اهم اخبار

ویروس کرونا صادرات محصولات کشاورزی کشورهای بزرگ را به شدت کاهش داد

بدون دیدگاه
image_pdfimage_print

با شیوع ویروس کرونا در کشورها به ویژه چین تقاضا برای محصولات کشاورزی و خدمات بسیار کاهش یافته، بنابراین صادرات کشورهای بزرگ و درآمد کشاورزان بسیار کاهش یافته است.

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، براساس پیش‌بینی‌های ABARES شیوع ویروس کرونا در کوتاه‌مدت بر بخش کشاورزی تأثیر زیادی می‌گذارد. شیوع ویروس کرونا باعث کاهش درآمد کشاورزان شده است.

در آخرین گزارش ABARES که امروز منتشر شد، اعلام شده که میلیون‌ها دلار در سال‌های اخیر به بخش کشاورزی آسیب وارد شده و این رقم در سال جاری یعنی ۲۰۱۹ به ۵۹ میلیارد دلار خواهد رسید. در این گزارش تأکید شده است طی سال‌های گذشته خشکسالی عامل عمده این آسیب‌های کشاورزی بوده، اما در سال جدید شیوع ویروس کرونا هم بر این کاهش درآمدها هم بی‌تأثیر نخواهد بود.

این گزارش تأکید می‌کند که حجم کلی تولید مزارع از سال ۲۰۱۶ تاکنون ۱۸ درصد کاهش یافته است. همچنین درآمد کشاورزان در فاصله سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۰، ۸ درصد کاهش می‌یابد که میانگین هر مزرعه ۱۵۰ هزار دلار است. 

در این میان دولت استرالیا گفته است که هدفگذاری رشد کشاورزی تا سال ۲۰۳۰، ۱۰۰ میلیارد دلار بشود. 

در این گزارش تأکید شده است که رشد تقاضا در منطقه آسیا به رشد بخش کشاورزی استرالیا منجر می‌شود. هرگونه تقاضا برای محصولات دامی این کشور که تولیدکننده عمده محصول می‌شود، به رشد بخش کشاورزی منجر خواهد شد و البته تأثیرات خشکسالی را کاهش می‌دهد. 

در گزارش ABARES گفته شده است تب آفریقایی ASF در چین که باعث کشته شدن ۴۰ درصد خوک‌های این کشور شد، باعث افزایش صادرات استرالیا به چین گردید. 

در این گزارش تأکید شده است که ویروس کرونا چنین نبوده است و تأثیر منفی در صادرات کشور استرالیا داشته است. ویروس کرونا سطح تقاضای کشاورزی چین را کاهش داده. 

در گزارش ABARES تأکید شده است که صادرات گاو به شدت کاهش یافته و صنعت خدمات غذایی تحت تأثیر قرار گرفته است، چرا که مردم چین بیشتر تمایل پیدا کرده‌اند تا در منزل بمانند. انتظار می‌رود تأثیر ویروس کرونا موقتی باشد و حداقل پس از سال ۲۰۲۰ تأثیرات آن کمرنگ‌تر شود. 

در این گزارش آمده است؛ صادرات بخش کشاورزی استرالیا همچنان مسیر کاهشی خود را خواهد داشت. به طوری که صادرات گوشت به کمترین میزان ۳۰ سال گذشته رسیده و همچنین صادرات گوسفند نیز به کمترین میزان از سال ۱۹۰۴ تاکنون رسیده است. 

این کاهش‌ها حاکی از این است که میزان صادرات استرالیا ۱۱ درصد کاهش خواهد یافت. 

همچنین میزان صادرات فارم‌ها نیز نسبت به سال گذشته ۵ درصد کم شده است. 

سرویس خبری: بین الملل

سمن مجتهدی
بعدی

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *