده، اما اموال او به دلیل متروکه شدن در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار می‌گیرد.

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق تهران توضیح داد: ضمن اینکه اگر صاحب کالا بخواهد کالا را آزاد سازد، سازمان مذکور درصدی از آن را به عنوان جریمه برداشت می‌کند که به طور قطع این منجر به بی انگیزگی واردکنندگان خواهد شد.

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: برخی سازمان‌های متولی به جای همراهی با تأمین کنندگان کالاهای مورد نیاز سفره مردم، اقدام به توقیف کالاها یا سنگ اندازی بر سر راه ترخیص کالاهایی می‌کنند که قوت غالب مردم هستند و نیاز سفره روزمره آنها به شمار می‌روند که بر این اساس انتظار همراهی بیشتری از این دستگاه‌های متولی وجود دارد.

وی از صدور دستور معاون اول رئیس جمهور برای لغو تملک کالاهای اساسی که مشغول طی فرآیند تخصیص ارز و ترخیص کالا هستند خبر داد و گفت: معاون اول رئیس جمهور دستور داده تا موضوع در ستاد تنظیم بازار مورد رسیدگی قرار بگیرد و خواستار لغو این اقدامات شده است.

زرگران گفت: در حال حاضر به دلیل شرایط تحریم، فرآیند تخصیص ارز طولانی شده و برخی مسائل و مشکلاتی که رخ می‌دهد از عهده تأمین کنندگان خارج است.

دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران اظهار داشت: با توجه به اینکه تا زمان تخصیص ارز و تسویه هزینه کالا، مالک اصلی کالاهای در گمرک مانده فروشندگان خارجی این کالاها هستند، بنابراین توقیف این اموال از سوی سازمان اموال تملیکی نه تنها مشکلات زیادی را برای بازار داخلی و تأمین نیازهای مردم رقم خواهد زد؛ بلکه اعتبار واردکنندگان را دچار خدشه می‌کند.

به گفته زرگران، در شرایط کنونی و با توجه به تحریم‌های کشور آمریکا علیه ایران همه سازمان‌ها باید در راستای تسهیل و هموار کردن مسیر تأمین کالاهای اساسی گام بردارند.

سرویس خبری: صنعت غذا

منبع: مهر

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *